KALENDAR LITURGIJSKIH SLAVLJA

Danas se spominjemo sv. Terezije iz Kalkute, redovnice; u utorak je sv. Marko Križevčanin, svećenik i mučenik: u srijedu slavimo blagdan Rođenja BDM – Mala Gospa; sljedeće nedjelje se spominjemo Preslavnoga Imena Marijina.

U srijedu, 8. rujna, na blagdan Rođenja BDM (Malu Gospu), sv. mise su u katedrali po svagdanjem rasporedu. Vjernički je da se toga dana okupimo oko Isusove i naše Majke, o njezinu rođendanu. Prigodnu pobožnost ćemo imati uz večernju misu. Toga je dana hodočasnički dan Gospi Brze Pomoći u Sl. Brod sa središnjom misom u 10,30 h i blagoslovom majki trudnica i žena koje mole za dar majčinstva; ostale mise po rasporedu svetišta. Crkveni god u našem dekanatu je u Semeljcima sa svečanom misom u 11 h.

NAVJEŠTAJ O PRIMANJU SV. REDA ĐAKONATA

Na kraju sjemenišne formacije i propisanoga filozofsko-teološkoga studija bogoslov pete godine, naš župljanin g. Nikola Klemen uputio je molbu Nadbiskupu za primanje sv. reda đakonata. Ovime, prema odredbama Zakonika kanonskoga prava, isto oglašavamo župnoj zajednici i molimo: ukoliko je nekome poznata smetnja za primanje sv. reda da isto priopće Ordinarijatu ili župniku. Također oglašavamo da je đakonsko ređenje predviđeno za nedjelju, 10. listopada o.g. Našega Nikolu i druge kandidate napose preporučujemo vašim molitvama.

TJEDNI SUSRETI

S početkom nove školske i pastoralne godine sve vas, drage župljane, potičemo na uključivanje u susrete kršćanske izgradnje i suodgovornosti za život naše župe. Novi župnik nastavlja susrete s voditeljima skupina i aktivnosti s kojima to nije učinio. U danima koji slijede bit će ovi susreti:

Nedjelja, 5. rujna:               u 15 h - Molitvena zajednica Milosrdnog Isusa.

Ponedjeljak, 6. rujna:          u 19.30 h -  Molitvena zajednica Ime Isusovo.

Utorak, 7. rujna:                  u 19 h – Molitvena zajednica Dva Srca.

Srijeda, 8. rujna:                  nakon večernje mise - liturgijska priprava za mladence i kumove.

Petak, 10. rujna:                  u 19 h - krsna kateheza za roditelje i kumove.

Subota, 11. rujna:               u 11 h – pjevanje za šk. djecu; u 19 h – pjevanje zbora Santo.

Svesrdno pozivamo bivše prvopričesnike i drugu osnovnoškolsku djecu na pjevanje subotom u 11 h, kojim doprinose ljepoti nedjeljne mise u 9 h; također pozivamo odrasle koji imaju dar pjevanja da ga daruju Gospodinu kroz pjevanje u župnom zboru Santo.

DEKANATSKO HODOČAŠĆE U ALJMAŠ

U nadolazeću subotu, 11. rujna je naše dekanatsko hodočašće u Aljmaš. Vrijedno je da pođemo u što većem broju moliti Gospu od Utočišta, kada su nam i hodočašćenja zastala; kada su i novi počeci pred nama. Cijena prijevoza je 40 kn. Polazak je toga jutra u 7 h ispred DVD-a, povratak u ranim popodnevnim satima. Za hodočašće se javimo još sutra i u utorak u uredu.

TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK

Jučer je u našoj župnoj dvorani (ulaz iz Gupčeve ulice) započeo tečaj priprave za brak. Može se uključiti još danas ili najkasnije u subotu. Potičemo zaručnike koji planiraju vjenčanje u sljedećem razdoblju, napose u prvom dijelu sljedeće godine, da se uključe.

SMOTRA KLAPSKOGA PJEVANJA

U subotu, 11. rujna u 19,30 h na Trgu ispred katedrale održava se smotra klapa, a organizator je ženska klapa Certissa iz Đakova. Neke od klapa će pjevati na nedjeljnoj misi u 10,30 h u katedrali.

TRAJNO EUHARISTIJSKO KLANJANJE I ŽIVA KRUNICA

Preporučujemo svima trajno euharistijsko klanjanje u Maloj crkvi, te nakane Žive krunice za rujan – za učenike, nastavnike i profesore.

ZAHVALA

Hvala svima koji svojim darovima svjedočite zajedništvo i odgovornost za raznolike potrebe Crkve i njezinih ustanova, te djela apostolata; hvala darovateljima za izvedene radove na Maloj crkvi, kao i onima koji će se pridružiti da bismo nadomjestili njihovu isplatu iz sredstava redovitoga života.