U đakovačkoj prvostolnici Sv. Petra, 3. svibnja na večernjoj misi koju je predvodio župnik đakovačke župe Svih svetih, preč. Tomislav Ćorluka, a drugoga dana trodnevnice za vjeroučenike koji su se pripremali za Sakrament prve pričesti, sudjelovala je uršulinka, s. Klaudija Đuran. S. Klaudija trenutno je na službi u Rimu, a u Đakovo je stigla kako bi prvopričesnike upoznala sa službenicom Božjom čije ime nosi jer joj je u mladosti izmolila mnoge milosti, uršulinkom Majkom Klaudijom (Jerinom Matildom) Boellein, koja je umrla na glasu svetosti.

Oduševljena s brojnošću prvopričesnika, njih 140, te njihovim skladnim pjevanjem i sudjelovanjem na misi, s. Klaudija ispričala je kako je Majka Klaudija rođena u Đakovu, 1875., baš kada se gradila đakovačka prvostolnica. Već je s 3 godine otišla u Zagreb gdje je prije točno 125 godina primila Sakrament Prve pričesti kojega se sjećala cijeloga života, a o njemu je čak i pisala. U svojim spisima Majka Klaudija prisjeća se kako od trenutka kada je primila Isusa, za nju više nije postojao svijet. Zbog tog dirljivog iskustva cijeloga je života jako cijenila prisutnost Isusa u hostiji, pa je i kao stara redovnica dugo ostajala u euharistijskom klanjanju, ispričala je prvopričesnicima gošća iz Rima.

Majka Klaudija poticala je djecu u školi, bila je vrsna učiteljica glazbe, crkvenog narodnog pjevanja i njemačkog jezika, a njezine učenice, kada se nisu mogle sjetiti njezina imena, jer ono tada nije bilo tako uobičajeno, govorile su „ona redovnica koja je najsličnija Isusu“. Stoga, je đakovačkim prvopričesnicima, s. Klaudija poželjela da nakon susreta s Isusom u hostiji budu jako dobri, pa da njihovi prijatelji koji ne idu u Crkvu, zamijete kako sliče anđelima, a njihovi roditelji, učitelji, vjeroučitelji i svećenici budu sretni zbog njihove poslušnosti i dobrote. M. Kuveždanin