Obavijesti za nadolazeći Veliki tjedan, Uskrs i Uskrsni tjedan pratite u zadnjem listiću. Ukoliko ga niste uzeli protekle nedjelje i dana, svakako ga uzmite u svoju obitelj; ponesite i bližnjima, da svi budete pravo informirani. Tim više štu su veliki dani pred nama i brojna događanja. Podrobnije oglase za svaku nedjelju čitajte, s rasporedom misnih nakana, na već poznatim mjestima.

1. RASPORED BOGOSLUŽJA I ISPOVIJEDANJA na današnju nedjelju Cvjetnicu je uobičajeni, nedjeljni i po rasporedu u listiću i oglasnim mjestima. Milostinja današnje nedjelje ide za Isusov grob u Svetoj zemlji. Nabavite maslinove grančice ispred katedrale od udruge sv. Vinka; hvala za prilog za potrebite.

Raspored bogoslužja prvih dana Velikoga tjedna je redovit, svagdanji; također prigode za uskrsnu ispovijed, pa ih koristimo i pristupimo sv. ispovijedi; potaknimo bližnje, pogotovo koji se nisu dulje ispovijedali. Podsjećamo krizmenike 2. razreda SŠ i sve druge mlade na ispovijed sutra u 20 h. Ukazujemo na dežurstvo svećenika u katedrali u srijedu dopodne za starije vjernike i one koji žele doći kada nema gužve.

Središnja slavlja i obrede Svetoga Trodnevlja Kristove muke, smrti i uskrsnuća pratite prema listiću, a podsjećamo na posebnosti: lijepo je da se vi, domaći župljani, pogotovo stariji i koji ne radite, uključite u Misu posvete ulja na Veliki četvrtak u 9 h. Na misu Večere Gospodnje u 18,30 h istoga dana sa svima očekujemo naše prvopričesnike s roditeljima u večer ustanove euharistije. Djecu i sve vas koji ste uzeli Caritasove kutijice za darove korizmenoga odricanja pozivamo da ih donesete prije mise u posebnu košaru koja će biti blizu oltara. U obred pranja nogu muževima naše zajednice uključujemo djedove prvopričesnika, krizmenika i drugih, jer smo u Godini djedova i baka. Svima posebeno stavljamo na srce uključivanje u bdjenje s Isusom u Getsemaniju; preporuku rasporeda pogledajte u listiću, kako bi u svakom satu bilo klanjatelja.

Od večeri Velikoga četvrtka do Vazmenoga bdjenja središte bogoslužja i klanjanja je katedrala, a u maloj crkvi samo tiho klanjanje za prijavljene klanjatelje.

O pobožnostima, molitvi Časoslova i nadasve obredima Muke Gospodnje na Veliki petak i Vazmenoga bdjenja na Veliku subotu pratite listić. Pohodimo na Veliku subotu Isusov grob u katedrali ili u samostanskoj crkvi, koja će biti otvorena.

Prva mogućnost uskrsnoga blagoslova jela za sve kojima je prikladno bit će na Veliku subotu u 17 h na vanjskoj terasi „Amadea“ kod Sestara sv. Križa i u dvorištu oko nje.

+ NEDJELJA, 17. 4. – USKRS, zapovijedana svetkovina. Prva misa i blagoslov jela u katedrali je u 7 h, slijede dalje uskrsne mise u 9 h, svečana biskupska u 10,30 h, popodne u 17 h i večernja u 18,30 h. Milostinja današnjih misa ide za Petrov novčić.

O proslavi Kristova uskrsnuća u grobljanskoj kapeli njemu posvećenoj u drugu subotu uoči Mladoga Uskrsa, 23. 4., kao i vašim misnim nakanama za spomen vaših pokojnika u toj misi čitajte već sada u listiću.

2. ŽUPNA KATEHEZA je sutra jedino za prvopričesnike 3. razreda po školama – u 9 h ili u 16 h, ovisno o smjeni. Na susretu će prvopričesnici pred Župnikom ponoviti gradivo, pogotovo pristupa ispovijedi. Susreti će biti u velikoj župnoj dvorani (ne u katedrali). Za druga godišta nema kateheze, nego se svi usmjeravaju obredima sv. dana, a oni koji nisu neka pristupe sv. ispovijedi.

3. SUSRETI U ŽUPI su jedino za karitativne i liturgijske skupine koji se pripremaju za obrede sv. dana. Druge skupine, tako i molitvene, nemaju susreta nego se uključuju u slavlja sv. dana.

4. HODOČAŠĆE MLADIH U MEĐUGORJE organizira naš dekanat zadnji vikend u svibnju. Pozivamo mlade od 3. razreda SŠ do 30 godina. Sve informacije na plakatu u predvorju katedrale i stranici župe.

5. DOPRINOSI ZA ŽUPU, MISIJE, UKRAJINU… – Hvala svima koji ste u posljednje vrijeme, s osjećajima zajedništva i brige za uzdržavanje župe i njezine različite potrebe (uvećane račune grijanja i dr.), podmirili obvezatni doprinos svakoga domaćinstva – lukno, te dali za druge potrebe. Hvala i darovateljima za potrebite u Ukrajini za koje je akcija još otvorena.

6. ŽUPNI URED sa strankama radi uključivo sa Velikim četvrtkom. Dalje u Sv. Trodnevlju - na Veliki petak, Veliku subotu i prve dane Uskrsa ne uredujemo sa strankama. Iznimno prijava umirućih ili sprovoda moguća je od 11,30 h do 12 h, kada nema ispovijedanja i obreda.

7. KATOLIČKI TISAK počevši od tjednika “Glasa Koncila” i drugih katoličkih tiskovina preporučujemo na mjestu za tisak u katedrali.