Obavijesti za dane pred nama pratite u zadnjem listiću. Podrobnije ih imamo, s rasporedom misnih nakana, na oglasnoj ploči, te web i facebook stranicama naše župe.

1. KALENDAR LITURGIJSKIH SLAVLJA Današnjim blagdanom Krštenja Gospodinova završava božićno vrijeme. U pokrajnjoj lađi, kod oltara sv. Ćirila i Metoda, možemo uzeti blagoslovljenu vodu, te ponijeti svojim domovima, čineći to u vjerničkom poštovanju i sukladno navedenim pravilima za ovo vrijeme.

Od sutra ulazimo u prvi dio vremena “kroz godinu”. Otajstva krunice molimo po rasporedu dana u tjednu. Raspored misa u radne dane i nedjeljom je uobičajen.

U subotu, 15. siječnja slavimo spomen sv. Anastazije (Stošije), srijemske mučenice; istoga dana spomenom na međunarodno priznanje Hrvatske molimo za napredak Domovine.

U nedjelju, 16. 1. – na DRUGU NEDJELJU “KROZ GODINU” – slavimo sv. mise u katedrali po redovitom nedjeljnom rasporedu. Kako je mjesečni dan štovanja bl. Majke Marije Terezije Scherer, sve članove Franjevačkoga svjetovnoga reda, te štovatelje ove Blaženice pozivamo na krunicu u 16 h, a potom sv. misu u 16,30 h.

2. BLAGOSLOV OBITELJI I DOMOVA u redovitom obliku jučer je završen. Hvala svima koji ste s vjerničkim pouzdanjem u vrijednost Božjega blagoslova u minulim danima otvorili svoj dom molitvi sa svećenikom i posvjedočili svoju pripadnost Crkvi; hvala onima koji su nas lijepo primili, kao i za svaki dar svećenicima i ministrantima. Zahvaljujemo i onima koji su, u obazrivosti na epidemiološko stanje, domišljato pripremili blagoslov, te nisu tek tako zatvorili vrata kuće. Ispričavamo se za propuste koji su se s naše strane dogodili. Podrobnije ćemo vas izvjestiti o blagoslovu, kada završimo s naknadnim prilikama.  

Svi oni koji su bili spriječeni i nisu primili blagoslov u dan svoje ulice, koje smo nenamjerno preskočili, koji su bili u izolaciji ili bolesni a sada su prizdravili, te drugi koji to još žele učiniti imaju naknadne prilike ove današnje nedjelje za koju su već obavljene prijave, te u nadolazeću subotu, 15. siječnja o.g. Nastavit ćemo i dalje prema vašem javljanju i dogovoru u uredu.

3. KATEHEZA I SUSRETI U ŽUPI neće početi još ovoga tjedna, nego će se postupno nastavljati po najavi. U petak nakon večernje mise je mjesečni susret članova Djela Marijina; u subotu je u 11 h pjevanje za djecu. S katehezom za prvopričesnička godišta tj. 2. i 3. razred OŠ nastavljamo drugi tjedan tj. iza sljedeće nedjelje, 16. siječnja o.g. po rasporedu 1. polugodišta.

4. DOPRINOSI ZA ŽUPU - Hvala župljanima – pojedincima i obiteljima, koji su s krajem minule i početkom nove godine, a u svijesti vjerničkoga zajedništva i odgovornosti, podmirili doprinose za župu, ponajprije obvezatni godišnji doprinos za lukno, te dali za radove bilo za prošlo godinu, a neki već i za započetu godinu. O tome i promjenama koje su nastupile u novoj godini s obzirom na lukno i doprinos za suradnike pomnije čitajte s obrazloženjima u zadnjem listiću.

5. MOLBA – S obzirom na ponovno širenje epidemije u nas posljednjih dana, tako i u našem gradu s čime smo se susretali tijekom blagoslova, dobrohotno vas sve molimo da se svakako i svi pridržavamo poznatih mjera za naša vjernička okupljanja: nošenje maske i držanje razmaka, te liturgijskih gesta – pričešćivanja svih na ruke i nepružanja znaka mira. I time svjedočimo svoju kršćansku ljubav i odgovornost!

6. KATOLIČKI TISAK – Preporučujemo ga u obilju na ulazu u katedralu.