KALENDAR LITURGIJSKIH SLAVLJA

Sutra-u ponedjeljak, 27. 9. slavi se sv. Vinko Paulski, svećenik. Na večernju misu i susret nakon nje pozivamo članove udruge sv. Vinka. U srijedu je blagdan sv. Mihaela, Gabriela i Rafaela, arkanđela (crkveni god u Drenju); u četvrtak je sv. Jeronim, svećenik i naučitelj.

U petak, 1. 10. je obljetnica posvete katedrale. Svečanu misu u 18,30 h predvodi pomoćni biskup Ivan. Ujedno je prvi petak u listopadu i početak nove „devetnice“ do lipnja sljedeće godine tj. mjeseca Srca Isusova. U subotu, 2. 10. na spomen Sv. Anđela Čuvara, prva je subota i dan molitve za duhovna zvanja uz krunicu i večernju misu u 18,30 h, koju animira Bogoslovno sjemenište.

KARITATIVNA AKCIJA UDRUGE SV. VINKA

Danas udruga sv. Vinka upriličuje ispred katedrale karitativnu akciju „Jabuka za siromaha“. Svi vaši prilozi namijenjeni su potrebitima od listopada do kraja godine, napose za božićne pakete. Hvala.

LISTOPADSKE POBOŽNOSTI U GODINI SV. JOSIPA I GODINI OBITELJI

U petak, 1. 10. započinjemo listopadske pobožnost tj. molitvu krunice u 18 h. U Godini sv. Josipa i Godini obitelji na tragu pobudnice pape Franje „Radost ljubavi“ pozivamo na sudjelovanje članove naših obitelji i molitvu za potrebe obitelji. Dođimo kao članovi obitelji u radne dane – od ponedjeljka do petka po rasporedu ulica u župi (raspored je u listiću i oglasnoj ploči), a subotom obitelji koje nisu mogle u svoj dan; ukoliko ne može cijela obitelj, barem neki članovi. Pristupimo prije krunice pred Gospin oltar u pokrajnjoj lađi i u posebnu košaricu ostavimo cedulju s imenima supružnika obitelji ili jednostavno prezime svoje obitelji, da ih svećenik spomene u posvetnoj molitvi na kraju krunice. Krunicu će predmoliti članovi pojedinih skupina u župi po rasporedu u listiću. Želja nam je posebno obilježiti srijede u listopadu, te u zadnjem tjednu pred naš god upriličiti trodnevnu duhovnu pripravu.

Raspored molitve krunice u listopadu 2021.

Petak, 1. 10. – za obitelji ulica A. Starčevića, A. G. Matoša, A. Mihanovića, A. Cesarca i A. Šenoe; predmoli zajednica bračnih susreta;

Subota, 2. 10. – molimo s bogoslovima za svećenička i redovnička zvanja;

Ponedjeljak, 4. 10. – za obitelji ulica Bana Ivana Mažuranića, Bana J. Jelačića, B. Kašića, Benčevića i Biskupa A. Mandića; predmoli Šenštatski pokret;

Utorak, 5. 10. – za obitelji ulica Biskupa Ć. Kosa, Biskupa J. Čolnića, Bosutska, L. Botića i B. Adžije; predmoli Djelo Marijino;

Srijeda, 6. 10. – za obitelji ulica Budrovačka,  Đ. Basaričeka, Certissa, Dernčina i Diljska; predmoli zajednica Stado malo;

Četvrtak, 7. 10. – za obitelji ulica Dragovoljaca Dom. rata, D. Domjanića, Dravska, Dubrovačka, Dunavska; predmoli zajednica Dva srca;

Petak, 8. 10. – za obitelji ulica E. Kvaternika, F. Arpada Mesaroša, F. Kosine, F. Kuhača i F. Račkog; predmoli zajednica Milosrdni Isus;

Subota, 9. 10. – za obitelji koje nisu mogle doći u dan svoje ulice; predmoli zajednica Injigo.

SUSRETI RODITELJA PRVOPRIČESNIKA                                                                                                             

U nadolazeći utorak, 28. 9. pozivamo na susret roditelje učenika 3. razreda OŠ „V. Nazora“, a u četvrtak, 30. 9. roditelje učenika 3. razreda OŠ „I. G. Kovačića“. Susreti počinju u 19,30 h u župnoj dvorani (ulaz iz Gupčeve ulice); vodi ih Župnik i s. Jelena. Na njima slijede upute za početak kateheze prvopričesnika. Ukoliko pojedini roditelji ne mogu biti u svoj dan, mogu doći u drugi termin.

Sljedeće nedjelje svakako pozivamo učenike 2. razreda SŠ – buduće krizmenike sa svojim roditeljima na večernju misu u 18,30 h, kada će čuti obavijesti o pripravi za sv. krizmu.

TJEDNI SUSRETI

Nedjelja, 26. rujna:             u 15 h - molitvena zajednica Milosrdni Isus;

Ponedjeljak, 27. rujna:        u 19,30 h -  molitvena zajednica Stado malo;

Utorak, 28. rujna:                u 19 h – molitvena zajednica Dva Srca; 19,30 h – roditelji prvopričesnika;

Četvrtak, 30. rujna:             u 19,30 h – roditelji prvopričesnika;

Petak, 1. listopada:             u 19,30 h - krsna kateheza za roditelje i kumove;

                                            u 20 h – susret vjeroučitelja u srednjim školama;

Subota, 2. listopada:          u 11 h - pjevanje za šk. djecu; u 19 h - pjevanje zbora Santo.

DOGOVORI ZA KRŠTENJA I VJENČANJA

Da bismo omogućili primjeren pristup vama i rad župnoga ureda, potičemo da ubuduće utorkom od 9  h do 11 h budu prijave roditelja za krštenja koja slijede, a srijedom od 9 h do 11 h dogovori mladenaca za vjenčanja. Za njih bi na raspolaganju bio župnik, koji će tako upoznavati mlade obitelji.

DRUGA DOGAĐANJA I SUSRETI

Uključimo se u molitveno bdjenje „40 dana za život“ u parku ispred Doma zdravlja svakoga dana od 7 h do 19 h moleći da se svaki začeti život prihvati, rodi, ljubi i odgoji.

Na oglasnoj ploči se nalaze termini susreta i obnova za osmaše, srednjoškolce i druge mlade kod Sestara sv. Križa u Betaniji. U prigodi Dana starijih, 1. 10. podsjećamo na vrijedno služenje starijima u centru „Amadea“ kod naših Sestara; preporučimo i omogućimo svojim starijim ukućanima i poznanicima prigodu korisno ispunjenoga vremena.

Odvojimo vremena za euharistijsko klanjanje u Maloj crkvi; molimo na nakane Žive krunice...

ZAHVALA

Hvala svim župljanima na daru za lukno, te različite potrebe Crkve, njezinih ustanova i misijsko-karitativnih svrha; hvala od srca darovateljima za izvedene radove na Maloj crkvi, te onima koji će se pridružiti da bismo nadomjestili njihovu isplatu iz sredstava redovitoga života.

KATOLIČKI TISAK

Preporučujemo katolički tjednik Glas Koncila i druge vjerske tiskovine na ulazu u katedra.