KALENDAR LITURGIJSKIH SLAVLJA

Danas se spominjemo Preslavnoga Imena Marijina; sutra-u ponedjeljak je sv. Ivan Zlatousti, biskup i naučitelj; u utorak je blagdan Uzvišenja sv. Križa, koji Sestre sv. Križa slave kao blagdan svoje Družbe; u srijedu je BDM Žalosna, koju častimo u liku Gospe Dragotinske u čijem svetištu je toga dana sv. misa u 18 h. U tjednu su jesenske kvatre, posvećene molitvi i pokori za svećenička i redovnička zvanja.

ZVONILA SU ZVONA KATEDRALE NAŠE

Ovih se dana, napose u srijedu, 15. rujna u našem gradu obilježava 30 godina oslobađanja vojnih objekata i formiranja 122. brigade HV-a Đakovo. Pod večernjom misom u 18,30 h zahvalit ćemo Gospodinu za pomoć u tim bremenitim vremenima, te moliti za sve poginule u Domovinskom ratu.

DOGAĐANJA KOD SESTARA SV. KRIŽA

U četvrtak, 16. rujna je hodočasnički dan bl. Majci Mariji Tereziji Scherer. Uobičajena pobožnost i sv. misa u 17,30 h slavi se na ljetnoj terasi Amadea. U Godini majke Amadeje Pavlović nadolazeće subote u 18 h u dvorani Florentini bit će mjuzikl Amadea, koji preporučujemo. Na oglasnoj ploči pogledajte termine susreta i obnova za osmaše, srednjoškolce i druge mlade u Betaniji, a podsjećamo članove FSR-a na njihovu godišnju skupštinu sutra u 18 h.

SUSRET VJEROUČITELJA I KATEHETA  

U četvrtak, 16. rujna, pozivamo u 19,30 h na susret vjeroučitelje u osnovnim školama i katehete u župi, radi dogovora o katehezi osnovnoškolaca. Susret za vjeroučitelje srednjih škola bit će posebno.

ZAZIV DUHA SVETOGA – „KATEHETSKA NEDJELJA“

Sljedeće nedjelje pod misom u 9 h bit će zaziv Duha Svetoga uz početak nove školske godine, te napose blagoslov prvoškolaca i njihovih torbi. Pozivamo roditelje da dođu sa osnovnoškolskom djecom, napose s prvašićima i učenicima 2. i 3. razreda koji ulaze u pripravu za prvu sv. ispovijed i prvu sv. pričest.  Tada će čuti o početku kateheze za njih. Radovat ćemo se nazočnosti ravnatelja, učitelja i vjeroučitelja naših osnovnih škola. Roditelje s učenicima 1. i 2. razreda srednje škole - kandidatima za sv. krizmu pozivamo na večernju misu u 18,30 h.

TJEDNI SUSRETI

S početkom nove školske i pastoralne godine sve vas, drage župljane, pozivamo na susrete vjerničke izgradnje i oblike suodgovornosti za život naše župe, kako postojeće i one koji već traju, tako i one koje ćemo postupno planirati i najavljivati. Novi župnik nastavlja susrete s voditeljima skupina i aktivnosti s kojima to nije učinio. U danima koji slijede bit će ovi susreti:

Nedjelja, 12. rujna:             u 15 h - molitvena zajednica Milosrdni Isus;

Ponedjeljak, 13. rujna:        u 20 h -  zajednica bračnih susreta;

Utorak, 14. rujna:                u 19 h – udruga sv. Vinka; molitvena zajednica Dva Srca;

Srijeda, 15. rujna:                u 19 h - liturgijska priprava za mladence i kumove;

Četvrtak, 16. rujna:            u 19,30 h – susret vjeroučitelja osnovnih škola i kateheta u župi;

Petak, 17. rujna:                  u 19 h - krsna kateheza za roditelje i kumove;

Subota, 18. rujna:               u 10,30 h - ministranti; 11 h - pjevanje za šk. djecu;

                                                u 19 h - pjevanje zbora Santo.

Svesrdno pozivamo ministrante na prvi susret ove subote u 10,30 h;  bivše prvopričesnike i drugu školsku djecu na pjevanje u 11 h, da se pripreme za nedjelju zaziva Duha Svetoga. Sve njih potičemo da se ispovijedaju na početku šk. godine, a roditelje da ih potaknu; prigode su uz večernje mise u katedrali; također potičemo odrasle koji imaju dara i vole pjevati da se uključe u zbor Santo, koji ima probe subotom u 19 h.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE

U subotu u 11 h je u župnoj dvorani predstavljanje knjige autora Stipe Filića i Blanke Matković pod naslovom Jasenovac i poslijeratni jasenovački logori.

TRAJNO EUHARISTIJSKO KLANJANJE I ŽIVA KRUNICA

Odvojimo i u ovom tjednu vremena za euharistijsko klanjanje u Maloj crkvi, te molimo na nakane Žive krunice za rujan – za učenike, nastavnike i profesore.

ZAHVALA

Hvala svim župljanima na doprinosima, odnosno darovima kojima svjedočite zajedništvo i odgovornost za župu kroz lukno, te za druge potrebe Crkve, njezinih ustanova i misijsko-karitativnih svrha; hvala darovateljima za izvedene radove na Maloj crkvi, te onima koji će se pridružiti da bismo nadomjestili njihovu isplatu iz sredstava redovitoga života.