KALENDAR

Ponedjeljak, 26. srpnja:          Spomendan svetih Joakima i Ane, roditelja BDM. Dan starih.

Utorak, 27. srpnja:                  Spomendan svetih Klementa Ohridskog, Gorazda I drugova.

Četvrtak, 29. srpnja:               Spomendan svete Marte.

Subota, 31. srpnja:                 Spomendan svetog Ignacija Lojolskog, prezbitera.

PRVI SVJETSKI DAN BAKA I DJEDOVA I STARIJIH OSOBA

Danas, 25. srpnja odredbom pape Franje u Crkvi se po prvi puta obilježava Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba. Papa Franjo je za ovaj dan uputio prigodnu poruku.

SAT SAVEZA

Danas, 25. srpnja u 19.30 u župnoj dvorani je mjesečni susret Šenštatske obitelji Sat saveza. Svi koji primaju Gospu Hodočasnicu su dobro došli.

PROMJENE U ŽUPI

Đakovačko-osječki nadbiskup, mons. dr. Đuro Hranić, izdao je ovih dana dekrete o razrješenjima i imenovanjima svećenika u našoj nadbiskupiji. Vlč. Dominik Nedeljković razriješen je službe župnog vikara Župe Svih Svetih u Đakovu te je imenovan župnim vikarom Župe Duha Svetoga u Slavonskom Brodu. Vlč. Robert Erk, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom Župe Svih Svetih u Đakovu. Vlč. Tomislav Ćorluka razriješen je službe župnika Župe Svih Svetih u Đakovu te imenovan župnikom Župe Bezgrešnog Srca Marijinog u Slavonskom Brodu. Vlč. Ivan Lenić razriješen je službe župnika Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu te imenovan župnikom Župe Svih Svetih u Đakovu. Svećenici nove službe preuzimaju 25. kolovoza.

NEKI TJEDNI SUSRETI

Nedjelja, 25. srpnja:             u 15.00 Molitvena zajednica Milosrdnog Isusa.

Ponedjeljak, 26. srpnja:       u 19.00 Molitveni susret – Stado malo.

Utorak, 27. srpnja:               u 19.00 Dva srca – molitveni susret.

Srijeda, 28. srpnja:               u 19.00 liturgijska pouka za mladence.

Petak, 30. srpnja:                 u 19.00 krsna kateheza.

ZAKLADA DR. NIKOLA DOGAN

Obavještavamo osnovnoškolce, srednjoškolce, redovite studente i doktorante o mogućnosti dobivanja financijske pomoći iz sredstava Nadbiskupijske zaklade „Dr. Nikola Dogan“ za pomoć učenicima i studentima za školsku/akademsku 2021./2022. godinu. U sjedište Zaklade na adresu Caritasa Đ.O. nadbiskupije, J.J. Strossmayera 58, Osijek, od 1. kolovoza do 10. listopada 2021. mogu se dostaviti molbe s obaveznim prilozima. Sve informacije možete dobiti na www.caritas.djos.hr od 1. kolovoza.

ŽIVA KRUNICA

Nakana molitelja žive krunice za kolovoz: za političare, one koji su na vlasti, nezaposlene i domovinu.