KALENDAR

Utorak, 13. srpnja:      Spomendan Majke Božje Bistričke.

Četvrtak, 15. srpnja:   Spomendan svetog Bonaventure, biskupa i naučitelja.

Petak, 16. srpnja:        Spomendan BDM od Brda Karmela.

UPIS SVETIH MISA

Od ponedjeljka, 5. srpnja upisujemo svete mise za listopad, studeni i prosinac 2021. godine.

GOSPA KARMELSKA U BREZNICI ĐAKOVAČKOJ

U samostanu sestara karmelićanki u utorak 13. srpnja počinje trodnevnica za svetkovinu Gospe Karmelske. Svaki dan u 18 sati je pobožnost krunice i pjevane Lauretanske litanije a u 19 sati  misa.  Na samu svetkovinu Gospe Karmelske, u petak 16. srpnja, program počinje u 10.30 uz pobožnost sv. krunice i litanije, a misu u 11 sati predvodi o. Srećko Rimac, karmelićanin. U 18 sati je molitva Večernje hvale Božanskoga časoslova te svečana euharistija koju predslavi mons. mr. Ivan Ćurić, pomoćni biskup. U danima trodnevnice bit će prigoda za ispovijed od 18 sati, a nakon mise mogućnost primanja Gospina škapulara.

HODOČASNIČKI DAN BL. M. TEREZIJI SCHERER

U petak 16. lipnja blagdan je bl. M. M. Terezije Scherer. Nakon uobičajene pobožnosti slijedi sveta misa u 17.30 na Ljetnoj terasi centra Amadea. Dobro došli.

DUHOVNA OBNOVA ZA SAMCE NA OVČARI

 

U subotu 17. srpnja s početkom u 10 sati održat će se duhovna obnova za samce u svetištu Božjeg milosrđa na Ovčari. Susret je namijenjen za samce koji imaju između 50-65 godina, udovci ili udovice, rastavljeni ili nisu zasnivali brak. Kontakt br. 0993333031

LJETNI PRAZNICI ŠKOLSKE DJECE

Draga djeco, počeli su ljetni praznici. No, i za vrijeme praznika se trebate moliti, dobra djela činiti i na svetu misu ići, ma gdje bili. Podsjetite na to svoje roditelje i ukućane.

OBNOVA CRKVE SVIH SVETIH

Za obnovu je još ostalo prednje pročelje i toranj. Nakon vezova se nastavlja obnova crkve.

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA - UPISI

Na internet stranici Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Osijeku mogu se pronaći sve informacije o upisima u novu školsku godinu. Škola je to koja gradi svoju pedagogiju na prenošenju znanja, vjere i brige o pojedincu kao osobi.

ODIJEVANJE

Nastupilo je razdoblje visokih temperatura i vrućina. Mnogi tada posvuda izgube granicu pristojnog odijevanja. Bilo da u crkvu dolazimo kao turisti, nekoga vodimo ili dolazimo na svetu misu, budimo pristojno odjeveni. 

ŽIVA KRUNICA

Nakana moliteljima žive krunice u srpnju - za obitelji: za obnovu ljubavi, vjernosti, mira, za velikodušno davanje novih života i rađanje začete djece, za obnovu obiteljske molitve.