KALENDAR

Ponedjeljak, 5. srpnja:       Blagdan sv. Ćirila i Metoda, slavenski apostoli – suzaštitnici EU.

Utorak, 6. srpnja:               Obljetnica smrti biskupa Ćirila Kosa (2003.).

Petak, 9. srpnja:                Spomendan bl. Marije od Propetog Isusa Petković, redovnice.

ĐAKOVAČKI VEZOVI

Danas, 4. srpnja nema sv. mise u 9 sati. Nakon povorke sudionika Đakovačkih vezova, svečano misno slavlje oko 10.30 sati predvodit će nadbiskup mons. Đuro Hranić. Večernje svete mise su redovito u 17.30 na Ljetnoj terasi, te u 18.30 u katedrali.

PRESTAJU ANTICIPIRANE SV. MISE SUBOTOM

Budući da su popustile epidemiološke mjere ograničenja okupljanja vjernika, svete mise subotom u 18.30 nisu više nedjeljne, nego mise običnog dana. 

UPIS SVETIH MISA

Od ponedjeljka, 5. srpnja upisujemo svete mise za listopad, studeni i prosinac 2021. godine.

NEKI TJEDNI – MJESEČNI SUSRETI

Ponedjeljak, 5. srpnja:        u 19.00 Stado malo; u 20.00 Zajednica bračnih susreta.

Utorak, 6. srpnja:                u 19.00 Molitvena zajednica Dva srca.

Srijeda, 7. srpnja:               u 19.00 Liturgijska pouka za mladence.

Petak, 9. srpnja:                 u 19.00 krsna kateheza.

ZNANSTVENI SKUP

U utorak i srijedu, 6. i 7. srpnja znanstveni je skup na temu „Đakovačko-osječka crkvena pokrajina – Povijesno-pravno-pastoralni značaj njezinog osnutka“. Skup će se održati u Dvorani biskupa A. Mandića (Petra Preradovića 17). Opširnije na web str. Nadbiskupije Đ.-O.

OBNOVA CRKVE SVIH SVETIH

Za obnovu je još ostalo prednje pročelje i toranj. Nakon vezova se nastavlja obnova crkve.

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA - UPISI

Na internet stranici Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Osijeku mogu se pronaći sve informacije o upisima u novu školsku godinu. Škola je to koja gradi svoju pedagogiju na prenošenju znanja, vjere i brige o pojedincu kao osobi.

GOSPA OD BRZE POMOĆI

U četvrtak, 8. srpnja je Dan čašćenje Gospe od Brze Pomoći u istoimenom Gospinom svetištu u Slavonskom Brodu. Pod geslom „O Majko, hiti! Brzo pomozi! Ljubavi daj nam čiste i svete!“, uzetim iz pjesme Gospi Brze Pomoći, misna slavlja su po ljetnom rasporedu: u 6.30, u 8.30, u 10.30, u 17.30 i u 19 sati. Središnje hodočasničko slavlje s ophodom s početkom u 10.30, predvodit će ovogodišnji zlatomisnik fra Ante Perković. Popodnevna misna slavlja predvode ovogodišnji mladomisnici: u 17.30 fra Mislav Lukačević, a u 19 sati vlč. Bruno Diklić. Prilika za ispovijed je od 6 do 11.30 i od 16.30 do 19.30. Marijanske pobožnosti su prije svake mise.

GOSPA KARMELSKA U BREZNICI ĐAKOVAČKOJ

U samostanu sestara karmelićanki u utorak 13. srpnja počinje trodnevnica za svetkovinu Gospe Karmelske. U 18 sati je pobožnost sv. krunice i pjevane Lauretanske litanije a u 19 sati  misa koju predvodi vlč.  Antun Štefan, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj. Drugi dan trodnevnice, u srijedu 14. srpnja program također počinje u 18 sati uz pobožnost sv. krunice i pjevane Lauretanske litanije dok misu u 19 sati predvodio vlč. Josip Ivešić, župnik Župe Dobrog Pastira u Đakovu. Treći dan, u četvrtak 15. srpnja, u 18 sati  je molitva Večernje hvale Božanskoga časoslova. Slijedi misa u 19 sati koju predvodi mons. dr. Vladimir Dugalić,  dekan KBF-a u Đakovu. Na samu svetkovinu Gospe Karmelske, u petak 16. srpnja, program počinje u 10.30 uz pobožnost sv. krunice i litanije Lauretanske a misu u 11 sati predvodi o. Srećko Rimac, karmelićanin iz Remeta – Zagreb. U 18 sati je molitva Večernje hvale Božanskoga časoslova te svečana euharistija koju predslavi mons. mr. Ivan Ćurić, pomoćni biskup. U danima trodnevnice bit će prigoda za ispovijed od 18 sati, a nakon mise mogućnost primanja Gospina škapulara.

ŽIVA KRUNICA

Nakana moliteljima žive krunice u srpnju - za obitelji: za obnovu ljubavi, vjernosti, mira, za velikodušno davanje novih života i rađanje začete djece, za obnovu obiteljske molitve.