KALENDAR

Ponedjeljak, 21. lipnja:       Spomendan svetog Alojzija Gonzage, redovnika.

Četvrtak, 24. lipnja:             Svetkovina Rođenja svetog Ivana Krstitelja

AKCIJA UDRUGE SVETOG VINKA

Danas, 20. lipnja, nakon svetih misa, ispred katedrale, Udruga svetog Vinka ima akciju knjiga i Biblija za djecu. Akcija je usmjerena za dvije naše obitelji u potrebi.

GODIŠNJA PROSLAVA BOŽJEG MILOSRĐA

Danas, 20. lipnja, na Ovčari je Godišnja proslava Božjeg milosrđa. U 17 sati je pobožnost u 18.00 euharistijsko klanjanje u 19.00 svečano euharistijsko slavlje. Sve je na otvorenom u hladovini.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE

Upravo iz tiska izašla je knjiga grupe od pet autora Prešućene žrtve Drugog svjetskog rata i poraća Osječko-Baranjske županije. Obuhvaćeno je skoro 13 000 žrtava koji su stradali od partizanske i komunističke vlasti o kojima je godinama vladalo pravilo šutnje i među ukućanima određene žrtve. Pozivamo Vas u dvoranu župe Svih Svetih u ponedjeljak 21. lipnja u 19 sati, na predstavljanje knjige u ime Hrvatskog društva političkih zatvorenika. Svi ste dobrodošli.
HODOČAŠĆE U ĐAKOVAČKI PISAK

U srijedu, 23. i u četvrtak, 24. lipnja hodočastimo u svetište svetog Ivana Krstitelja u Pisak, slavimo svetkovinu Rođenja sv. Ivana Krstitelja. U srijedu je ispovijed od 19 sati, a sveta Misa uočnica u 20 sat, koju predslavi dr. Stjepan Radić, rektor B.S. U četvrtak, (24.06.) je ispovijed od 7.30 i od 19.30. Svete mise su u 8, 10 i u 20 sati. Prije misnih slavlja je hodočasnički program.

NEBESKI HVALOSPJEV

U petak, 25. lipnja u 21 sat, ispred katedrale, održava se devetnaesti humanitarni koncert Nebeski hvalospjev. Organizator je Udruga žena za borbu protiv raka dojke "Roseta". Na koncertu sudjelu: Ivo Gamulin Gianni uz pratnju violončela i klavira. Voditeljica programa je Vesna Kaselj. Svoje priloge možete dati kupnjom ulaznica za koncert po 20 kuna. U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u Hrvatskom domu kulture. Ne možete činiti ništa veliko – samo male stvari s velikom ljubavlju.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE

U nedjelju, 27. lipnja, nakon večernje svete Mise će Sanja Berger, kratko predstaviti svoju knjigu Izabrani. Knjiga je duhovnog sadržaja, ima dvanaest poglavlja: Božja ljubav, Božja riječ, Izabrani, Svjedočanstvo, Čovjekova pala priroda, Čišćenje i obnavljanje uma, Financijski blagoslov, Autoritet, Rane srca, Riječi koje izgovaramo, Molitva... Dva svećenika su napisala predgovor za knjigu, ima dosta svjedočanstava ljudi koji su je pročitali da ih je dotaknula. Neki su se nakon dugo godina ispovjedili. Dođite na misu, poslušajte predstavljanje i kupite knjigu.

ŠEST MJESEC TRAJNOG EUHARISTIJSKOG KLANJANJA

U subotu, 19. lipnja smo u Gospinom svetištu u Dragotinu obilježili 6. mj. trajnog euharistijskog klanjanja. Hvala svim klanjateljima, koordinatorima, napose glavnom koordinatoru Josipu za svu brigu.  Možete se i prijaviti, te jedan sat tjedno, koji odaberete, provesti u euharistijskom klanjanju. 

OBNOVA CRKVE SVIH SVETIH

Trajno euharistijsko klanjanje je pokrenulo i temeljitu obnovu crkve Svih Svetih. Promijenjeni su prozori na tornju, obnovljena sakristija, napravljen novi namještaj, uređeno spremište ispod stepenište, a sad se obnavlja fasada crkve. Hvala svima na svakom novčanom daru za obnovu ili troškove klanjanja.  

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA - UPISI

Na internet stranici Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Osijeku mogu se pronaći sve informacije o upisima u novu školsku godinu. Škola je to koja gradi svoju pedagogiju na prenošenju znanja, vjere i brige o pojedincu kao osobi.

LAUDATO TELEVIZIJA

Od početka svibnja Laudato televizija započela je s emitiranjem televizijskog signala s nove lokacije koja se nalazi u podnožju Medvednice. Proces preseljenja bio je iznimno financijski, tehnički, građevinski i fizički zahtjevan. Hvala svima koji su ga iznijeli, a preporučamo se Vašoj dobroj volji i dalje, kako bismo bili glas Dobra, Istine i Ljepote u svakom hrvatskom domu! Molimo za što bolje duhovne plodove Laudato TVa, a poduprimo ih i financijski.

NEKI TJEDNI – MJESEČNI SUSRETI

Ponedjeljak, 21. lipnja:       u 19.00 Stado malo – molitveni susret.

Utorak, 22. lipnja:               u 19.00 Dva srca - molitvena zajednica.

Srijeda, 23. lipnja:              u 19.00 liturgijska pouka za mladence.

Četvrtak 24. lipnja:              u 19.00 euharistijsko klanjanje u katedrali.

Petak, 25. lipnja:                 u 19.00 krsna kateheza; u 19.30 proba katedralnog zbora.