KALENDAR

Srijeda, 16. lipnja:               Spomendan bl. Terezije Scherer, u Samostanu blagdan.

                                            Utemeljiteljica Milosrdnih sestara svetog Križa.

ZAVRŠETAK ŠKOLSKE GODINE

Danas, 13. lipnja u 9 sati slavit ćemo misu zahvalnicu na kraju školske godine. Pozivamo sve učenike, njihove učitelje, nastavnike, profesore i roditelje na misu zahvalnicu. Djecu, koja se nisu u petak ispovjedila, pozivamo da se danas ili ovih dana ispovjede za kraj školske godine.   

PROSLAVA SV. ANTUNA                                     

Danas, 13. lipnja, na Ljetnoj terasi centra Amadea je proštenje. Sv. mise su u 5, 6.30, 8, 9.30, 11 i 17.30 sati, večernja misa je u 17.30. Blagoslov djece je u 16 sati.

HODOČASNIČKI DAN BL. M. TEREZIJI SCHERER

U srijedu 16. lipnja blagdan je bl. M. M. Terezije Scherer. Nakon uobičajene pobožnosti slijedi sveta misa u 17.30 na Ljetnoj terasi centra Amadea. Dobro došli.

AKCIJA UDRUGE SVETOG VINKA

U nedjelju, 20. lipnja, nakon sv. Misa, ispred katedrale, Udruga sv. Vinka ima akciju knjiga i Biblija za djecu. Akcija je usmjerena za dvije naše obitelji u potrebi.

GODIŠNJA PROSLAVA BOŽJEG MILOSRĐA

U nedjelju, 20. lipnja, na Ovčari je Godišnja proslava Božjeg milosrđa. U 17 sati je pobožnost u 18.00 euharistijsko klanjanje u 19.00 svečano euharistijsko slavlje. Sve je na otvorenom u hladovini.

HODOČAŠĆE MARIJANSKI ZAVJET

Ovogodišnja hodočasnička ruta prema planu polazi iz Osijeka 12. lipnja i nakon skoro 1700 km i 75 dana hoda, završava u Dubrovniku 25. kolovoza. U srijedu, 16. lipnja je ruta Vođinci – Đakovo, a u četvrtak 17. lipnja ruta Đakovo – Ovčara. Pridružite se! Dnevno se prelazi dvadesetak kilometara, a sami birate koliko dana želite sudjelovati i gdje se želite priključiti.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE

U nedjelju, 27. lipnja, nakon večernje svete Mise će Sanja Berger, kratko predstaviti svoju knjigu Izabrani. Knjiga je duhovnog sadržaja, ima dvanaest poglavlja: Božja ljubav, Božja riječ, Izabrani, Svjedočanstvo, Čovjekova pala priroda, Čišćenje i obnavljanje uma, Financijski blagoslov, Autoritet, Rane srca, Riječi koje izgovaramo, Molitva... Dva svećenika su napisala predgovor za knjigu, ima dosta svjedočanstava ljudi koji su je pročitali da ih je dotaknula. Neki su se nakon dugo godina ispovjedili. Dođite na misu, poslušajte predstavljanje i kupite knjigu.

ŠEST MJESEC TRAJNOG EUHARISTIJSKOG KLANJANJA

Iako su u početku mnogi sumnjali koliko će dana trajati klanjanje, u četvrtak, 10. lipnja smo obilježili šest mjeseci trajnog euharistijskog klanjanja u crkvi Svih Svetih. Trajno euharistijsko klanjanje je sve više prihvaćeno i povećava se broj klanjatelja, kao i plodovi TEK-a. Crkva je danonoćno otvorena i možete kad god prolazite ili imate vremena doći klanjati se u tišini Gospodinu, biti s Bogom, upijati Božju ljubav, snagu, radost, mir, tražiti prosvjetljenje Duha Svetoga za neke svoje odluke… Možete se i prijaviti, te jedan sat tjedno, koji odaberete, provesti u euharistijskom klanjanju. 

OBNOVA CRKVE SVIH SVETIH

Trajno euharistijsko klanjanje je pokrenulo i temeljitu obnovu crkve Svih Svetih. Promijenjeni su prozori na tornju, obnovljena sakristija, napravljen novi namještaj, uređeno spremište ispod stepenište, a sad se obnavlja fasada crkve. Hvala svima na svakom novčanom daru za obnovu ili troškove klanjanja.  

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA - UPISI

Na internet stranici Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Osijeku mogu se pronaći sve informacije o upisima u novu školsku godinu. Škola je to koja gradi svoju pedagogiju na prenošenju znanja, vjere i brige o pojedincu kao osobi.

TJEDNI – MJESEČNI SUSRETI

Ponedjeljak, 14. lipnja:        u 19.00 Stado malo – molitveni susret.

Utorak, 15. lipnja:                u 19.00 Dva srca – molitveni susret; liturgijski čitači.

Srijeda, 16. lipnja:               u 19.00 biblijska skupina; liturgijska priprava za mladence.

Četvrtak 17. lipnja:              u 19.00 euharistijsko klanjanje u katedrali.

Petak, 18. lipnja:                 u 19.00 krsna kateheza; u 19.30 proba katedralnog zbora.

Subota, 19. lipnja:               u 11.00 pjevanje za djecu; u 19.30 proba zbora Santo.

Nedjelja, 20. lipnja:             u 15.00 Milosrdni Isus; nema susreta za ministrante.

ZAHVALA

Hvala svima koji ste uplatili taksu za prvu pričest ili krizmu, koji ste darovali svoj prilog za lukno, misije, sjemenište, siromahe, obnovu Male crkve.