KALENDAR

Petak, 11. lipnja:                 Svetkovina Presvetog Srca Isusova.

Subota, 12. lipnja:              Spomendan Bezgrješnog Srca Marijina.

TRINAEST UTORAKA SV. ANTUNU

U utorak, 8. lipnja u 17 sati na Ljetnoj terasi centra Amadea je Pobožnost svetom Antunu.

ZAVRŠETAK ŠKOLSKE GODINE

U petak, 11. lipnja u 9 i 16.00 je ispovijed vjeroučenika osnovnih i srednjih škola za kraj školske godine. U nedjelju, 13. lipnja u 9 sati slavit ćemo misu zahvalnicu na kraju školske godine. Pozivamo sve učenike, njihove učitelje, nastavnike, profesore i roditelje na misu zahvalnicu.

PROSLAVA PRESVETOG SRCA ISUSOVA

Na svetkovinu Presvetoga Srca Isusova, u petak 11. lipnja, biti će sveta misa u 17.30 na Ljetnoj terasi Centra Amadea.

PROSLAVA SV. ANTUNA                                     

U nedjelju, 13. lipnja na spomendan sv. Antuna Padovanskog, na Ljetnoj terasi centra Amadea je proštenje. Svete mise su u 5, 6.30, 8, 9.30, 11 i 17.30 sati, večernja misa je u 17.30. Ispovijedanje je vezano uz svete mise počinje u 4.30. Blagoslov djece je u 16 sati.

HODOČASNIČKI DAN GOSPI BRZE POMOĆI

U utorak, 8. lipnja hodočasnički je dan Gospi Brze Pomoći u slavonskobrodskom svetištu Gospe Brze Pomoći. U Godini obitelji posvećenoj apostolskoj pobudnici pape Franje „Radost ljubavi“, a uz geslo vapaja Gospi: „Molimo te, Gospo, za bračne drugove koji su jedno drugo ponizili, povrijedili, ostavili“, misna slavlja su u 6.30, u 8.30, u 10.30, u 12, u 17, i u 18.30 sati. Središnje hodočasničko slavlje s početkom u 10.30 predvodit će vlč. dr. Davor Vuković, prof.

ŽIVA KRUNICA

Nakana žive krunice za mjesec lipanj: za biskupe, svećenike i duhovna zvanja.

TJEDNI – MJESEČNI SUSRETI

Ponedjeljak, 7. lipnja:          u 19.00 Stado malo; u 20.00 susret Zajednice bs.

Utorak, 8. lipnja:                  u 19.00 susret liturgijskih čitača; Dva srca – molitveni susret.

Srijeda, 9. lipnja:                 u 19.00 biblijska skupina; liturgijska priprava za mladence.

Četvrtak 10. lipnja:              u 19.00 euharistijsko klanjanje u katedrali.

Petak, 11. lipnja:                 u 19.00 krsna kateheza; u 19.30 proba katedralnog zbora.

Subota, 12. lipnja:               u 11.00 pjevanje za djecu; u 19.30 proba zbora Santo.

Nedjelja, 13. lipnja:             u 15.00 Milosrdni Isus; nema susreta za ministrante.

HODOČAŠĆE MARIJANSKI ZAVJET

Ovogodišnja hodočasnička ruta prema planu polazi iz Osijeka 12. lipnja i nakon skoro 1700 km i 75 dana hoda, završava u Dubrovniku 25. kolovoza. U srijedu, 16. lipnja je ruta Vođinci – Đakovo, a u četvrtak 17. lipnja ruta Đakovo – Ovčara. Pridružite se! Dnevno se prelazi dvadesetak kilometara, a sami birate koliko dana želite sudjelovati i gdje se želite priključiti. Prijavite se i pomozite da hodočasnike smjestimo na spavanje i da ih pogostimo.

NADBISKUP ĐURO, NA SVETKOVINU TIJELOVA, O TRAJNOM EUHARISTIJSKOM KLANJANJE U NAŠOJ ŽUPI

„Kao drugi oblik štovanja Isusa Krista i ostvarenja zajedništva s njime je euharistijsko klanjanje. Izražavam svoju zahvalnost te radost i ponos zbog preko 350 osoba iz dviju župa Đakova i Đakovštine koji su zdušno podržali prijedlog na trajno klanjanje, danju i noću, 24 sata na dan kroz svih 7 dana u tjednu i prihvatili njegov pastirski poziv na pridruživanje obitelji klanjatelja u našoj „maloj crkvi“ Svih Svetih u Đakovu te ste velikodušno, iz ljubavi prema Euharistijskom Isusu i u želji za bliskost s njime, prihvatili i svoj sat tjedne adoracije po danu, u gluho noćno doba i u rane jutarnje sate, a jedan dio vas i obveze povezane s organizacijom koja osigurava da u svakom trenutku, za sada barem po dvije osobe, uvijek budu u društvu s Isusom te dižu svoje ruke i srca pred njim, moleći za ovaj grad i za sve nas građane i za sve članove naše nadbiskupijske zajednice“. To je to jedna od najvrjednijih stvari koju je mogao učiniti za župu i nadbiskupiju“.

ZAHVALA

Hvala svima koji ste darovali svoj prilog za lukno, misije, sjemenište, siromahe, obnovu Male crkve.