KALENDAR

Ponedjeljak, 3. svibnja:       Blagdan svetih Filipa i Jakova, apostola. Našašće svetog Križa – crkveni god u Trnavi.

Subota, 8. svibnja:              Spomendan blažene Ulrike Nisch, redovnice.

SLAVLJE PRVE PRIČESTI

Iako je slavlje Prve pričesti jako važan dan u godini za cijelu župnu zajednicu, zbog epidemioloških mjera ćemo imati svetu misu samo za prvopričesnike i njihove ukućane u nedjelju, 2. svibnja u 12 sati u katedrali. Sve ostale župljane molimo da ne dolaze na tu svetu misu, nego na jednu od redovitih Misa. Prvopričesnike potičemo da nastave dolaziti na svete mise, da se redovito ispovijedaju i pričešćuju, te da polovicom svibnja vrate oprane prvopričesničke haljinice.   

SUSRET ZA RODITELJE KRIZMANIKA

Danas, 2. svibnja pozivamo roditelje krizmanika (2. razred srednje škole), u 18.30 na večernju svetu misu i susret i dogovor nakon svete mise u katedrali.

PRVI PETAK

Prvog petka u mjesecu častimo Srce Isusovo. Prigoda za ispovijed prije svetih misa.

MREŽA MOLITELJA ZA SVEĆENIČKA I REDOVNIČKA ZVANJA

U našoj župi od 2016. g. postoji Molitvena mreža za svećenička i redovnička zvanja, a uključilo se dvadesetak obitelji i preko 120 pojedinaca. Sve vas potičemo da i dalje ustrajno molite za duhovna zvanja. Primamo i nove članove.

SVIBANJSKE POBOŽNOSTI

Tijekom svibnja svaku večer je molitva za Domovinu u 17.45, svibanjske pobožnosti u 18 sati.

RASPORED NEDJELJNIH SVETIH MISA

Od Uskrsa, pa nadalje svake nedjelje su svete mise na ljetnoj terasi Centra Amadea u 17.30. U katedrali su nedjeljne svete mise: subotom u 18.30, te nedjeljom u 7.30, 9.00, 10.30 i 18.30.

MOLITVA ZA DOMOVINU

Inicijativa 40 dana za život organizira od 1. svibnja do 9. lipnja, prije krunice, u 17.45 u katedrali četrdeset dnevnu Molitvu za Domovinu. Molimo za Domovinu, za sve naše obitelji i za sve druge nakane i potrebe.

OBNOVA ŽUPNE CRKVE SVIH SVETIH

Naša Mala crkva Svih Svetih, koja je u grbu Grada Đakova, je sada danonoćno otvorena jer se u njoj održava trajno euharistijsko klanjanje. Mnogi neprestano dolaze na klanjanje i molitvu. Nakon što smo početkom godine izmijenili prozore na tornju ove crkve, potom obnovili sakristiju, uskoro planiramo s vanjskim uređenjem crkve. Dobili smo potrebnu suglasnost i uvjete konzervatora iz Osijeka, Grad će nam financijski pomoći jednim dijelom, ali veći dio troškova bi trebali snositi mi župljani. Kao što financijski pomažemo stradale od potresa, misije i druge akcije, jednako bi trebali pomoći i obnovu naše župne crkve. Neki su već dali svoj prilog, drugi obećali financijsku pomoć. Unaprijed hvala svima na svakom daru.   

KATEDRALNE ORGULJE SE VRAĆAJU S RESTAURACIJE

U ponedjeljak, 3. svibnja bi trebale stići katedralne orgulje koje su bile gotovo četiri godine na restauraciji.

TJEDNI – MJESEČNI SUSRETI

Nedjelja, 2. svibnja:             u 10.15 susret ministranata.

Ponedjeljak, 3. svibnja:       u 19.00 Stado malo; u 20.00 Susret Zajednice bračnih susreta.

Utorak, 4. svibnja:               u 19.00 Dva srca – molitveni susret.

Srijeda, 5. svibnja:              u 19.00 biblijska skupina; mladenci.

Četvrtak, 6. svibnja:            u 19.00 euharistijsko klanjanje u katedrali.

Petak, 7. svibnja:                u 19.00 krsna kateheza; u 19.30 proba katedralnog zbora.

Subota, 8. svibnja:             u 11.00 pjevanje za djecu; u 19.30 proba zbora Santo.

Nedjelja, 9. svibnja:            u 10.15 susret ministranata; u 15.00 Milosrdni Isus.

ŽIVA KRUNICA

Nakana molitelja žive krunice za svibanj: za mladež.

TRAJNO EUHARISTIJSKO KLANJANJE U NAŠOJ ŽUPI

U crkvi Svih Svetih se održava Trajno Euharistijsko klanjanje. Crkva je danonoćno otvorena i možete kad god prolazite ili imate vremena doći klanjati se u tišini Gospodinu, biti s Bogom, upijati Božju ljubav, snagu, radost, mir, tražiti prosvjetljenje Duha Svetoga za neke svoje odluke… Možete se i prijaviti, te jedan sat tjedno, koji odaberete, provesti u euharistijskom klanjanju. 

PAZITELJI KATEDRALE

Nastavili smo s paziteljskom službom u katedrali. Sve vas koji želite jedan sat provesti između 12 i 15 sati u katedrali u Božjoj prisutnosti i vršiti paziteljsku službu, molim da se javite u župni ured.

HOD ZA ŽIVOT

U subotu, 15. svibnja u Osijeku se održava „Hod za život“ za zaštitu svakog ljudskog života bez diskriminacije! Okupljanje u 11 sati. Polazak: Park kralja Držislava. Dolazak. Trg Ante Starčevića. Prijave su kod Marija 095 870 6045 ili u župnom uredu.

JEDAN NOVČIĆ – ZALOG ZA NAŠU BUDUĆNOST

U nedjelju 9. svibnja naša župa provodi Caritasov projekt: „Jedan novčić - zalog za našu budućnost“. Ispred katedrale prikupljamo novac za Nadbiskupijsku zakladu Dr. Nikola Dogan, koja pomaže siromašnim učenicima i studentima. Od 2012. kada je započela ta Zaklada, zakladnu pomoć je primilo 382 učenika, 189 studenta i 1 doktorand. Obveza Caritasa je prikupljati novčana sredstva i raspoređivati ih prema postojećem Statutu i Pravilniku Zaklade. Ponuđeni iznos za uplatu u Zakladu je 20 kuna. Taj iznos može biti i veći i manji, prema mogućnostima. Pomoć se može donijeti i u župni ured tijekom cijele godine.