KALENDAR

Utorak, 2. veljače:               Blagdan Prikazanja Gospodinova - Svijećnica.

Srijeda, 3. veljače:              Spomendan svetog Blaža, b. i mč. – blagoslov grla.

Petak, 5. veljače:                Spomendan svete Agate, djevice i mučenice. Prvi petak.

Subota, 6. veljače:             Spomendan sv. Pavla Miki i drugova mučenika. Prva subota.

Nedjelja, 7. veljače:           Peta kroz godinu. Dan života.

SVIJEĆNICA

Na blagdan Prikazanja Gospodinova, u utorak, 2. veljače za vrijeme večernjeg misnog slavlja u katedrali u 18 sati, bit će svečani ulaz i blagoslov svijeća. Molimo vas da na svijeće stavite okapnice kako bismo sačuvali čistim pod katedrale. Nadb. Marin slavi imendan – proporučujemo ga.

MJESEČNI SUSRET ZAJEDNICE BRAČNIH SUSRETA

Članove Zajednice bračnih susreta pozivamo na svetu misu u ponedjeljak, 1. veljače u 18 sati.

GOSPA LURDSKA - DEVETNICA

U utorak, 2. veljače uz večernju svetu misu u katedrali počinjemo devetnicu Gospi Lurdskoj.

SUSRET ZA RODITELJE PRVOPRIČESNIKA

U nedjelju, 31. siječnja na sv. misu u 16 sati u katedralu pozivamo roditelje prvopričesnika (3.r.) Goranove škole, a u nedjelju 7. veljače u isto vrijeme roditelje prvopričesnika Nazorove škole. Poslije mise je kratki susret s roditeljima. Možete izabrati termin koji vam više odgovara.

RODITELJI MINISTRANATA

U nedjelju, 7. veljače pozivam roditelje ministranata na svetu misu u 18 sati i kratki susret.

OBLJETNICA SMRTI MAJKE KLAUDIJE

U srijedu, 3. veljače je 69. obljetnica smrti Majke Klaudije, sestre uršulinke, naše Đakovčanke. Na Svetu misu u 7 sati prikazujem ZA SVE ŽIVE I POKOJNE ŠTOVATELJE I PRIJATELJE M. KLAUDIJE TE ZA NJEZINU PROSLAVU. PROŠLA JE SVIJETOM ČINEĆI DOBRO. 

TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK

U subotu 6. veljače u 17 sati u Metodovoj dvorani (svećenički dom, ulaz iz Pavićeve ulice) počinje prvi ovogodišnji tečaj priprave za brak. Tečaj se održava uz sve epidemiološke mjere. Broj sudionika je ograničen. Oni koji imaju kasnije vjenčanje bolje je da dođu u ožujku na tečaj. Upis je prvi dan petnaestak minuta prije početka tečaja.

PRVI PETAK I PRVA SUBOTA

Ovaj tjedan je prvi petak u veljači, častimo Srce Isusovo. Na prvu subotu na misi u 18 sati u katedrali, molimo za duhovna zvanja. 

NAKANA ŽIVE KRUNICE

Nakana molitelja žive krunice za veljaču: za bolesne, nemoćne i stare.

POMOĆ SISAČKOJ BISKUPIJI

Za pomoć stradalima od nedavnog potresa smo prikupili i uplatili 62500 kuna (600 eura). Ako još netko želi moguće je uplatiti na račun Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, J. J. Strossmayera 58, Osijek (IBAN: HR6123400091110046082; Poziv na broj: HR00 44000-1; Opis plaćanja: Pomoć stradalima u potresu u Sisačkoj biskupiji.

UPIS SVETIH MISA

Od ponedjeljka, 18. siječnja upisujemo nakane svetih mise za travanj, svibanj i lipanj.

TRAJNO EUHARISTIJSKO KLANJANJE U NAŠOJ ŽUPI

U crkvi Svih Svetih se održava Trajno Euharistijsko klanjanje. Crkva je danonoćno otvorena i možete kad god prolazite ili imate vremena doći klanjati se u tišini Gospodinu, biti s Bogom, upijati Božju ljubav, snagu, radost, mir, tražiti prosvjetljenje Duha Svetoga za neke svoje odluke… Možete se i prijaviti, te jedan sat tjedno, koji odaberete, provesti u euharistijskom klanjanju. 

HRVATSKI KATOLIČKI RADIO

Slušajte HKR na frekvenciji 98,6 MHz, 98,7 MHz, 102,4 MHz i 104,9 MHz. Pratite ga na novom portalu www.hkm.hr , kao i na mobilnoj aplikaciji HKM-a. U našoj župi ima 71 podupiratelj i dobročinitelj HKR-a. I vi možete postati prijatelj Katoličkog radija. Gledajte Laudato – obiteljsku televiziju, čitajte vjerske katoličke portale, a ima ih puno.

ZAHVALA

Hvala svima koji ste darovali svoj prilog za lukno, misije, sjemenište, siromahe, obnovu katedrale…