KALENDAR

Ponedjeljak, 25. siječnja:    Blagdan Obraćenja svetog Pavla, apostola.

Utorak, 26. siječnja:            Spomendan svetih Timoteja i Tita, biskupa.

Četvrtak, 28. siječnja:         Spomendan svetog Tome Akvinskog, prezbitera i naučitelja.

OSVRT NA BLAGOSLOV OBITELJI

Iz iskustva znam da mnoge osobe nikad ne bih susreo, nikakav kontakt s njima uspostavio ili ih upoznao da nisam k njima došao prigodom blagoslova obitelji. Uvijek je to prigoda da se razbiju neke predrasude. A koliko tek bude divnih susreta i razgovora u tim pohodima. Bila bi šteta da ove godine nismo išli na blagoslov. Većina nam je bila zbog toga iskreno zahvalna. Blagoslov obitelji je doista jako važan i potreban, posebno ove godine i u ovim okolnostima. Kritičara i protivnika će uvijek biti. Hvala Vam svima koji ste nas primili u svoj dom i koji ste to željeli, a niste mogli iz vama znanih razloga. U mnogim kućama i stanovima cijela se obitelj okupila na molitvu, strpljivo ste nas taj dan čekali i dočekali. Hvala na razumijevanju i strpljivosti. Možda nismo baš došli u onaj sat kad ste nas očekivali. Mnogi ste nas, iako je bilo hladno, radosno dočekali na ulaznim vratima, primili i počastili. Neki ste sami ostavili otvorenu kapiju kao znak da uđemo ili ste sami stavili križić na svoju kuću, te obavijestili svoje susjede o blagoslovu obitelji. Zahvaljujemo vam na lijepim riječima, na susretu i na svakom daru. Dar bilo kojem svećeniku kod blagoslova ide za potrebe naše župe, u našu župnu blagajnu. Ujedno molimo i za oproštenje ukoliko nešto s naše strane nije bilo u najboljem redu. Ukoliko netko nije bio kod kuće ili smo ga preskočili, ili smatrate da ovo vrijeme još nije prikladno za blagoslov bit će drugi krug blagoslova. K vama možemo doći kad se za to stvore uvjeti. Prijavite se u župni ured i doći ćemo na blagoslov u vrijeme kad vama to odgovara.

JUBILEJSKA GODINA S. AMADEJE

Milosrdne sestre svetoga Križa o spomenu 50. obljetnice smrti blagopokojne majke M. Amadeje Pavlović, otvorile su 26. studenoga 2020. jubilejsku godinu koja će trajati do 26. studenoga 2021. godine. Povodom ove obljetnice sestre jednom mjesečno izdaju listić koji će nam približiti život, lik i krjeposti majke M. Amadeje. Listić broj 3 možete uzeti na izlazu iz crkve.

TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK

U subotu 6. veljače u 17 sati u Metodovoj dvorani (svećenički dom, ulaz iz Pavićeve ulice) počinje prvi ovogodišnji tečaj priprave za brak. Tečaj se održava uz sve epidemiološke mjere. Broj sudionika je ograničen. Oni koji imaju kasnije vjenčanje bolje je da dođu u ožujku na tečaj. Upis je prvi dan petnaestak minuta prije početka tečaja.

ZAHVALA ZA POMOĆ SISAČKOJ BISKUPIJI

Za pomoć stradalima od nedavnog potresa smo prikupili i uplatili 62500 kuna (600 eura). Ako još netko želi moguće je uplatiti na račun Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, J. J. Strossmayera 58, Osijek (IBAN: HR6123400091110046082; Poziv na broj: HR00 44000-1; Opis plaćanja: Pomoć stradalima u potresu u Sisačkoj biskupiji.

MOLITVA ZA JEDINSTVO KRŠĆANA

U ponedjeljak, 18. siječnja je počela Molitvena osmina za jedinstvo kršćana. Kroz osam dana kršćani cijelog svijeta zajedno mole i razmišljaju o temi: Ostanite u mojoj ljubavi i donosit ćete mnogo roda. U katedrali ćemo u sve dane osmine u 18 sati moliti za jedinstvo.

UPIS SVETIH MISA

Od ponedjeljka, 18. siječnja upisujemo nakane svetih mise za travanj, svibanj i lipanj.

TRAJNO EUHARISTIJSKO KLANJANJE U NAŠOJ ŽUPI

U crkvi Svih Svetih se održava Trajno Euharistijsko klanjanje. Crkva je danonoćno otvorena i možete kad god prolazite ili imate vremena doći klanjati se u tišini Gospodinu, biti s Bogom, upijati Božju ljubav, snagu, radost, mir, tražiti prosvjetljenje Duha Svetoga za neke svoje odluke… Možete se i prijaviti, te jedan sat tjedno, koji odaberete, provesti u euharistijskom klanjanju. 

ZAHVALA

Hvala svima koji ste darovali svoj prilog za lukno, misije, sjemenište, siromahe, obnovu katedrale…