KALENDAR

Četvrtak, 21. siječnja:         Spomendan svete Agneze, djevice i mučenice.

Petak, 22. siječnja:              Spomendan svetih Vinka Palotti i sv. Vinka, đakona.

Nedjelja, 24. siječnja:          Nedjelja Božje riječi.

UPIS SVETIH MISA

Od ponedjeljka, 18. siječnja upisujemo nakane svetih mise za travanj, svibanj i lipanj.

BLAGOSLOV OBITELJI

Blagoslov obitelji i kuća, uz poštivanje svih epidemioloških mjera se nastavlja. Dok se u ovim okolnostima čuvamo od zaraze i nastojimo normalno raditi i živjeti, pogotovo ne smijemo zaboraviti duhovni život i Božju pomoć. Tu osobito spada nedjeljna sveta misa, ispovijed i pričest, obiteljska molitva, čitanje sv. Pisma, poučavanje djece, blagoslov obitelji. Svi trebamo Božju pomoć i blizinu, a mi trebamo i vašu pomoć da dođemo do onih koji žele blagoslov a ne znaju kad k njima dolazimo, te da ih obavijestite. Iz iskustva znam da mnoge osobe nikad ne bih susreo, nikakav kontakt s njima uspostavio ili ih upoznao da nisam k njima došao. Koliko bude divnih susreta i razgovora u tim pohodima. Na blagoslov nikoga ne prisiljavamo, idemo k onima koji nas dragovoljno primaju. Možete nas primiti u dvorištu, verandi, terasi, stanu ili gdje već vidite da je moguće i prikladno. Članovi kućanstva iskazat će poštovanje Isusu Kristu vlastitim križem koji imaju u svome domu, stavit će blagoslovljenu vodu i svijeću. Možete staviti i Sveto pismo, te sami izabrati tekst koji želite da se pročita. Molimo da svatko u skladu sa svojim mogućnostima pričeka svećenika pred ulaznim vratima. Blagoslivljamo u prvom redu obitelj. Važno je da obitelj ili vas većina bude nazočna. Kad krenemo pojedinu ulicu, poslat ćemo ministrante da po ulici pozvone ispred nas, to je znak da smo počeli blagoslov obitelji u toj ulici. Vas molimo da obavijestite svoje susjede o početku blagoslova i dan ranije ili to jutro stavite križić ili poruku na vidno mjesto svoje kuće ili stana, kao znak da želite blagoslov. Ukoliko netko nije u mogućnosti primiti blagoslov u po rasporedu predviđenom vremenu, ili smatra da to nije prikladno vrijeme, može dogovoriti blagoslov naknadno kad se za to stvore uvjeti.

Raspored blagoslova:

Ponedjeljak, 18.01.: Jedan svećenik Kolodvorska i Domjanića (neparna); drugi Matoša i Domjanića (parna); treći Hrvatinića, Lisinskog i Šestića; četvrti Kolomana.

Utorak, 19.01.: Jedan svećenik Marulića, Ivakića i Nazora, drugi Kovačića; Istarska, Miškina, Kozarca, Kranjčevića, Katančića, Kaštelana i Mažuranića; treći Park pobjede, Šenoe i Gundulića, Tvrtka, četvrti Frankopanska, Kraljevića, Dubrovačka i Tišova; peti M. Gupca.

Srijeda, 20.01.:   Jedan svećenik Osječka, Vinkovačka, Zagrebačka i Kvaternika; drugi Cesarca i Splitska (neparna), treći Splitska (parna) i Držića; četvrti Svačića, Benčevića, Ilirska i Boškovića, peti Dravska, Savska i Dunavska..

Četvrtak, 21.01.: Pavića (neparna) i Vrazova (neparna), drugi Pavićeva (parna) i Vrazova (parna), treći Mihanovića, Topalovića, Kašića i Tomerlina, četvrti Deker i Budrovačka,

Petak, 22.01.: i subota, 23.01.: su dani za naknadne blagoslove za one nisu bili kod kuće. Naknadni blagoslov je moguć i za nekoliko tjedana ili mjeseci. Prijave na tel. 802 300 (župni ured).    

POMOĆ SISAČKOJ BISKUPIJI

Za pomoć stradalima od nedavnog potresa smo prikupili i uplatili 62500 kuna (600 eura). Ako još netko želi moguće je uplatiti na račun Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, J. J. Strossmayera 58, Osijek (IBAN: HR6123400091110046082; Poziv na broj: HR00 44000-1; Opis plaćanja: Pomoć stradalima u potresu u Sisačkoj biskupiji.

MOLITVA ZA JEDINSTVO KRŠĆANA

U ponedjeljak, 18. siječnja počinje Molitvena osmina za jedinstvo kršćana. Kroz osam dana kršćani cijelog svijeta zajedno mole i razmišljaju o temi: Ostanite u mojoj ljubavi i donosit ćete mnogo roda. U katedrali ćemo u sve dane osmine u 18 sati moliti za jedinstvo. 

NAKANA KRUNICE

Nakana za molitelje žive krunice u siječnju: za jedinstvo kršćana, mir, prestanak epidemije i potresa.