KALENDAR

Ponedjeljak, 28. prosinca: Blagdan Nevine dječice, mučenici-

Utorak, 29. prosinca:         Spomendan svetog Tome Becketa, David, Davor.

Četvrtak, 31. prosinca:      Spomendan sv. Silvestra, pape; Stara godina.

Petak, 1. siječnja:              Svetkovina Svete Marije Bogorodice; Nova godina; Svjetski dan mira. Prvi petak. Nedjeljni je raspored svetih misa: 7.30; 9, 10.30, 16 i 18 sati.

Subota, 2. siječnja:            Spomendan svetih Bazilija Velikog i Grgura Nazijanskog, biskupa i naučitelja.

Nedjelja, 3. siječnja:          Druga nedjelja po Božiću; Ime Isusovo. 

BLAGOSLOV OBITELJI

Zbog pogoršane epidemiološke situacije blagoslov obitelji (kuća) se odgađa do daljnjeg.

NADBISKUPIJSKI DAN MOLITVE I POKORE ZA PRESTANAK PANDEMIJE

U petak, 8. siječnja 2021. g., na spomen BDM Gospe Brze Pomoći upriličit ćemo Nadbiskupijski dan molitve i pokore za smirenje i prestanak aktualne pandemije. Nadbiskup nas potiče da već sada molimo u svojim obiteljima, pozive sve starije, nemoćne i bolesne u njihovim obiteljskim i staračkim domovima te u bolnicama da nam se i oni pridruže svojim trpljenjem i svojom tihom molitvom. Vrijedno je da toga dana postimo ili barem držimo nemrs. Ne zaboravimo na djela milosrđa prema starijima, bolesnima, siromašnima i potrebnima među nama.

PSIHOLOŠKO OSNAŽENJE OBITELJI

Bračno i obiteljsko savjetovalište u Osijeku, u okviru projekta Psihološko osnaživanje obitelji, u srijedu, 30. prosinca 2020. godine u 19.30 sati, organizira  predavanje putem Zoom aplikacije o temi Roditeljski odgojni stilovi, koje će  voditi  Sanja Perlić,  mag. psych. Predavanje se odvija u okviru navedenog projekta koje  Savjetovalište provodi uz potporu Grada Osijeka. Podršku obiteljima putem savjetovanja, psihoterapije, radionica i predavanja, uz podršku Grada Osijeka, Savjetovalište organizira  putem projekta za roditelje,  već jedanaestu godinu, iako ove godine u novim okolnostima i djelomično na virtualan način. Pozivamo sve zainteresirane roditelje i ostale stručnjake, da se ukoliko žele sudjelovati na predavanju, prijave na e-mail Savjetovališta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , nakon čega će dobiti poveznicu za pristup predavanju.

SVRŠETAK GRAĐANSKE GODINE

U četvrtak, 31. prosinca u 18 sati u katedrali će mons. Đuro Hranić, nadbiskup predvoditi misu zahvalnicu na kraju godine. Župnik će iznijeti statističko godišnje izvješće te spomenuti glavne događaje i aktivnosti u župi. Na kraju sv. mise ćemo zapjevati himan Tebe Boga hvalimo.

BOŽIĆNA MISIJSKA IZLOŽBA

Iako nije bilo službenog otvorenja, u župnom misijskom centru je otvorena misijska božićna izložba. Izložba je prodajnog karaktera, te je možete danas i ovih dana razgledati i nešto kupiti.  

BLAGOSLOV VODE

U utorak, 5. siječnja, uoči Bogojavljenja u 15 sati je blagoslov vode u katedrali. 

MOLITVENO-KATEHETSKI MATERIJALI

Na web stranici Đakovačko-osječke nadbiskupije možete pronaći mnoge molitveno-katehetske materijale za djecu, mlade  i obitelji. Oni su također pomoć u pripravi za Božić u obiteljima.   

TRAJNO EUHARISTIJSKO KLANJANJE U NAŠOJ ŽUPI

U crkvi Svih Svetih se od 10. prosinca održava Trajno Euharistijsko klanjanje. Crkva je danonoćno otvorena i možete kad god prolazite ili imate vremena doći klanjati se u tišini Gospodinu, biti s Bogom, upijati Božju ljubav, snagu, radost, mir, tražiti prosvjetljenje Duha Svetoga za neke svoje odluke i odgovore na pitanja… Možete se i prijaviti, te jedan sat tjedno, koji odaberete, provesti u euharistijskom klanjanju. 

CARITASOV PROGRAM ZA 1000 RADOSTI

janju.Program „Za 1000 radosti“ možete poduprijeti: novčanom uplatom na račun Hrvatskog Caritasa 

IBAN: HR4023400091510126452, poziv na br. 7-20 donacijom proizvoda i/ili usluga, pozivom na donacijski telefon 060 9010 (cijena 6,25 kn po pozivu, PDV uključen)…

ZAHVALA

Hvala svima koji ste darovali svoj prilog za lukno, misije, sjemenište, siromahe, obnovu katedrale…