KALENDAR

Ponedjeljak, 30. studenog:     Blagdan svetog Andrije, apostola.  

Četvrtak, 3. prosinca:             Spomendan svetog Franje Ksaverskog, prezbitera.

Petak, 4. prosinca:                 Prvi petak – častimo Srce Isusovo.

Subota, 5. prosinca:               Prva subota – molimo za svećenička i redovnička zvanja.

NOVE EPIDEMIOLOŠKE MJERE

I mi vjernici želimo pridonjeti zaustavljanju zaraze, stoga poštujmo nove epidemiološke mjere i kad ulazimo ili izlazimo u katedralu, idemo na pričest ili smo u klupama razmak 2 metra između osoba, nosimo maske, bez kontakata, označena su mjesta za sjedenje i stajanje, za jednu osobu su osigurana najmanje 4 m…   

BOŽIĆNA PŠENICA

Danas, 29. studenog, na prvu nedjelju došašća, Udruga svetog Vinka Paulskog organizira akciju podjele božićne pšenice. Dobrovoljni prilog ići će za božićne pakete potrebitima.

ZORNICE

Od ponedjeljka 30. prosinca, pa do Božića u katedrali su mise zornice u 7 sati (i subotom). Djeco, mladi i odrasli već sutra ćemo početi dolaziti na zornice i tako se pripravljati za Božić. Djeco, sve vas čekaju vrijedne nagrade ako budete redovito dolazili na zornice.

PRIPRAVA NA TRAJNO EUHARISTIJSKO KLANJANJE U NAŠOJ ŽUPI

Uskoro ćemo započeti s trajnim euharistijskim klanjanjem u crkvi Svih Svetih. Tko god hoće može se još prijaviti za klanjanje. Od onih koji se prijave traži se da jedan sat u tjedan dana u crkvi, u tišini, provedu s Gospodinom. Vrijeme mogu provesti klečeći, sjedeći ili stojeći. Iskustvo onih koji su se uključili u trajno klanjanje je da nam Bog daruje neusporedivo više, nego mi Njemu. Čini nam se kao da se ništa ne događa. No nije tako. Tada je najveća Božja akcija. Ne činimo mi zapravo nište, nego Bog čini. To je vrijeme velike preobrazbe onog koji se klanja.    

DANI DOBROTE I SOLIDARNOSTI

Pozivamo vas na DANE DOBRORTE I SOLIDARNOSTI, koje organizira  Socijalno – humanitarna udruga Terezijin krug Đakovo, uz potporu Grada Đakova od 01. do 22. prosinca ove godine. Mjesto održavanja: Socijalna samoposluga.  UTORKOM POSLIJE PODNE OD 16. 00 do 17. 30 sati.  ČETVRTKOM PRIJE PODNE  OD   9. 00 do 11. 00 sati. Susreti na otvorenom:  GRADSKO ŠETALIŠTE I GRADSKA TRŽNICA: SRIJEDA  16. 12. od 10.00 do 12. 00 sati; NEDJELJA  22. 12. od 10. 00 do 10, 45 sati. Gradsko šetalište i Strossmayerov trg.

ŽIVA KRUNICA

Nakana molitelja žive krunice za prosinac: za mir i blagoslov u našim obiteljima.

SIROMASI

I ove godine planiramo značajnije za Božić pomoći onima koji su u potrebi. Stoga vas opet molimo da, prema svojim mogućnostima, darujete nešto od živežnih namirnica za siromahe. Namirnice možete donijeti u župu ili ih ostaviti u košaricu u Konzumu.

TJEDNI - MJESEČNI SUSRETI

Nedjelja, 29. studenog:           u 10.30 Ministrantski sastanak; u 15.00 Milosrdni Isus - molitva.

Ponedjeljak, 30. studenog:     u 18.30 Stado malo – molitveni susret.ž

Utorak, 1. prosinca:                u 18.30 Dva srca – molitveni susret.

Srijeda, 2. prosinca:                u 19.00 biblijska skupina.

Četvrtak, 3. prosinca:             u 18.45 euharistijsko klanjanje u crkvi Svih Svetih.

Petak, 4. prosinca:                 u 18.30 krsna kateheza; 19.30 proba katedralnog zbora.

Subota, 5. prosinca:               u 18.30 Proba pjevanja zbora Santo.

Nedjelja, 6. prosinca:             u 10.30 Susret ministranata; u 15.00 Milosrdni Isus – molitveni susret.

HOĆE LI BITI ADVENTA OVE GODINE?

Na sve strane piše, u vijestima govore: "Nema adventa ove godine zbog epidemije." To nije istina! Advent je veselje i zahvala u srcu jer se Gospodin rodio za nas, advent je grljenje ljudi koje voliš i dijeljenje hrane koju za njih napraviš. Advent je kad ti popucaju kore za bijelu pitu. Advent su zornice. Advent je u srcu i doma, a ne na ulicama. Advent je najljepše doba godine koje nam je darovao Bog a ne rezultat rada turističkih djelatnika. Neka vam svima bude blagoslovljen ovaj advent. (Ervina Bilić Rajić, župa Remete)

BOŽIĆNA ISPOVIJED BOLESNIKA

Od ponedjeljka, 30. studenog, po uhodanom rasporedu, počinje božićna ispovijed i pričest bolesnika. Jedan svećenik kreće iz pravca Piškorevaca, a drugi iz pravca Selaca. Bolesnici često ne znaju da  k njima dolazi svećenik, stoga vas molimo da ih obavijestite. Na stol stavite: stoljnjak, svijeću, križ i čašu sa blagoslovljenom vodom. Pohod bolesnika traje najmanje deset dana, teško nam je unaprijed reći koji ćemo dan kod koga doći, ne možemo kod svih doći prvi dan.

BLAGOSLOV OBITELJI

Zbog novih, strožih epidemioloških mjera u onim obiteljima u kojima se nalaze bolesnici možemo odmah blagosloviti tu obitelj i taj stan, jer ne znamo da li će to biti moguće poslije. Bit će moguće da u došašću blagoslovimo i neke druge obitelji. Redoviti blagoslov za ostale obitelji bi trebao biti nakon Božića. Neki kažu: „Već smo u siječnju 2020. primili blagoslov, pa ćemo ove godine i drugi put blagosloviti kuću“. No, to nije tako, jer danas započinje nova liturgijska godina, te u novu liturgijsku godinu želimo ući s Božjim blagoslovom.  

ZAHVALA

Hvala svima koji ste darovali svoj prilog za lukno, misije, sjemenište, siromahe, obnovu katedrale…