KALENDAR

Ponedjeljak, 23. studenog: Spomendan svetog Klementa I, pape i mučenika.

Utorak, 24. studenog:        Spomendan sv. Andrije Dung-Lac, prezbitera i drugova mučenika.

Srijeda, 25. studenog:       Spomendan svete Katarine Aleksandrijske, djevice i mučenice.

Subota, 28. studenog:       Spomendan svetog Jakova Markijskog, prezbitera.

ADVENTSKI VIJENCI

Idući ususret Adventu, u nedjelju, 22. studenog, te na prvu adventsku nedjelju, misijska skupina nudi ispred katedrale, nakon svetih misa adventske vijence. Preko tjedna, možete nabaviti adventski vijenac u misijskom centru od 9 do 11.30. Sav prikupljeni novac ide za misije naših hrvatskih misionara u Africi. U misijski centar se dolazi iz ulice Matije Gupca.

TRIBINA O MILKU CEPELIĆU

Ove godine se navršilo sto godina od smrti Đakovačkog župnika Milka Cepelića. Stoga vas pozivamo danas, u nedjelju, 22. studenog u 19 sati u župnu dvoranu na Predstavljanje župnika Milka Cepelića đakovačkim župljanima DANAS. O njemu kao svećeniku će govoriti mr. sc. Mons. Luka Marijanović, a o Cepelićevom doprinosu hrvatskoj etnologiji, govorit će dr.sc. Manda Svirac, etnologinja, zn. sur. um. Sveučilišta u Zagrebu. Pazimo na poštivanje svih epidemioloških mjera.   

SAVEZ S MARIJOM

Danas, 22. studenog u 19.00 je Savez s Marijom, susret članova i svih koji primaju Gospu Hodočasnicu.

UMRO VLČ. IVAN JANEŠ

U srijedu, 19. studenoga u KBC-u Osijek u 89. godini života i 64. godini svećeništva preminuo je vlč. Ivan Janeš, župnik u miru. Sprovod je predvodio je mons. Ivan Ćurić, pomoćni biskup u petak, 20. studenoga na Gradskom groblju u Đakovu, a nakon toga svetu misu zadušnicu u katedrali je prikazao mons. Đuro Hranić, nadbiskup. Vlč. Ivan Janeš je bio Đakovački župnik od 1972. do 1985. Pokoj vječni daruj mu Gospodine!

PRIPRAVA NA TRAJNO EUHARISTIJSKO KLANJANJE U NAŠOJ ŽUPI

Za sada je prijavljeno oko 230 klanjatelja i pokriveno je gotovo svih 168 sati u tjednu. Bilo bi dobro da svi sati budu pokriveni sa više osoba, a ne samo jednom. Stoga vas molim: razgovarajte s onima koji nisu čuli za klanjanje, potaknite ih da se prijave u župni ured za trajno euharistijsko klanjanje. Od onih koji se prijave traži se da jedan sat u tjednu u tišini u crkvi Svih Svetih, koji sami odaberu, provedu s Gospodinom. Vrijeme mogu provesti klečeći, sjedeći ili stojeći. Gospodinu, koji nam je dao život i vrijeme, mi darujemo jedan sat u tjednu. Iskustvo onih koji su se uključili u trajno klanjanje je da nam On daruje neusporedivo više. Čini nam se kao da se ništa ne događa. No nije tako. Tada je najveća Božja akcija. Ne činimo mi zapravo nište, nego Bog čini. To je vrijeme velike preobrazbe onog koji se klanja. Jedini uvjet je da se otvorimo. Dobro je da muškarci budu poslije ponoći, te da bude i rezervi i onih koji su na raspolaganju kad god zatreba.  

50. OBLJETNICA SMRTI S. AMADEJE

Milosrdne sestre svetoga Križa o spomenu 50. obljetnice smrti blagopokojne majke M. Amadeje Pavlović, otvaraju 26. studenoga 2020. Jubilejsku godinu koja će trajati do 26. studenog 2021. godine. Povodom ove obljetnice sestre će jednom mjesečno izdavati listić koji će nam približiti život, lik i krjeposti majke M. Amadeje. Listić možete uzeti na izlazu iz crkve.

TJEDNI - MJESEČNI SUSRETI

Nedjelja, 22. studenog:         u 10.30 Ministrantski sastanak; u 15.00 Milosrdni Isus - molitva.

Ponedjeljak, 23. studenog:   u 18.30 Stado malo – molitveni susret.

Utorak, 24. studenog:          u 18.30 Udruga svetog Vinka; Dva srca – molitveni susret.

Srijeda, 25. studenog:         u 18.30 biblijska skupina; liturgijska pouka za mladence.

Četvrtak, 26. studenog:      u 18.45 euharistijsko klanjanje u crkvi Svih Svetih.

Petak, 27. studenog:          u 18.30 krsna kateheza; 19.30 proba katedralnog zbora.

Subota, 28. studenog:       u 18.30 Proba pjevanja zbora Santo.

Nedjelja, 29. studenog:     u 10.30 Susret ministranata; u 15.00 Milosrdni Isus – molitveni susret.

KATOLIČKI TISAK I KALENDARI

Kupujmo i čitajmo katolički tisak. Stigli su kalendari za 2021. godinu.