KALENDAR

Ponedjeljak, 9. studenog: Blagdan Posvete Lateranske bazilike.

Utorak, 10. studenog:       Spomendan svetog Leona Velikog, pape i naučitelja.

Srijeda, 11. studenog:       Spomendan svetog Martina Tourskog, biskupa.

Četvrtak, 12. studenog:    Spomendan svetog Jozafata, biskupa i mučenika.

Subota, 14. studenog:      Spomendan svetog Nikole Tavelića, prezbitera i mučenika.   

PROSLAVA BRAČNIH JUBILEJA

Danas, 8. studenoga slavimo Nedjelju bračnih jubileja. Na večernju misu u 18 sati u katedralu pozivamo bračne parove koji ove godine slave bilo koji bračni jubilej.

PJEVANJE NA MISI U 7.30

Pjevanje je u liturgiji uvijek zauzimalo važno mjesto. Sveti Augustin kaže da tko pjeva duplo moli. Vjerujem da svi volite kad se na svetoj misi lijepo pjeva. Najbolje bi bilo kad bismo svi pjevali. No, trebaju nam i pjevači koji su oko orgulja. Pozivamo sve one koji imaju sluha i dobru volju da se priključe pjevačima na onoj misi na koju inače dolaze, napose na misi u 7.30.  

PRIPRAVA NA TRAJNO EUHARISTIJSKO KLANJANJE U NAŠOJ ŽUPI

Danas, 8. studenog za vrijeme sv. misa prikupljat ćemo prijave za trajno euharistijsko klanjanje. Mnogi se s pravom raduju, a drugi pitaju kad će početi klanjanje. Počet će čim skupimo dovoljno klanjatelja. Od onih koji se prijave traži se da jedan sat u tjednu, koji sami odaberu, provedu s Gospodinom. Vrijeme mogu provesti klečeći, sjedeći ili stojeći. Mogu ga provesti u šutnji, klanjanju, osluškivanju, molitvi, čitanju Svetog pisma… Tjedan ima 168 sati. Da bi bili svi sati pokriveni, za početak nam treba 200 do 300 osoba. Dobro je da bude i rezervi i onih koji su na raspolaganju kad god zatreba. Na plavom listiću su objašnjenja što je i zašto je potrebno trajno euharistijsko klanjanje.

UPIS NAKANA SVETIH MISA

Od 2. studenoga upisujemo nakane svetih misa za siječanj, veljaču i ožujak. Mi možemo uzeti najviše dvije nakane za određeni dan (ujutro i naveče). Za neodređene dane možete uplatiti koliko želite misnih nakana, njih služe umirovljeni svećenici, profesori, kanonici… 

OBITELJ JE KUĆNA CRKVA

Iako se kao župna zajednica ne okupljaju u privatnim kućama, nego u crkvama, obitelj ipak ne gubi važnost za Crkvu. Krizni trenutci i vremena posebna su prigoda da se svi zajedno preispitamo što smo to učinili od obitelji. Ukućani su se tako udaljili jedni od drugih da su često jedni drugima stranci. Obitelj se raslojila po svim osnovama. Izdana je, prodana i predana za interes i zaradu. Jeftino je rasprodan njezin božanski kapital. Zapuštene su  vrijednosti na kojima se temelji. Odgoj je stavljen na zadnje mjesto ili je potpuno zanemaren, a Bog je upravo odgojnu zadaću povjerio ljudskoj obitelji.  Posebno u ovo vrijeme kad su crkve zbog opasnosti od zaraze praznije, kad gotovo nema kateheze i susreta u župi, pozvani smo da u obitelji više molimo, čitamo Sveto pismo, katekizam, slavimo kao obitelj nedjelju, blagdane, obljetnice braka, krštenja, imendane…, te držimo dobre stare vjerske običaje. Pogotovo se u ovo vrijeme trudimo ne izostati niti s jedne nedjeljne svete mise. Nemojmo se umoriti pozivati i druge. 

TJEDNI - MJESEČNI SUSRETI

Nedjelja, 8. studenog:        u 10.30 Ministrantski sastanak; u 15.00 Milosrdni Isus - molitva.

Ponedjeljak, 9. studenog:   u 18.30 Stado malo – molitveni susret.

Utorak, 10. studenog:         u 18.30 Liturgijski čitači; Misijska skupina; Dva srca – molitveni susret.

Srijeda, 11. studenog:         u 18.30 biblijska skupina; liturgijska pouka za mladence.

Četvrtak, 12. studenog:      u 18.45 euharistijsko klanjanje u crkvi Svih Svetih.

Petak, 13. studenog:          u 18.30 krsna kateheza; 19.30 proba katedralnog zbora.

Subota, 14. studenog:       u 18.30 Proba pjevanja zbora Santo.

Nedjelja, 15. studenog:     u 10.30 Susret ministranata; u 15.00 Milosrdni Isus – molitveni susret.

MJERE ZAŠTITE OD KORONAVIRUSA

Podsjećamo i molimo da se poštuje nošenje zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima gdje se okupljaju ljudi. To uključuje svete mise i druga okupljanja u crkvi kao i okupljanje djece i mladih na katehezi. Osim zaštitnih maski jako je važno držati razmak. Osobna higijena - dezinfekcija ruku kao i dezinfekcija prostora su vrlo bitni kako bi se spriječio prijenos virusa.

PRIPRAVA ZA BRAK

U subotu, 7. studenoga u 17 sati u župnoj dvorani je počeo posljednji ovogodišnji tečaj priprave za brak. Za Tečaj se mogu prijaviti i doći svi koji se kane u 2021. godini vjenčati.

ŽIVA KRUNICA

Nakana žive krunice za studeni: za pokojne, duše u čistilištu i one za koje se nitko ne moli.

ZAHVALA

Hvala svima koji ste darovali svoj prilog za lukno, misije, sjemenište, siromahe, obnovu katedrale…

KATOLIČKI TISAK I KALENDARI

Kupujmo i čitajmo katolički tisak. Stigli su kalendari za 2021. godinu.