KALENDAR

Nedjelja, 13. rujna:          Započinje jesenski kvatreni tjedan. U ovom tjednu smo pozvani na molitvu, te djela pokore i ljubavi.

Ponedjeljak, 14. rujna:    Blagdan Uzvišenja svetog Križa. Čestitamo i molimo za naše Sestre.

Utorak, 15. rujna:            Blažena Djevica Marija Žalosna.

KATEHETSKA NEDJELJA

Danas, 13. rujna za vrijeme svete mise u 9 sati slavit ćemo katehetsku nedjelju za početak nove školske i katehetske godine. Pozivamo svu djecu osnovne i srednje škole koji se nisu u petak ispovjedili da se što prije ispovjede. Mogućnost za ispovijed je svaki dan u 18 sati u katedrali.

VJEROUČITELJI I KATEHETE

Danas, 13. rujna u 19.30 je susret župnih kateheta u maloj župnoj dvorani.

HODOČASNIČKI DAN BL. M. TEREZIJI SCHERER

Bogu hvala, što opet možemo imati hodočasnički dan bl. M. M. Tereziji Scherer, slaveći Gospodina i zahvaljujući mu svetom misom za velika dobročinstva koja nam je udijelio po njezinu zagovoru. U srijedu, 16. rujna na terasi Centra Amadeea bit će sv. misa u 17.30.

ŽALOSNA GOSPA

U utorak, 15. rujna u svetištu Žalosne Gospe u Dragotinu Misno slavlje bit će u 18 sati.

ZVONILA SU ZVONA KATEDRALE NAŠE

U utorak, 15. rujna, obilježavamo 29. obljetnicu osvajanja vojnih objekata i formiranja 122. brigade HV Đakovo. Svetu misu  u katedrali u 18.30 prikazat ćemo za mir i Domovinu, te za poginule i umrle branitelje, a u 19.30 održat će se koncert Zagrebačke filharmonije u katedrali.

PREDSTAVALJANJE DUHOVNIH VJEŽBI PUTEM ZOOM-a

U srijedu, 16. rujna u 20 sati pozivamo vas na otvoreni molitveni susret i predstavljanje Duhovnih vježbi od 30 tjedana Programa Injigo putem ZOOM aplikacije. Susret će voditi dr. sc. Marica Čunčić, utemeljiteljica Zajednice i Programa Injigo. Priključiti se mogu svi već upisani u duhovne vježbe 2020./2021., oni koji se žele prijaviti, kao i oni koji se samo žele informirati. Potreban link možete pronaći na Internet stranici Injiga.

BRAČNI SUSRET (VIKEND)

Bračni susret se održava od 2. do 4. listopada kod franjevaca u Vukovaru. Kroz bračni susret (vikend) bolje upoznajmo sebe i svog bračnog druga te tako učvršćujemo svoj brak i svoje predanje jedno drugomu. Svi zainteresirani mogu se javiti Josipi 099 730 6487 ili u župni ured. 

MARIJANSKA PROCESIJA ZA ŽIVOT

U četvrtak 17. rujna se održava Marijanska procesija za život. Okupljanje je u 17.00 iza crkve Svih Svetih i ide se do katedrale. Ponesite svijeće ili lampione. Procesija se nastavlja sv. misom u 18.30 u katedrali. Kampanja 40 dana za život počinje 23.9. u 7.00 u parku ispred Doma zdravlja i traje do 1. studenog. Moli se u 35 gradova na 37 mjesta.

TJEDNI - MJESEČNI SUSRETI

Ponedjeljak, 14. rujna:      u 19.00 Stado malo – molitveni susret.

Utorak, 15. rujna:              u 19.00 misijska skupina; Dva srca – molitveni susret.

Petak, 18. rujna:               u 19.00 krsna kateheza; u 19.30 proba katedralnog zbora.

Subota, 19. rujna:             u 19.00 Djelo Marijino; proba zbora Santo.

Nedjelja, 20. rujna:           u 10.30 susret ministranata; u 15.00 Milosrdni Isus – molitveni susret.

IVANA KOVAČEVIĆ UŠLA U KARMEL

U utorak, 8. rujna, na blagdan Male Gospe je naša župljanka Ivana Kovačević ušla u Samostan (Karmel) u Breznici. Sve svoje stvari je podijelila, dala otkaz na poslu, tiho se oprostila od najbližih i ušla u Karmel. Zahvaljujemo joj napose na svakodnevnom čitanju na sv. Misi u 7 sati u katedrali. Želimo i molimo da ustraje, te da bude na blagoslov svima nama.

NAKANA ŽIVE KRUNICE

Nakana za molitelje žive krunice u rujnu je: za đake, studente, nastavnike i profesore.