KALENDAR

Ponedjeljak, 7. rujna:  Spomendan svetog Marka Križevčanina, prezbitera i mučenika

Utorak, 8. rujna:          Blagdan Rođenja BDM – Mala Gospa

Subota, 12. rujna:       Spomendan Presvetog Imena Marijina

HOD ZA ŽIVOT

Hod za život koji je trebao biti sljedeće subote 12. rujna u Osijeku, neće biti održan zbog pandemije korona virusa. Hvala svima koji ste željeli poći i na ovaj način podržati život i nerođene.

HODOČAŠĆA

U subotu 12. rujna je Dekanatsko hodočašće u Aljmaš. Prijave su moguće do utorka. Cijena puta 50 kn. Polazak je u 7 sati ispred DVD-a.

BLAGDAN MALE GOSPE

U Dragotinu na blagdan Male Gospe 8. rujna svete mise su u 11 i u 18 sati. A na blagdan Gospe Žalosne 15. rujna sveta misa je u 18 sati.

ISPOVIJED ŠKOLSKE DJECE

U petak 11. rujna u 9 i 15 sati u katedrali je ispovijed djece osnovnih i srednjih škola.

KATEHETSKA NEDJELJA

Sljedeće nedjelje 13. rujna za vrijeme svete mise u 9 sati slavit ćemo katehetsku nedjelju za početak nove školske i katehetske godine. Pozivamo svu djecu osnovne i srednje škole, kao i sve nastavnike, profesore i vjeroučitelje na ovo misno slavlje.

PORUKA NADBISKUPA ĐURE HRANIĆA NA POČETKU NOVE ŠKOLSKE I KATEHETSKE GODINE

Nadbiskup Đuro Hranić uputio je svima svoju pastirsku poruku na početku nove školske i katehetske godine pod naslovom: Trpljenje iz ljubavi – sjeme novog govora o kršćanskoj nadi. Nadbiskup u poruci zahvaljuje svima koji su i ove godine odlučili zajedno s nama ići dio životnoga puta i poziva nas sve na riječi iz Markova evanđelja: „Ne bojte se. Ja sam s vama.“ (usp. Mk 6,50). Cijelu poruku možete pročitati na internet stranici Đakovačko – osječke nadbiskupije.

TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK

U subotu 5. rujna u 17 sati u župnoj dvorani započeo je tečaj priprave za brak. Još se možete uključiti, upis je prije susreta. Sljedeći tečaj priprave za brak je u studenom.

BRAČNI SUSRET

Bračni susreti se održavaju od 2. do 4. listopada kod franjevaca u Vukovaru. Uz grupu bračnih susreta bolje upoznajmo sebe i svog bračnog druga te tako učvrščujemo svoj brak i svoje predanje jedno drugomu. Svi zainteresirani mogu se javiti Josipi 099 730 6487 ili u župni ured. 

PREDSTAVLJANJE KNJIGE

Udruga dragovoljaca Đakovštine 1990.-1991. poziva u srijedu 9. rujna u 18 sati u župnu dvoranu na predstavljanje knjige prof. dr. sc. Josipa Jurčevića: Komunistički teror i mučeništvo Crkve, djelovanje Udbe protiv Crkve u Hrvatskoj 1945.-1991.

IZLOŽBA: HRVATSKI SVECI I BLAŽENICI U NAŠEM NARODU

U subotu 5. rujna u 11 sati u spomen muzeju biskupa J. J. Strossmayera otvorena je izložba o hrvatskim svecima i blaženicima. Izložbu je moguće pogledati svakoga dana u vrijeme radnoga vremena muzeja.

TJEDNI - MJESEČNI SUSRETI

Ponedjeljak, 7. rujna:    u 19.00 Stado malo; u 20.00 zajednica bračnih susreta

Utorak, 8. rujna:          u 19.00 misijska skupina; Dva srca

Subota, 12. rujna:         u 19.00 Djelo Marijino

Nedjelja, 13. rujna:       u 10.30 susret ministranata, u 15.00 Milosrdni Isus

TISAK

Kupujte, čitajte i širite katolički tisak.