KALENDAR

Ponedjeljak, 17. kolovoza:   Spomendan svetog Urzicina, mučenika.

Četvrtak, 20. kolovoza:        Spomendan svetog Bernarda, opata i naučitelja.

Petak, 21. kolovoza:            Spomendan svetog Pia X, pape.

Subota, 22. kolovoza:          Spomendan BDM Kraljice.

HOD ZA ŽIVOT

U svrhu zaštite svakog života a posebno nerođenoga održava se manifestacija Hod za život. Ove godine u Osijeku će to biti 12. rujna. Za Hod se možemo pripremiti kupnjom promotivne majice i to sljedeće 3 nedjelje ispred katedrale. Cijena majice je 50 kuna

HODOČAŠĆE

U subotu 12. rujna je Dekanatsko hodočašće u Aljmaš. Polazak je u 7 sati ispred DVD-a.

PREDSTAVLJANJE ZBORNIKA

U subotu, 22. kolovoza u 11 sati u Strossmayerovom muzeju u Đakovu je organizirano predstavljanje Zbornika "Pavao Matija Sučić, 250 godina od rođenja" i Zbornika "In caritate, humilitate et vitae simplicitate, 100 godina od rođenja biskupa Ćirila Kosa". Tomislav Žigman i prof. Mirko Ćurić, a o Zborniku "In caritate, humilitate et vitae simplicitate, 100 godina od rođenja biskupa Ćirila Kosa" govorit će prof. Božidar Petrač i prof. dr. sc. Pero Aračić.

SOCIJALNA SAMOPOSLUGA

Socijalna samoposluga od četvrtaka 13. kolovoza pa nadalje, između 9 i 11sati prima 15 novih osoba, odnosno predstavnika obitelji u potrebi. To mogu  biti: osobe  iz Centra za soc. skrb; samci, samohrane majke, udovice, umirovljenici s malim primanjima, starije osobe bez ikakvih primanja, nezaposleni, obitelji s više djece...  ... ili ostali koji su u potrebi. Primat ćemo onim redem kako se tko javi. Za prvi susret potrebno je donijeti fotokopiju osobne iskaznice, a sve ostale informacije će dobiti naknadno. Obavještavamo i one koji su u biti već primljeni, ali su još uvijek na listi čekanja.