Dr. sc. Antun Čečatka, dugogodišnji Đakovački župnik, umirovljeni profesor Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu i kanonik Prvostolnog kaptola, preminuo je u petak, 15. ožujka 2013. godine, u 70. godini života. Preč. Čečatka rođen je 29. siječnja 1944. u Bodovaljcima, Nova Gradiška. Za svećenika je zaređen 29. lipnja 1968. u Đakovu. Bio je duhovni pomoćnik i upravitelj župa u Osijeku 2, Sarvašu i Đakovu 2 te župnik u Viškovcima i dekan i župnik u đakovačkoj župi Svih svetih. Nakon studija u Rimu radio je kao profesor na Visokoj bogoslovnoj školi, odnosno na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu. Imenovan je kanonikom Prvostolnog kaptola, a do sada je vršio službu duhovnog suradnika u Samostanu Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovu. Sv. misa zadušnica održat će se, u đakovačkoj katedrali, u utorak, 19. ožujka 2013, s početkom u 14 sati, nakon koje slijede sprovodni obredi, u 16 sati na đakovačkom groblju. Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!

 

KALENDAR

U utorak, 19. ožujka je svetkovina svetog Josipa zaručnika Blažene Djevice Marije. U katedrali su svete mise u 7, 8 i 18 sati. U samostanskoj crkvi je sveta misa u 7 sati.

SIROMAH SIROMAHU

Danas, 17. ožujka, u sklopu akcije „siromah siromahu“ Franjevački svjetovni red ponudit će na prodaju rezance za juhu i sitne suhe kolače. Vaš dar ide za siromahe.

RODITELJSKI SASTANAK

U ponedjeljak, 18. ožujka ili u utorak, 19. ožujka u 19 sati u župnoj dvorani je susret roditelja učenika 6. i 7. razreda osnovne škola. Lijepo molimo djecu i vjeroučitelje da obavijeste roditelje, a roditelje da budu odgovorni i da dođu na sastanak.

USKRSNA ISPOVIJED I PRIČEST BOLESNIKA

Od ponedjeljka 18. ožujka nastavljamo s pohodom bolesnika za Uskrs.

SUSRET ČITAČA

Sve čitače pozivamo u ponedjeljak, 18. ožujka u 20 sati na probu za čitanja Muke.

„HABEMUS PAPAM“ – IMAMO PAPU

U srijedu, 13. ožujka kardinali su izabrali papu. Novi, 266. papa, isusovac je, Argentinac, Jorge Mario Bergoglio. Izabrao je ime Franjo, a to je prvi puta u povijesti Crkve da jedan rimski biskup uzima to ime, da je jedan isusovac izabran za papu, te da papa dolazi iz Latinske Amerike. Svečano uvođenje novog pape u službu  bit će na svetkovinu svetog Josipa u utorak 19. ožujka. Toga dana ćemo u katedrali slaviti svečanu sv. misu, moliti za papu i zapjevati himan „Tebe Boga hvalimo“.

TRODNEVNICA I PROSLAVA SV. JOSIPA

Sestre karmelićanke u Karmelu sv. Josipa u Breznici Đakovačkoj za proslavu naslovne svetkovine samostana pripremat će se trodnevnicom od 16. do 18. ožujka. Svakoga dana prigodna pobožnost započet će u 17. 30 sati, a misa u 18 sati. Na svetkovinu sv. Josipa, u utorak, 19. ožujka misno slavlje u 11 sati predvodit će nadbiskup mons. dr. Marin Srakić, dok će misu u 18 sati predvoditi vlč. Alojz Kovaček, vojni kapelan u Vinkovcima. Na sudjelovanje su pozvani svi vjernici. 

KORIZMENE MEDITACIJE

U samostanskoj crkvi održavat će se svake srijede navečer u 19.30 korizmene meditacije na temu Božje milosrđe. Bit će različiti voditelji, a počinjemo na čistu srijedu navečer. Želja nam je da se duhom ojačamo i što kvalitetnije proživimo korizmu. Svi vjernici su pozvani!

KRIŽNI PUT

Kroz korizmu je u katedrali križni put utorkom u 17.30,  petkom u 17.15 sati, a nedjeljom za djecu (i ostale) u 16 sati. U samostanskoj crkvi je petkom i nedjeljom u 16.30 sati.

USKRSNA ISPOVIJED

Ispovijed školske djece je u petak 22. ožujka u 9.00 i u 15.00. Ispovijed za sve ostale župljane je u petak i subotu 22. i 23. travnja od 6.30 do 8.00 i 17.00 do 18.30. Ispovjedite se do Cvjetnice da biste mogli u Velikom tjednu ići sve dane na pričest.

MJESEČNI SUSRET„MIR U BOGU“

U subotu, 23. ožujka održat će se mjesečni susret „Mir u Bogu“. Okvirna tema je: U ŠKOLI VJERE, a tema ovog susreta: Vjerom od ovisnosti do slobode. Cilj susreta je pomoći sudionicima kako se suočiti s takvim izazovima u svojoj sredini i upoznati pristupe njihovu rješavanju.  Susret nema samo informativnu, nego još više formativnu ulogu, dajući sudionicama prigodu da se duhovno odmore i obnove. Pozvani su svi zainteresirani, napose osobe u profesionalnim službama pomaganja drugima (škole, vrtići, socijalne i zdravstvene službe i sl. Susret će se održati u dvorani Florentini,  od 15 - 19  sati. Program sadrži: klanjanje, predavanje, svjedočanstva, radionice vjere, prigodu za Ispovijed kao i druženje, čime se ističe vrijednost međuljudskih odnosa. Informacije: Dom duhovne pomoći, tel. 801-262; e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript www.sestre-sv-kriza.hr /Dom duhovne pomoći/ Mir u Bogu.

IZLOŽBA "USKRS I DIJETE"

U subotu 23. ožujka u 19.00 u župnoj dvorani bit će otvorenje misijske izložbe likovnih i literarnih radova djece iz vrtića, malih i osnovnih škola grada Đakova na temu "Uskrs i dijete". Na otvorenju je prilika kupiti nešto od prigodnih rukotvorina i tako pomoći misijama. Izložba je otvorena i u nedjelju, 24. ožujka.

KONCERT KLASIČNE GLAZBE

U subotu, 23. ožujka u samostanskoj crkvi u 19 sati održat će se koncert klasične glazbe pod nazivom „Passio Domini Nostri“ Nastupit će Izolda Jeleš – sopran, Dario Kustura – orgulje i Koralisti bogoslovnog sjemeništa. Ulaz je besplatan.

CVJETNICA

Nedjelja, 24. ožujka je Cvjetnica – Nedjelja Muke Gospodnje. Na početku mise u 10.30 bit će blagoslov maslinovih grančica i procesija te pjevana muka po Luki.

ZAHVALA

Hvala svima koji ste darovali svoj prilog za lukno, misije, siromahe, sjemenište…Hvala svima koji punite košare za siromahe u Konzumu, Kauflandu, Mercatoru, Plodinama.