Evanđelje današnje Radosne nedjelje donosi poznatu prispodobu o Milosrdnom ocu. Parabola je ukorijenjena u pravnim propisima iz Pnz.gdje je određeno da otac daje prvorođencu dvije trećine imanja, a svim ostalim sinovima jednu trećinu. Razlog tomu je da se ne usitnjavaju poljoprivredna imanja. Mlađi je sin i tako znao da mu nema ostati na očinskom imanju. Nevolja je što "otputova u daleku zemlju i ondje sve spiska živeći razvratno." Kasnije će to stariji brat protumačiti:"Ovaj tvoj sin koji s bludnicama proždrije tvoje imanje…" On ne priznaje brata za svoga i namjerno uvećava njegovu grešnost. Otac iz parabole, slika je Boga. Sin je u tuđini morao pasti svinje poganskog gazde. Za pravovjernog Židova svinja je nečista  životinja od koje meso  nije dopušteno jesti. Beskrajno je  poniženje Židova koji mora uzgajati nečiste životinje za gozbu poganima. Otac s radošću čezne za povratkom odlutalog sina: "Dok je još bio daleko njegov ga otac ugleda, ganu se, potrča, pade mu oko vrata i izljubi ga." Bog ljubi grešnika i prije nego se on pokaje i obrati.

 

 

RODITELJSKI SASTANAK

U ponedjeljak, 11. ožujka ili u utorak, 12. ožujka u 19 sati u župnoj dvorani je susret roditelja učenika 4. i 5. razreda osnovne škola.

 

USKRSNA ISPOVIJED I PRIČEST BOLESNIKA

Prijavite svoje stare i bolesne za uskrsnu ispovijed, koja počinje 11. ožujka.

 

MOLITVA ZA SRETAN IZBOR PAPE

Na svetim misama i u drugim prigodama, te kod svojih kuća molimo za sretan izbor novog pape. Zvonima po svim crkvama oglasit će se kad novi papa bude izabran. Konklave počinju u utorak, 12. ožujka.

 

PREDSTAVLJANJE KNJIGE

Danas, 10. ožujka, u Metodovoj dvorani Svećeničkog doma bit će predstavljena knjiga vlč. Mateja Glavice, pod naslovom 'Rame uz rame' - poticaji za kvalitetniji (su)život, u izdanju nakladničke kuće Teovizija iz Zagreba. Knjigu će predstaviti mr. Bože Radoš, duhovnik bogoslova, Martina Kuveždanin, tajnica Tiskovnog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije, izdavač Ivica Domačinović i sam autor. Program koji počinje u 19 sati, a glazbeno će popratiti zbor Bogoslovnog sjemeništa.

 

KRIŽNI PUT

Kroz korizmu je u katedrali križni put utorkom u 17.30,  petkom u 17.15 sati, a nedjeljom za djecu (i ostale) u 16 sati. U samostanskoj crkvi je petkom i nedjeljom u 16.30 sati.

 

ŽIVA KRUNICA

Nakana žive krunice u ožujku: za molitelje žive krunice i njihove osobne nakane.

 

KORIZMENE MEDITACIJE

U samostanskoj crkvi održavat će se svake srijede navečer u 19.30 korizmene meditacije na temu Božje milosrđe. Bit će različiti voditelji, a počinjemo na čistu srijedu navečer. Želja nam je da se duhom ojačamo i što kvalitetnije proživimo korizmu. Svi vjernici su pozvani!

 

NADBISKUPIJSKI KRIŽNI PUT ZA MLADE

Osmi Nadbiskupijski križni put za mlade će se pod geslom Učvrsti nam vjeru i ljubavi plam održati 16. ožujka na relaciji Vukovar-Bogdanovci-Nuštar-Cerić-Vinkovci, dugoj 27 km. Ovo je prigoda za međusobno upoznavanje, druženje pješačenjem, radost stjecanje novog iskustva, molitvu, ali i žrtvu, pokoru, korizmeno odricanje, post, strpljivost, a posebno na žuljeve. Cijena prijevoza autobusom od Đakova do Vukovara i od Vinkovaca do Đakova je 40 kuna. Autobus iz Đakova kreće u 6 sati ujutro. Svaki sudionik sa sobom treba ponijeti u ruksaku ručak od kuće, nešto za piće (ne alkoholna pića) i samo najnužnije stvari. Treba ponijeti nešto za zaštitu od kiše i laganu obuću. Ne nositi kazetofon, CD, MP3 player i slično.

 

IZLOŽBA UMJETNIČKIH SLIKA

U župnoj dvorani je postavljena prodajna izložba umjetničkih slika Mirjane Gradinjan (1968.), slikarice iz Ivanovaca kod Valpova. Možete je pogledati u uredovno vrijeme.

 

ORATORIJ SV. KRIŽA

Danas, 10. ožujka u 15 sati u dvorani Florentini Franjevački svjetovni red organizira Oratorij sv. Križa. Tema: Obrati se i vjeruj evanđelju. Ulaz je slobodan. I ti si pozvan.

 

BLAŽENA MAJKA MARIJA TEREZIJA SCHERER

U subotu, 16. ožujka je hodočasnički dan blaženoj Majci Mariji Tereziji Scherer. Sveta misa i prigodna pobožnost su u 17 sati u samostanskoj crkvi.

 

TJEDNI - MJESEČNI SUSRETI

Ponedjeljak, 11. ožujka:       u 19.00 Stado malo.

Utorak, 12. ožujka:        u 18.30 Udruga sv. Vinka; u 18.30 Zajednica Dva srca.

Srijeda, 13. ožujka:       u 18.30 Injigo; u 20.00 Susret biblijske skupine.

Četvrtak, 14. ožujka:      u 18.30 euharistijsko klanjanje u katedrali; u 20.00 Efata.

Petak, 15. ožujka:         u 18.30 krsna kateheza; u 20.00 susret mladeži.

Subota, 16. ožujka:       u 09.00 dječja misijska; 10.30 liturgijska priprava za male čitače.

Subota, 16. ožujka:       u 11.00 proba dječjeg zbora; u 19.00 pjevanje za mladež.

Nedjelja, 17. ožujka:      u 10.30 ministranti; u 15.00 zajednica Milosrdnog Isusa.

 

ZAHVALA

Hvala svima koji ste darovali svoj prilog za: lukno, misije, siromahe, sjemenište… Hvala svima koji ste to htjeli, a niste mogli. Hvala svima koji punite košare za siromahe u Konzumu, Kauflandu, Mercatoru, Plodinama.