"Načinimo tri sjenice"- predlaže Petar u današnjem evanđelju gledajući trenutak Isusova preobraženja, koje se prema tradiciji dogodilo na brdu Taboru. Učenicima je doživljaj bio potreban da lakše podnesu sve što je čekalo Isusa i njih. I nama su potrebni slični doživljaji koji daju osjetiti da smo sigurni u vjeri, da volimo Boga i ljude a oni nam ljubav uzvraćaju. Nedjeljna sveta misa mogla bi biti "taborska točka" u tjednom ritmu našeg kršćanskog života. Naravno, ne možemo iznuditi unutrašnji doživljaj, ali zajednica bi morala učiniti sve da nedjeljni sastanak Crkve bude što ljepši i radosniji. Susret s Gospodinom u sakramentu, riječi i zajednici pomaže nam da lakše podnosimo "sivu" svakidašnjicu te noseći križ ostvarujemo svoj "izlazak" do konačnog preobraženja.

 

VJERA I SVJETLO

Danas 24. veljače u 16.30 u župnoj dvorani je mjesečni susret zajednica Vjera i svjetlo koja radi s invalidnim osobama i njihovim obiteljima.

 

SAT SAVEZA

Danas, 24. veljače u 19 sati je redoviti mjesečni molitveni susret Schönstattske obitelji Sat Saveza s Marijom. Pozivamo sve koji primaju Gospu Hodočasnicu na susret.

 

TJEDAN SOLIDARNOSTI I ZAJEDNIŠTVA S CRKVOM U BiH

Ovaj tjedan od 25.02. do 3.03., pod geslom Vjera bez djela je mrtva,  obilježava se tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini. Milostinja u nedjelju 3. ožujka, kao i vaši drugi novčani prilozi tijekom ovog tjedna, koje možete predati u župnom uredu, idu za tu akciju. Pozivom na broj 060 90 10 darujete iznos od 6,25 kn.

 

RODITELJSKI SASTANAK

U ponedjeljak, 25. veljače ili u utorak, 26. veljače u 19 sati u župnoj dvorani je susret roditelja učenika 8. razreda.

 

UDRUGA

U utorak, 26. veljače u maloj dvorani je redoviti susret Udruge sv. Vinka.

 

KRIŽNI PUT

Kroz korizmu je u katedrali križni put utorkom u 17.30,  petkom u 17.15 sati, a nedjeljom za djecu (i ostale) u 16 sati. A u samostanskoj crkvi je petkom i nedjeljom u 16.30 sati.

 

ZAHVALNA MOLITVA ZA PAPU BENEDIKTA XVI.

Papa Benedikt XVI. je 11. veljače objavio svoje odreknuće od papinske službe. Taj  Njegov čin je vrijedan poštovanja, prihvaćamo ga očima vjere u Božju Providnost, koja vodi Crkvu, čitav svijet i svakog čovjeka. Istodobno zahvaljujemo nebeskom Ocu za Njegovo dosadašnje vjerno i odano papinsko služenje, te za naklonost i ljubav  koju je našoj mjesnoj i domovinskoj Crkvi iskazao osobito uzdignućem naše Nadbiskupije na rang nadbiskupije i metropolitanskog sjedišta. Stoga ćemo u četvrtak, 28. veljače na večernjoj misi u katedrali u 18 sati slaviti zahvalnicu za plodan osmogodišnji mandat pape Benedikta XVI. Sv. misu predvodit će naš nadbiskup Marin. Od 1. ožujka na misama i osobno molit ćemo za sretan izbor pape.

 

KORIZMENE MEDITACIJE

U samostanskoj crkvi održavat će se svake srijede navečer u 19.30 korizmene meditacije na temu Božje milosrđe. Bit će različiti voditelji, a počinjemo na čistu srijedu navečer. Želja nam je da se duhom ojačamo i što kvalitetnije proživimo korizmu. Svi vjernici su pozvani!

 

SEMINAR POSTA, MOLITVE I ŠUTNJE

Od 26. veljače do 3. ožujka se u Betaniji održava seminar posta molitve i šutnje. Voditeljica seminara je s. Ljilja Pehar, franjevka iz Mostara.

 

PRVI PETAK I SUBOTA

Ovog tjedna su prvi petak – častimo Srce Isusovo i subota – molimo za duhovna zvanja na večernjoj misi u katedrali. Prigoda za svetu ispovijed je prije svetih misa.

 

NADBISKUPIJSKI KRIŽNI PUT ZA MLADE

Osmi Nadbiskupijski križni put za mlade će se pod geslom Učvrsti nam vjeru i ljubavi plam održati 16. ožujka na relaciji Vukovar-Bogdanovci-Nuštar-Cerić-Vinkovci, dugoj 27 km. Ovo je prigoda za međusobno upoznavanje, druženje pješačenjem, radost stjecanje novog iskustva, molitvu, ali i žrtvu, pokoru, korizmeno odricanje, strpljivost, post, a posebno na žuljeve. Cijena prijevoza autobusom od Đakova do Vukovara i od Vinkovaca do Đakova je 40 kuna. Autobus iz Đakova kreće u ujutro 6 sati. Svaki sudionik sa sobom treba ponijeti u ruksaku ručak od kuće, nešto za piće (ne alkoholna pića) i samo najnužnije stvari. Treba ponijeti nešto za zaštitu od kiše i laganu obuću. Ne nositi kazetofon, CD i MP3 player i slično. Planirajmo poći na križni put i prijavimo se što prije u župni ured, a najkasnije do 7. ožujka.

 

IZLOŽBA UMJETNIČKIH SLIKA

U župnoj dvorani je postavljena prodajna izložba umjetničkih slika Mirjane Gradinjan (1968.), slikarice iz Ivanovaca kod Valpova. Možete je pogledati u uredovno vrijeme.

 

USKRSNA ISPOVIJED I PRIČEST BOLESNIKA

Prijavite svoje stare i bolesne za uskrsnu ispovijed, koja je od 11. ožujka.

 

KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA

Od 8. do 10. ožujka će se u katedrali održati korizmena duhovna obnova, koju predvodi dr. Grgo Grbešić, profesor na KBF. Rezervirajmo si vrijeme i sudjelujmo. Pozivam sve župljane da mole za uspjeh i obnove duhovne plodove.

 

TRIBINA

U četvrtak, 7. ožujka u 19 sati u Domu kulture će se održati tribina o seksualnom odgoju. Svi koji žele saznati pravu istinu o seksualnom odgoju koji je Vlada nametnula školama, a predstavlja ateističko ideološko nasilje, neka slobodno dođu na tribinu. Saznajmo što bismo kao vjernici trebali misliti o seksualnom odgoju.