U današnjem evanđelju Isus nastavlja svoj govor u nazaretskoj sinagogi. Nazarećanima, koji traže da Isus učini u svom zavičaju ono što je činio drugdje, on odgovara da je Ilija u vrijeme gladi bio poslan strankinji te da je Elizej izliječio vojskovođu stranca. Time nagoviješta da se ne da ukalupiti u želje svojih sumje-štana; kao Mesija ostaje otvoren ne samo svim pripadnicima izraelskog naroda nego i svim ljudima drugih naroda. Isus Nazarećanin je univerzalni Spasitelj. Isus ne želi da netko pristane uz njegove riječi bez razmišljanja. Draže mu je strastveno protivljenje. Tko se suprotstavlja, taj se suočava s mišlju i razmišlja. A tko Isusa doista sluša mora se najprije protiviti. Prihvaćanje dolazi kasnije, iz uvjerenja i ljubavi.

 

KALENDAR

Utorak, 5. veljače:         Spomendan svete Agate, djevice i mučenice.

Srijeda, 6. veljače:        Spomendan svetih Pavla Miki i drugova, mučenika.

Subota, 9. veljače:        Spomendan svete Skolastike, djevice.

 

MISA ZA KRIZMANIKE

Krizmanike, osmaše i mlade pozivamo nedjeljom na svetu misu u 16.30 u katedralu.

 

SUSRET BRAČNIH PAROVA

U ponedjeljak, 4. veljače u 20 sati je redoviti mjesečni susret bračnih parova.

 

SUSRET ČITAČA

U utorak, 5. veljače  u 20 sati u župnoj dvorani redoviti susret čitača. 

 

MOLITVENI VIJENAC KRALJICE OBITELJI

MVKO poziva svoje članove i ostale koji se žele uključiti u molitvu devetnice koja će biti u veljače i ožujku (po vlastitom izboru sv. Josipu, Duhu Svetom, Milosrdnom Isusu, Mariji Kraljici obitelji… ) Nakana: za naše mlade, da roditelji postanu svjesni velike opasnosti ovakvog Zdravstvenog odgoja  - IV. modula, te da roditelji nikome ne prepuste svoju odgojnu ulogu. Dragi roditelji podržite tisuće roditelje diljem Domovine koji se zauzimaju za pravo roditelja da odlučuju o odgoju svoje djece. Iza lijepog imena Zdravstveni odgoj  koje asocira na zdravlje i odgoj , silom se gura i seksualni odgoj potpuno nespojiv s kršćanskim svjetonazorom u kojem se negira kršćanska slika čovjeka stvorenog kao muško i žensko i uvodi tzv. rodna ideologija. Cijeli program napravili su mahom ateisti i pripadnici LBGT udruga. Mnogi roditelji ne znaju o dugoročnoj pogubnosti takvog preodgoja njihove djece.

 

MJESEČNI SURET „MIR U BOGU“

U subotu, 9. veljače 2013.  u organizaciji Doma duhovne pomoći sestara sv. Križa održat će se redoviti mjesečni susret duhovnog odmora i obnove „Mir u Bogu“ s temom: „Vjera i duševno zdravlje“. Pozvani su svi zainteresirani, napose osobe u profesionalnim službama pomaganja drugima. Susret će se održati u dvorani «Florentini», od 15 - 19  sati. Informacije: Dom duhovne pomoći, tel. 031/801-262;

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ; www.sestre-sv-kriza.hr  .

 

MISIJSKA IZLOŽBA

U subotu, 9. veljače u 19 sati, obilježavajući Dan života s temom Vjernost Bogu i životu, u župnoj dvorani otvorit ćemo misijsku izložbu dječjih literarnih i likovnih radova. Izložba će biti otvorena cijeli dan i u nedjelju 10. veljače.

 

48 SATNO EUHARISTIJSKO KLANJANJE

U nedjelju, 10. veljače u samostanskoj crkvi počinje 48 satno euharistijsko klanjanje. Presveti oltarski sakrament je izložen od 8 sati, do jutarnje mise u utorak, 12. veljače. Samostanska crkva će biti obje noći otvorena. Dođimo i poklonimo se Gospodinu.

 

KANONSKA VIZITACIJA

U četvrtak, 14. veljače će nadbiskup Marin službeno, cijeli dan biti u pohodu našoj župi. On se želi prvenstveno susresti sa suradnicima i svim skupinama koje se okupljaju i djeluju u župi, te s ostalim vjernicima. Molim sve voditelje pojedinih skupina da pismeno priprave kratko izvješće o svom radu, da predstave svoj rad i skupinu, da nadbiskupa upoznaju sa svojim radostima i poteškoćama. Središnji susret svih vjernika je u 18.00 na Svetoj misi u katedrali. U nedjelju, 3. veljače molit ćemo za župnu zajednicu, nadbiskupa, te blagoslov i duhovne plodove nadbiskupovog pastoralnog pohoda našoj župi. Posljednji pastoralni pohod našoj župi je bio 15. veljače 2008. godine. Župa, kao izabrani dio Božjeg naroda povjerena pastirskoj skrbi biskupa kao prvom pastiru, koji svojim prezbiterima kao mudrim suradnicima biskupskog reda povjerava pojedine dijelove Božjeg naroda da oni navještaju Božju riječ, posvećuju vjernike sakramentima, služe im u pastirskoj ljubavi te upravljaju župnom zajednicom.

 

TJEDNI - MJESEČNI SUSRETI

Ponedjeljak, 4. veljače:  u 19.00 Stado malo; u 20.00 Susret bračnih parova.

Utorak, 5. veljače:  u 18.30 Zajednica Dva srca; u 20.00 susret čitača.

Srijeda, 6. veljače:   u 18.30 Injigo; u 20.00 Susret biblijske skupine.

Četvrtak, 7. veljače:  u 18.30 euharistijsko klanjanje u katedrali; u 20.00 Efata.

Petak, 8. veljače:  u 18.30 krsna kateheza; u 20.00 susret mladeži.

Subota, 9. veljače:  u 09.00 dječja misijska; 10.30 liturgijska priprava za male čitače.

Subota, 9. veljače: u 11.00 proba dječjeg zbora; u 19.00 pjevanje za mladež.

Nedjelja, 10. veljače:  u 10.30 ministranti; u 15.00 zajednica Milosrdnog Isusa.

 

BRAČNI VIKEND

Od petka, 1. ožujka u 20 sati do nedjelja 3. ožujka do 17 sati se u Vukovaru održava bračni vikend za bračne parove, muža i ženu. Želite li se još bolje upoznati, produbiti bračnu ljubav, darovati dva dana bračnom drugu i sebi, nešto nezaboravno lijepo doživjeti, svakako dođite. Obavijesti i prijave što prije u župnom uredu.

 

ZAHVALA

Hvala svima koji ste darovali svoj prilog za: lukno, misije, siromahe, sjemenište, obnovu kapelice na groblju… Hvala svima koji ste to htjeli, a niste mogli. Hvala svima koji punite košare za siromahe u Konzumu, Kauflandu, Mercatoru, Plodinama.