Danas u evanđelju čujemo Isusov nastupni govor u Nazaretu. U skladu s proročkim navještajima, Isusova se služba i radosna vijest stavlja u funkciju ljudskog dobra. Ona pomaže ljudima koji su sužnji, siromasi, slijepi, potlačeni… Istina, sve se to prvotno odnosi na duhovno područje, ali to duhovno konačno mora imati odjeka u konkretnom ljudskom životu. I na pojavnom se planu verificira oslobodilačka snaga evanđelja. Radosna vijest osposobljuje ljude da bolje žive jedni s drugima i jedni za druge. Stari su Izraelci svakih 50 godina proglašavali milosnu godinu. Tada bi poderali sve zadužnice, oprostili sve dugove, otpustili sve krivnje. Kad bismo mi danas barem povremeno proglašavali milosni dan, milosni sat, milosnu minutu: muž ženi, žena mužu, roditelji djeci, djeca roditeljima itd…

KALENDAR

Ponedjeljak, 28. siječnja:Spomendan svetog Tome Akvinskog, prezbitera i naučitelja.

Četvrtak, 31. siječnja:    Spomendan svetog Ivana Bosco, prezbitera.

Subota, 2. veljače:          Blagdan Prikazanja Gospodinova - Svijećnica.

Nedjelja, 3. veljače:        Dan života. Blagoslov grla na spomendan svetog Blaža.

 

MISA ZA KRIZMANIKE

Budući da u našoj župi imamo više od 300 pripravnika za sakrament potvrde, želja nam je posvetiti posebnu pažnju njima i njihovim roditeljima. Danas, 27. siječnja pozivamo sve krizmanike i njihove roditelje na svetu misu u 16.30 u katedralu.

 

ŽUPNO EKONOMSKO I PASTORALNO VIJEĆE

U ponedjeljak, 28. siječnja u 20 sati pozivam članove ŽEV-a na susret.

U utorak, 29. siječnja u 20 sati pozivam članove župnog pastoralnog vijeća na susret.

 

SVIJEĆNICA

U subotu, 2. veljače je Svijećnica. Raspored misa je kao običnim danom (7, 8, 18.). Za vrijeme mise u 18 sati bit će svečani ulaz i blagoslov svijeća. Molimo vas da na svijeće stavite okapnice kako bismo sačuvali čistim pod katedrale. U samostanskoj crkvi je sv. misa u 6.30. Slavimo Dan posvećenog života. Toga je dana imendan nadbiskupa Marina, koga preporučamo u molitvama.

 

DOM STARIH U ĐAKOVU

Kapelica u Domu za stare i nemoćne je posvećena Prikazanju Gospodinovu. Tamo je na Svijećnicu crkveni god. Sv. misa je u 10 sati.

 

PRVI PETAK I SUBOTA

Na prvi petak u mjesecu častimo Srce Isusovo. Ispovijed je svakog dana prije svetih misa. Na prvu subotu molimo za duhovna zvanja na večernjoj svetoj misi.

 

TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK

Za one koji uskoro kane sklopiti sakrament ženidbe, prvi ovogodišnji tečaj priprave za ženidbu počinje u subotu, 2. veljače, a sljedeći   6. ožujka u župnoj dvorani. Nije se potrebno ranije prijavljivati, nego se samo prvi dan pri dolasku upisati.

 

KANONSKA VIZITACIJA

U četvrtak, 14. veljače će nadbiskup Marin službeno, cijeli dan biti u pohodu našoj župi. On se želi prvenstveno susresti sa suradnicima i svim skupinama koje se okupljaju i djeluju u župi, te s ostalim vjernicima. Molim sve voditelje pojedinih skupina da pismeno priprave kratko izvješće o svom radu, da predstave svoj rad i skupinu, da nadbiskupa upoznaju sa svojim radostima i poteškoćama. Središnji susret svih vjernika je u 18.00 na Svetoj misi u katedrali. U nedjelju, 3. veljače molit ćemo za župnu zajednicu, nadbiskupa, te blagoslov i duhovne plodove nadbiskupovog pastoralnog pohoda našoj župi. Posljednji pastoralni pohod našoj župi je bio 15. veljače 2008. godine. Župa, kao izabrani dio Božjeg naroda povjerena pastirskoj skrbi biskupa kao prvom pastiru, koji svojim prezbiterima kao mudrim suradnicima biskupskog reda povjerava pojedine dijelove Božjeg naroda da oni navještaju Božju riječ, posvećuju vjernike sakramentima, služe im u pastirskoj ljubavi te upravljaju župnom zajednicom.

 

MOLITVA ZA ŽIVOT

Prigodom skorog Dana života, pozivamo sve župljane da u petak, 1. veljače u 17.30 u katedrali molimo zajedno krunicu, potom prikažemo sv. misu i euharistijsko klanjanje za svetost života: ljubavi, braka, obitelji, začeća, rođenja, odgoja u vjeri i čovječnosti,  za nerođenu djecu, napose za zdravstveni odgoj u skladu s kršćanskim vrednotama.

 

TJEDNI - MJESEČNI SUSRETI

Ponedjeljak, 28. siječnja:     u 19.00 molitveni susret za mladež Stado malo.

Utorak, 29. siječnja:               u 18.30 Udruga sv. Vinka; Molitvena zajednica Dva srca.

Srijeda, 30. siječnja:              u 20.00 Susret biblijske skupine.

Četvrtak, 31. siječnja:            u 20.00 Efata – na radio Đakovu.

Petak, 1. veljače:                     u 18.30 krsna kateheza; u 20.00 susret mladeži.

Subota, 2. veljače:                  u 09.00 dječja misijska; 10.30 liturgijska priprava za male čitače.

Subota, 2. veljače:                  u 11.00 proba dječjeg zbora; u 19.00 pjevanje za mladež.

Nedjelja, 3. veljače:               u 10.30 ministranti; u 15.00 zajednica Milosrdnog Isusa.

 

BRAČNI VIKEND

Od petka, 1. ožujka u 20 sati do nedjelja 3. ožujka do 17 sati  u Betaniji se održava bračni vikend za bračne parove, muža i ženu. Želite li se još bolje upoznati, produbiti bračnu ljubav, darovati dva dana bračnom drugu i sebi, nešto nezaboravno lijepo doživjeti, svakako dođite. Obavijesti i prijave što prije u župnom uredu.

 

ZAHVALA

Hvala svima koji ste darovali svoj prilog za: lukno, misije, siromahe, sjemenište, obnovu kapelice na groblju… Hvala svima koji ste to htjeli, a niste mogli. Hvala svima koji punite košare za siromahe u Konzumu, Kauflandu, Mercatoru, Plodinama.

 

NAKANA ŽIVE KRUNICE

Nakana molitelja žive krunice za veljaču: za bolesne, nemoćne i stare.

TISAK

Preporučujemo katolički tisak. Ako netko nije dobio župni list, može ga dobiti.