Čudo pretvaranja vode u vino na svadbi u Kani Galilejskoj još je jedan događaj koji nam, nakon rođenja i krštenja u Jordanu, predočava pojavu Božju među ljudima u Isusu Kristu. Čudo ima višestruko značenje. Istaknimo ovdje da je svadba slika euharistije. Svaka je misa zapravo svadbena gozba na koju nas poziva Krist. Neki je protivnik sv. Jeronimu izračunao da je u sudovima, o kojima je riječ u evanđelju, moralo biti 500 do 700 litara vina i pitao podrugljivo da li su svatovi popili svu tu veliku količinu vina. "Ne", odgovorio je Jeronim, "svi mi još danas pijemo od toga." Možda Bog od nas danas traži: da pred njega stavimo posude svoga života, koje će njegova ljubav napuniti i pretvoriti. Tada će biti moguće da ravnatelji stola našeg vremena na kraju osjete čudnu promjenu; kao u evanđeoskom događaju oni će se samo čuditi i ništa više. No službenici će Božji znati odakle potječe vino u vrčevima.

 

KALENDAR

Ponedjeljak, 21. siječnja:   Spomendan svete Agneze, djevice i mučenice.

Utorak, 22. siječnja:  Spomendan svetog Vinka, đakona i mučenika.

Četvrtak, 24. siječnja:  Spomendan svetog Franje Saleškog, biskupa i naučitelja.

Petak, 25. siječnja:     Blagdan Obraćenja svetog Pavla, apostola.

Subota, 26. siječnja:   Spomendan svetog Timoteja i Tita, biskupa.

 

VJERA I SVJETLO

Danas, 20. siječnja u 15 sati u župnoj dvorani je redoviti mjesečni susret zajednice Vjera i svjetlo Tratinčice Majke Terezije – koja radi s invalidnim osobama i njihovim obiteljima.

 

SAT SAVEZA

Danas, 20. siječnja u 19 sati je Sat saveza s Marijom - redoviti mjesečni molitveni susret Šenštatskog pokreta. Svi ostali su dobrodošli.

 

MISA ZA KRIZMANIKE

Budući da u našoj župi imamo više od 300 pripravnika za sakrament potvrde, želja nam je posvetiti posebnu pažnju njima i njihovim roditeljima. Stoga u nedjelju 27. siječnja pozivamo sve krizmanike i njihove roditelje na svetu misu u 16.30 u katedralu.

 

MOLITVENA OSMINA ZA JEDINSTVO KRŠĆANA

U tjednu smo Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana. Kroz osam dana kršćani cijelog svijeta zajedno mole i razmišljaju o temi koja je predložena za ovu osminu pod geslom „S čime ću doći pred Gospodina“ (Mih 6, 6-8). U katedrali ćemo u sve dane osmine u 18 sati moliti na tu nakanu. Središnje ekumensko bogoslužje održat će se danas, 20. siječnja u crkvi Otaca Kapucina u Osijeku (Kapucinska 41) u 17 sati. Bogoslužje će predvoditi đakovačko-osječki nadbiskup, mons. dr. Marin Srakić s predstavnicima Crkava i  kršćanskih zajednica grada Osijeka. 

 

GOVORNI AUTOMAT

Vlč. Nikica Mihaljević, koji je izdao 19 različitih tematskih molitvenika dostupnih na mrežnoj stanici www.molitvenici.net pokrenuo je od nedavno i „Govorni automat – poticaj za molitvu“ dostupan je na fiksnom broju 031/63-77-90 i ne zahtjeva nikakve dodatne troškove. Cijena poziva jednaka je telefonskim razgovorima koji se svakodne-vno obavljaju. To je zvučna molitva za slijepe, slabovidne, starije i  nemoćne osobe te za sve one kojima bi ovaj oblik molitve bio poticaj na jačanje i produbljivanje vjere.

 

TJEDNI - MJESEČNI SUSRETI

Ponedjeljak, 21. siječnja:     u 19.00 molitveni susret za mladež Stado malo.

Utorak, 22. siječnja:      u 19.00 Misijska skupina; Molitvena zajednica Dva srca.

Srijeda, 23. siječnja:      u 20.00 Susret biblijske skupine.

Četvrtak, 24. siječnja:    u 20.00 Efata – na radio Đakovu.

Petak, 25. siječnja:       u 18.30 krsna kateheza; u 20.00 susret mladeži.

Subota, 19. siječnja:     u 09.00 dječja misijska; 10.30 liturgijska priprava za male čitače.

Subota, 19. siječnja:     u 11.00 proba dječjeg zbora; u 19.00 pjevanje za mladež.

Nedjelja, 20. siječnja:    u 10.30 ministranti; u 15.00 zajednica Milosrdnog Isusa.

 

DUHOVNA OBNOVA ZA DJEVOJKE

U subotu, 26. i nedjelju 27. siječnja u Betaniji se održava duhovna obnova za djevojke 8. razreda. Molimo, prijavite nam se što prije.

 

BRAČNI VIKEND

Od petka, 1. ožujka u 20 sati do nedjelja 3. ožujka do 17 sati se u Betaniji održava bračni vikend za bračne parove, muža i ženu. Želite li se još bolje upoznati, produbiti bračnu ljubav, darovati dva dana bračnom drugu i sebi, nešto nezaboravno lijepo doživjeti, svakako dođite. Obavijesti i prijave što prije u župnom uredu.

 

ZAHVALA

Hvala svima koji ste darovali svoj prilog za: lukno, misije, siromahe, Sjemenište, obnovu kapelice na groblju… Hvala svima koji ste to htjeli, a niste mogli. Hvala svima koji punite košare za siromahe u Konzumu, Kauflandu, Mercatoru, Plodinama.

 

TISAK I KALENDARI

Toplo preporučujemo katolički tisak. Katoličke kalendare možete nabaviti u župnom uredu i biskupskom domu.