Kroz dugu i tešku povijest Hebreja bila je prisutna svijest kako će jednom ipak doći Mesija kao osloboditelj, spasitelj i usrećitelj. Kad god bi se u narodu pojavila neka izvanredna osoba, ljudi su se pitali: Nije li možda to Mesija? Slično je bilo i s pojavom čovjeka, koji je u pustinji bio zahvaćen Duhom Božjim, i koji je potom istupio pred narod pozivajući ga na promjenu načina života, na vršenje dobrih djela te na misao kako svi trebamo doći pred konačni Božji sud. Tražio je da ta promjena ima i vanjsko obilježje pa je ljude krštavao u rijeci Jordanu. Kad su ga pitali je li on Mesija, on je jasno odgovorio da nije, već da dolazi jači od njega koji će izvoditi promjene snagom Duha Svetoga. Taj navjestitelj pravog Mesije bio je Ivan Krstitelj. On je od svih zahtijevao karitativnu svijest, socijalnu pravdu te da to ne bude samo prigodno obećanje već da se u svakodnevnom životu "donose plodovi dostojni obraćenja"

 

NEDJELJA CARITASA

Danas, 16. prosinca obilježavamo Nedjelju Caritasa. Nedjeljna milostinja toga dana, kao i vaši novčani prilozi idu za potrebe Caritasa. Pozivamo djecu da kroz došašće štede i ušteđevinu daju za siromahe. Kartonske kutijice i omotnice možete naći na izlazu iz katedrale ili u župnom uredu.

 

BETLEHEMSKO SVJETLO

Danas, 16. prosinca prije večernje mise u 18 sati u katedrali će izviđači Osječko-baranjske županije unijeti Betlehemsko svjetlo. To svjetlo možete ovih dana ponijeti u svoje domove.

 

BLAŽENA MAJKA MARIJA TEREZIJA SCHERER

Danas, 16. prosinca je hodočasnički dan Bl. M. M. Tereziji Scherer. Uobičajna pobožnost i sveta misa su u 17 sati u samostanskoj crkvi.

 

ORATORIJ

Danas, 16. prosinca u 15 sati u dvorani Florentini (Frankopanska 1) je ORATORIJ SV. KRIŽA. Tema uz Godinu vjere: Blažena M. M. Terezija Scherer žena vjere. I ti si pozvan.

 

DUHOVNA OBNOVA ZA BRAČNE PAROVE

Danas, 16. prosinca u 16 sati u župnoj dvorani je duhovna obnova za bračne parove koji su prošli bračni vikend. Voditelj vlč. Stjepan Škvorc iz Virovitice.   

 

DOŠAŠĆE I ZORNICE

U sve radne dane došašća u katedrali su mise zornice u 7, a u samostanskoj crkvi u 6,30. Djeco, mladi, odrasli dođite na zornice.

 

BOŽIĆNA ISPOVIJED

Božićna ispovijed za sve župljane je od ponedjeljka 17. do srijede 19. prosinca od 6.30 do 8.00, te popodne od 17.00 do 18.30. Ispovijed u ostale dane će biti moguća prije svetih misa, ne planirajte ispovijed za vrijeme svete mise. Pozivamo vas i molimo pozovite i ostale da na ostavljaju ispovijed za zadnje dane pred Božić.

 

BOŽIĆNA MISIJSKA IZLOŽBA

U subotu, 22. prosinca u 19.00 u župnoj dvorani je otvorenje misijske božićne izložbe. Izložba je prodajnog karaktera, sav prihod ide za misije. Izložbu možete razgledati i u nedjelju, 23. prosinca tijekom cijelog dana.

 

PREDBOŽIĆNI SUSRET ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Dom duhovne pomoći  i župa Svih svetih u Đakovu, već tradicionalno organiziraju predbožićni susret za  osobe s invaliditetom, njihove roditelje i prijatelje. Susret će se održati u subotu, 22. prosinca od 15 do 18 sati u dvorani „Florentini“, Frankopanska 5a, sv. misom, prigodnim programom i druženjem. Pozvani su svi zainteresirani iz Đakova i okolnih mjesta. Pomozimo navedenim osobama doći na ovaj susret!

 

TRIBINA O KURIKULUMU ZDRAVSTVENOG ODGOJA

U utorak, 18. prosinca u 19.30 na Katoličkom bogoslovnom Fakultetu održat će se tribina o Kurikulumu zdravstvenog odgoja. O temi će govoriti Ladislav Ilčić, prof., mr. sc., Mladen Milić i dr. sc. Ivica Šola. Pozvani  su roditelji, učitelji, nastavnici, stručni suradnici, ravnatelji osnovnih i srednjih škola te svi zainteresirani građani.

 

ADVENTSKI KONCERT

U subotu, 22. prosinca u 19 sati u crkvi Svih svetih ženska klapa Certisa ima adventski koncert. Ulaz je slobodan. Svi ste dobro došli.

 

SIROMASI

I ove godine planiramo za Božić pomoći onima koji su u potrebi: Stoga vas opet molimo da prema svojim mogućnostima darujete za siromahe nešto od trajnih živežnih namirnica. Hranu možete donijeti u župu ili odložiti u košare u trgovačkim centrima.

 

TJEDNI – MJESEČNI SUSRETI

Ponedjeljak, 17. prosinca:
18.30 Stado malo – molitveni susret za mladež
Utorak, 18. prosinca:
18.30 Molitvena zajednica Dva srca;
19.00 Misijska skupina
Srijeda, 19. prosinca:
18.30 Injigo;
20.00 Biblijska skupina
Četvrtak, 20. prosinca:
18.30 euharistijsko klanjanje u katedrali;
20.00 Efata
Petak, 21. prosinca:  
20.00 susret za mlade
Subota, 22. prosinca:
9.00 dječja misijska;
9.30 mali čitači;
11.00 mali pjevači
Nedjelja, 23. prosinca:
15.00 zajednica Milosrdnog Isusa