altDanas je svetkovina Krista Kralja svega stvorenja, proglasio ju je papa Pio XI. 1925. godine. Ovo je posljednja nedjelja liturgijske godine. Kad je nakon umnoženja kruha, narod htio Isusa proglasiti kraljem, on se povukao u goru. A kad ga se narod odrekao, on svečano izjavljuje pred Pilatom: "Ja sam kralj. Ja sam se zato rodio i došao na svijet da svjedočim za istinu. Tko je god od istine, sluša moj glas". Jesam li mu - dobar slušatelj?! Svoje učenike i podanike Krist Kralj ne osvaja "ognjem i mačem". Oni mu se slobodno odzivlju. Pozvani, za njim idu; i odani su mu do - zaljubljenosti! I ponosni, kad s njim, ili za njega trpe!

 

KALENDAR

Petak, 30. studenog:    Blagdan svetog Andrije, apostola.

 

GODIŠNJICA MOLITVENE ZAJEDNICE

Danas, 25. studenog u 15 sati zajednica Milosrdnog Isusa slavi devetu obljetnicu svoga djelovanja i poziva na proslavu predstavnike svih skupina koje djeluju u župi.

 

SUSRET RODITELJA KRIZMANIKA

Danas, 25. studenog u 19 sati, nakon večernje mise u katedrali, bit će zajednički susret za krizmanike 2. pripravničke godine i za njihove roditelje.

 

SUSRET VJEROUČITELJA

U ponedjeljak, 26. studenog u 20 sati pozivamo na susret u malu župnu dvoranu sve vjeroučitelje i katehete s područja naše župe.

 

DUHOVNA OBNOVA ZA DJEVOJKE

U petak, 30. studenog u 17 sati u Betaniji počinje, a u nedjelju 2. prosinca u 14 sati završava duhovna obnova za mlade srednjih škola. Prijavite se što prije.

 

MOLITVA U DUHU TAIZE-a

U petak, 30. studenoga, u 21.00 sati u crkvi Isusa Dobrog Pastira u župi Đakovo 2 bit će molitveni susret u duhu Taizé-a. Pruža nam se lijepa prilika upoznati specifičan i vrlo zanimljiv način molitve zajednice iz Taizé-a. Na sudjelovanje posebno potičemo krizmanike, mlade, te župljane koji su neposredno svojim boravkom u Taizé-u upoznali duh zajednice, kao i sve ostale župljane.

 

EFATIN KONCERT

Vjerska emisija Radio Đakova Efata-otvori se proslavlja pet godina radijske prisutnosti prigodnim programom u nedjelju 2. prosinca. Program započinje večernjom sv. misom u katedrali u 18.00, a nastavlja se u Domu kulture koncertom u 19.30 sati. Gosti su: Zbor MIR iz Belišća, ViS Amadea iz Đakova, djeca iz dječjeg vrtića  Sunčev sjaj Nazaret, glumačka skupina KBF-a i FRAME Đakovo, te gosp. Željko Pervan koji će svjedočiti o osobnom iskustvu vjere. Radosno vas pozivamo da zajedno s nama proslavite peti rođendan Efate. Emisiju Efata-otvori se možete slušati svakog četvrtka u 20.00 sati.

 

ADVENTSKI KONCERT

U nedjelju, 2. prosinca u 18 sati u Samostanskoj crkvi Njemačka zajednica Zemaljska udruga Podunavskih Švaba u Hrvatskoj  Ogranak Đakovo, organizira Adventski koncert na orguljama. Izvođač je maestro Edmund Andler Borić. Ulaz je slobodan.

 

BOŽIĆNA PŠENICA

Početkom prosinca se sije pšenica za Božić. Nju će vam poslije zornica ispred katedrale ponuditi Udruga sv. Vinka i naša mladež. Prilog od prodaje ide za siromahe naše župe.

 

OBITELJSKI MOLITVENI VJENČIĆI

U nedjelju, 2. prosinca u 17.30 u župnoj dvorani je susret članova svih molitvenih vjenčića.

 

BOŽIĆNA ISPOVIJED BOLESNIKA

Prijavite svoje stare i bolesne za božićnu ispovijed, a ona će biti od 4. do 9. prosinca.

 

TJEDNI – MJESEČNI SUSRETI

Ponedjeljak, 26. studenoga u 18.30 Stado malo – molitveni susret za mladež.
Utorak, 27. studenoga: u 18.30 Udruga sv. Vinka; u 19.00 Misijska skupina.
Srijeda, 28. studenoga u 18.30 Injigo; Susret s mladencima; u 20.00 Biblijska skupina.
Četvrtak, 29. studenoga u 18.45 euharistijsko klanjanje u Maloj crkvi; u 20.00 Efata.
Subota, 1. prosinca u 09.00 dječja misijska; 9.30 mali čitači; 11.00 mali pjevači.
Nedjelja, 2. prosinca u 10.30 ministranti; u 15.00 zajednica Milosrdnog Isusa.

 

PRVA SUBOTA

Ovog tjedna je prva subota. Na prvu subotu u katedrali molimo za duhovna zvanja.

 

AKCIJA MLADEŽI

Pridružimo se akciji mladeži Hrvatske „Ne dirajte im djetinjstvo!“ protiv nametanja zdravstvenog odgoja u školama. „Ovakav zdravstveni odgoj koji je trenutno nametnut svim hrvatskim školarcima, nasilno narušava miran i prirodan tijek odrastanja, oduzima djeci djetinjstvo. Vidimo to tako i s tim se ne mirimo. Zahtijevamo mogućnost izbora. Zahtijevamo i poštivanje pravne procedure uvođenja nastavnog programa u školski kurikulum, te znanstveno utemeljen program“. Akcija će se održati 5. prosinca od 15 do 18 sati ispred crkve Svih svetih. Potrebno je donijeti jednu ili dvije igračke koje će biti naš glas za očuvanje nevinosti hrvatske djece i mladeži. Molimo vas, podržite ovu akciju!

 

ŽIVA KRUNICA

Nakana molitelja žive krunice za prosinac: za mir i blagoslov u našim obiteljima.

 

ZAHVALA

Hvala svima koji ste darovali svoj prilog za potrebe župe. Hvala svima koji punite košare za siromahe u Konzumu, Mercatoru, Lidlu ili Billi.

 

TISAK I KALENDARI

Toplo preporučujemo katolički tisak. Katoličke kalendare možete nabaviti u župnom.