altOvo je predzadnja nedjelja u liturgijskoj godini, stoga nas Evanđelje potiče da razmišljamo o kraju ovozemaljskog boravka i susreta s Gospodinom, tj. o posljednjim čovjekovim stvarima - smrti, sudu, raju ili paklu. Misleći na taj dan ili čas, njegovo iščekivanje ne treba u nama pobuđivati ni preveliku paniku, ni preveliku ravnodušnost. Iščekivanje tog susreta sa Sucem bit će onakvo kako se za nj  budemo pripremili ili, kakvog si ga pripremimo. U školskim terminima mogli bismo reći da bi kvaliteta sudnjeg dana  trebala odgovarati kvaliteti našeg kršćanskog života. To slikovito možemo usporediti s jednim ispitom koji trebamo položiti. Još na početku, studenti dobiju pitanja koja će doći u obzir na ispitu. Neki to shvaćaju ozbiljno i savjesno se pripremaju, a drugi misle "ima vremena" i tako se dogodi da ne bude vremena. Nešto slično će biti i na sudnji dan. Svi smo mi dobili "pitanja" - Božje zapovijedi, da nas ne iznenade. Bit će nažalost onih koji nisu bili na visini.

KALENDAR

Ponedjeljak, 19. studenog Spomendan blažene Salomeje, redovnice.
Srijeda, 21. studenog: Spomendan Prikazanja Blažene Djevice Marije.
Četvrtak, 22. studenoga Spomendan sv. Cecilije – zaštitnice pjevanja.
Subota 24. studenog: Spomendan sv. Andrija Dung-Lac, prez. i dr., mč.

 

HODOČAŠĆE U VUKOVAR

Danas, 18. studenoga, o 21. obljetnici stradanja Vukovara, obilježavajući Dan sjećanja na žrtve Vukovara, sudjelovat ćemo na trinaestom nadbiskupijskom spomen-hodočašću u Vukovar. U 10.00 sati je prigodni program, u 10.30 kolona sjećanja, u 12.15 molitva kod križa na Memorijalnom groblju, u 13.00 Euharistijskom slavlju na Memorijalnom groblju predsjeda mons. Vjekoslav Huzjak, bjelovarsko-križevački biskup. Cijena puta je 60 kuna. Prijave za hodočašće primamo u župnom uredu.

 

VJERA I SVJETLO

Danas, 18. studenoga u 15 sati u župnoj dvorani je mjesečni susret zajednice Vjera i svjetlo Tratinčice majke Terezije. Ova zajednica okuplja i radi s invalidnim osobama i njihovim obiteljima, a slavi petnaestu godišnjicu svog djelovanja.  

 

SAT SAVEZA

Danas, 18. studenoga u 19.00 u župnoj dvorani je mjesečni molitveni susret Šenštatske obitelji Sat saveza s Marijom Majkom Triput Divnom. Svi ostali su dobro došli.

                                                                                             

SUSRET RODITELJA

U ponedjeljak, 19. studenoga i u četvrtak 22. studenog, u 19.30 u velikoj župnoj dvorani bit će susret za roditelje djece 6. i 7. razreda. Roditelji, izaberite dan koji vam odgovara.

 

SEMINAR POSTA MOLITVE I ŠUTNJE

Dom duhovne pomoći sestara Sv. Križa u Đakovu organizira Seminar posta, molitve i šutnje, kao dane života s kruhom, uz razmatranja, molitvu i šutnju. To je ponuda svima koji žele učvrstiti ili nanovo otkriti post, molitvu i šutnju kao snažna sredstva vjere u Isusa Krista, napose u njegovu prisutnost među nama u Euharistijskom kruhu.  Seminar počinje u utorak, 20. studenog u 18 sati sa sv. misom, a završava u nedjelju, 25. studenog oko 11 sati. Voditeljica seminara je s. Ljilja Pehar, franjevka iz Mostara, a gost predavač vlč. Marin Knežević, duhovnik Pokreta Božanskog milosrđa u Ovčari. Može se sudjelovati i djelomično, u pojedine dane, ali se preporuča doći prvi dan navečer zbog uvođenja u način posta. Obavezna je prijava radi smještaja, najkasnije tjedan dana prije početka seminara. Mjesto: Đakovo, „Betanija“, Kralja Tomislava 29. Informacije i prijava: tel. 031/811-794; mob. 099/599-7552 (gđa Marija Mihaljević) ili tel. 031/801-262 (Dom duhovne pomoći). 

 

GODIŠNJICA MOLITVENE ZAJEDNICE

U nedjelju 25. studenog u 15 sati molitvena zajednica Milosrdnog Isusa slavi devetu obljetnicu svoga djelovanja i poziva na proslavu predstavnike svih skupina koje djeluju u župi.

 

SUSRET RODITELJA KRIZMANIKA

U nedjelju, 25. studenog u 19 sati, nakon večernje mise u katedrali, bit će zajednički susret za krizmanike 2. pripravničke godine i za njihove roditelje.

 

EFATIN KONCERT

Vjerska emisija Radio Đakova 'Efata-otvori se' proslavlja pet godina radijske prisutnosti prigodnim programom u nedjelju 2. prosinca. Program započinje večernjom svetom misom u katedrali u 18.00, a nastavlja se u Domu kulture koncertom u 19.30 sati. Emisiju 'Efata-otvori se' možete slušati svakoga četvrtka u 20.00 sati.

 

BOŽIĆNA ISPOVIJED BOLESNIKA

Prijavite svoje stare i bolesne za božićnu ispovijed, a ona će biti od 4. do 9. prosinca.

 

TJEDNI – MJESEČNI SUSRETI

Ponedjeljak, 19. studenog: u 18.30 Stado malo – molitveni susret za mladež.
Utorak, 20. studenoga:  u 18.30 Molitvena zajednica Dva srca.
Srijeda, 21. studenog:   u 18.30 Injigo; u 20.00 Biblijska skupina.
Četvrtak, 22. studenog: u 18.45 euharistijsko klanjanje u Maloj crkvi; u 20.00 Efata.
Subota, 24. studenog: u 09.00 dječja misijska; 9.30 mali čitači; 11.00 mali pjevači.
Subota, 24. studenog u 19.00 proba pjevanja za nedjeljnu večernju misu.
Nedjelja, 25. studenog:  u 10.30 ministranti; u 15.00 zajednica Milosrdnog Isusa.

         

ZAHVALA

Hvala svima koji ste darovali svoj prilog za potrebe župe. Hvala svima koji punite košare za siromahe u Konzumu, Mercatoru ili Billi.

 

AKCIJA PRODAJE KOLAČA

Udruga sv. Vinka vam zahvaljuje na sudjelovanju u akciji prodaje kolača koja je bila 11. studenoga u kojoj je prikupljeno 4068 kuna za potrebe siromaha.

 

TISAK I KALENDARI

Toplo preporučujemo katolički tisak. Katoličke kalendare i božićne čestitke možete nabaviti u župnom uredu i biskupskom domu.