altIz poruke Pape Benedikta XVI za Misijsku nedjelju: Riječ je o izrazu dubokog zajedništva, dijeljenja i ljubavi među Crkvama, da bi svaki čovjek mogao, prvi put ili pak ponovno, čuti navještaj koji ozdravlja i pristupiti sakramentima, izvoru pravoga života. Zajedno s tim uzvišenim znakom vjere pretočene u ljubav, podsjećam i zahvaljujem Papinskim misijskim djelima, koja predstavljaju oruđa za suradnju u općoj misiji Crkve u svijetu. Zahvaljujući njihovu djelovanju, navještaj evanđelja se pretvara također u pomoć bližnjemu, pravednost prema najsiromašnijima, mogućnost pružanja izobrazbe u najudaljenijim selima, liječničku pomoć u dalekim krajevima, oslobađanje od bijede, vraćanje prava obespravljenima, potporu razvoju naroda, prevladavanje etničkih podjela, poštivanje prema životu u svim životnim dobima.

 

KALENDAR

Ponedjeljak, 22. listopada: Spomendan blaženog Ivana Pavla II, pape.

Utorak, 23. listopada:   Spomendan svetog Ivana Kapistranskog, prezbitera.

Petak, 26. listopada:     Spomendan svetog Dimitrija, đakona i mučenika.

 

MISIJSKA NEDJELJA

Danas, 21. listopada je Misijska nedjelja. Milostinja sa sv. misa ide za misije. Sinoć je u župnoj dvorani otvorena misijska izložba. Izložbu možete pogledati i danas poslije svetih misa i nešto kupiti, te pomoći misije.

 

MOLITVA U DUHU TAIZE-a

Danas, 21. listopada, naše obje đakovačke župe ugostit će volonterke iz Taizé-a – Verenu i Lucu. U 20 sati bit će molitva u duhu Taizé-a u župnoj crkvi Dobroga Pastira (Đakovo 2). Na molitvu u duhu Taizé-a potičemo krizmanike, mlade, te župljane koji su neposredno svojim boravkom u Taizé-u upoznali duh zajednice.

 

RODITELJSKI SASTANAK

U ponedjeljak, 22. listopada u 20 sati u velikoj župnoj dvorani bit će susret za roditelje djece 2. razreda  Goranove škole, a u četvrtak, 25. listopada u 20 sati za roditelje 2. razreda Nazorove škole. Roditelji su slobodni doći u dan kada im više odgovara.

 

PROJEKCIJA FILMA

U ponedjeljak, 22. listopada, u 20 sati u dvorani Antuna Mandića Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu održat će se svečana projekcija znanstveno-obrazovnog filma “Stella Maris slavonskih žitnih polja” - Štovanje Bogorodice u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, 7. ostvareni film u sklopu projekta „Digitalno snimanje hrvatske mariološke baštine“. Uz prigodan popust, biti će i mogućnost nabave DVD snimke filma.

 

DUHOVNA OBNOVA ZA DJEVOJKE

U petak, 26. listopada u 17 sati u Betaniji (kod Sestara sv. Križa) počinje trodnevna duhovna obnova za djevojke 8. razreda. Prijavite se što prije u župni ured.

 

LISTOPAD – MJESEC SVETE KRUNICE

U nakani krunice,  svaki dan ćemo moliti za potrebe  obitelji  iz ulica koje ćemo za taj dan najaviti. Bilo bi lijepo, da se barem na dan kad se moli za vašu ulicu, dođete na molitvu sv. krunice. Molitva sv. krunice je svaki dan, u katedrali je u 18 sati, a u samostanu u 17.30 sati (nedjeljom u 17.00). U Dragotinu je svaki dan krunica u 17 sati.

 

RASPORED MOLITVE KRUNICE PO ULICAMA – NEDJELJA (21.10.): Psunjska; S. Radića; M.A. Reljkovića. PONEDJALJAK: K. Tomislava; K. Tvrtka; K. Zvonimira. UTORAK: K. Pavića, L. Ružičke, Lj. Gaja; Lj. Šestića. SRIJEDA: L. Botića; Držića; Topalovića. ČETVRTAK: Gupca; M. Cepelića; NJ.Tordinca. PETAK: O. Ivekovića; P. Preradovića; P. Svačića. SUBOTA: Psunjska; R. Boškovića; Savska. NEDJELJA: Školski prolaz; S. Tomerlina; Splitska.

 

MOLITVA ZA MIR

U subotu, 27. listopada u 19.30 u samostanskoj crkvi je Molitva za mir – u duhu Asiza.

 

CJELONOĆNO KLANJANJE

U crkvi Svih Svetih u srijedu, 31. listopada svetom misom u 20 sati počinje cjelonoćno euharistijsko klanjanje, a završava u 11 sati na Svi svete. Ako želite sudjelovati na klanjanju, upišite se na papir na oglasnoj ploči.

 

ZIMSKO VRIJEME

U nedjelju 28. listopada prelazimo na zimsko računanje vremena, kazaljke na satu vraćamo unazad. Spavamo sat duže. Te nedjelje je večernja sv. misa u samostanu u 17.30, a u katedrali u 18.30.

 

NACIONALNO HODOČAŠĆE U RIM – DODATNE INFORMACIJE

Do sada je prijavljeno 570 hodočasnika iz naše nadbiskupije. Hodočasnici bi trebali uplatiti drugu ratu od 700 kuna do 15. listopada, a treću (zadnju) ratu do kraja listopada. Javite nam da li netko od hodočasnika ima međunarodno zdravstveno osiguranje, te da li je netko liječnik ili medicinska sestra. Svaki autobus ima duhovnog vođu i u Rimu jednog turističko-duhovnog vodiča. Hodočasnici bi trebali na put ponijeti suhu hranu i vodu (ili bezalkoholna pića). Svaki hodočasnik će dobiti rusak i hodočasnički vodič.

 

TJEDNI - MJESEČNI SUSRETI

Ponedjeljak, 22. listopada:u 19.00 molitveni susret za mladež Stado malo.

Utorak, 23. listopada:   u 19.00 Molitveni vez – susret svih molitvenih skupina.

Srijeda, 24. listopada:   u 19.00 Ignacijanske duhovne vježbe; u 20.00 Biblijska.

Četvrtak, 25. listopada: u 19.15 euharistijsko klanjanje u Maloj crkvi; u 20.00 Efata.

Subota, 27. listopada:  u 09.00 dječja misijska; 9.30 mali čitači; 11.00 mali pjevači.

Subota, 27. listopada: u 19.00 proba pjevanja za nedjeljnu večernju misu.

Nedjelja, 28. listopada: u 10.30 ministranti; u 15.00 zajednica Milosrdnog Isusa.

 

PROSLAVA BRAČNIH JUBILEJA

U nedjelju, 11. studenoga slavimo Nedjelju bračnih jubileja. Na večernju misu u 18 sati u katedralu pozivamo sve bračne parove koji ove godine slave ili su već proslavili, bilo koji bračni jubilej: 10, 20, 25, 30, 40, 50, 60… godina braka. One koji žele sudjelovati na tom slavlju ili njihove bližnje molimo da što prije prijave njihova imena u župni ured.