altSemitskim pretjerivanjem Isus nas potiče da si odsiječemo ruku, nogu, da si iskopamo oko - ako bi nas navodilo na zlo… Naravno, ne treba se doslovno sakatiti, ali opomenu valja uzeti ozbiljno. Jer Isus ističe Kraljevstvo nebesko kao vrednotu iznad svake druge vrednote. Radi njega nam valja sve žrtvovati i sve izgubiti. Stoga, tko bi zavođenjem skrivio da netko od slabih i malenih izgubi Kraljevstvo, tome bi bolje bilo da nestane. Naprotiv, onaj koji jednome od Isusove braće, propovjednika Kraljevstva, pomogne samo čašom vode, bit će nagrađen jer je time makar posredno podupro širenje Kraljevstva. Ako netko izvan kruga Isusovih učenika, potaknut Duhom, čini nešto za Kraljevstvo Božje, valja ga smatrati saveznikom i prijateljem.

 

KALENDAR

Ponedjeljak, 1. listopada   
Obljetnica posvete prvostolne crkve (katedrale 140 g.).  
Misu u 18.00 u katedrali predvodi biskup.
Utorak, 2. listopada Spomendan svetih Anđela Čuvara.
Srijeda, 3. listopada:
Spomendan sv. Terezije od Djeteta Isusa (Sv. Mala Terezija).
Četvrtak, 4. listopada:  Spomendan svetog Franje Asiškog, redovnika.
Nedjelja, 7. listopada BDM OD Krunice – crkveni god u Kuševc

 

SUSRET ZA RODITELJE KRIZMANIKA DRUGE PRIPRAVNE GODINE

U ponedjeljak, 1. listopada 2012. bit će susret za roditelje krizmanika 2. pripravne godine čiji mladi idu u gimnaziju i strukovnu školu, a u četvrtak, 4. listopada 2012.za roditelje čiji mladi idu u ekonomsku ili neku drugu školu izvan Đakova. Pozivamo sve roditelje. Slobodni ste odabrati dan kada vam više odgovara.

PROSLAVA MALE TEREZIJE

U ponedjeljak, 1. listopada Sestre karmelićanke iz Đakovačke Breznice svečano slave sv. Malu Tereziju: u 17.00 je Večernja Časoslova i krunica u 18.00 je sveta misa.

PRVI PETAK I SUBOTA

Ovog tjedna je prvi petak u mjesecu listopadu. Častimo Srce Isusovo. Prigoda za ispovijed je svaki dan prije svetih misa, ne čekajte zadnji dan. U samostanskoj crkvi je sv. misa u 17.30. Na prvu subotu molimo za duhovna zvanja.

NAKANA ŽIVE KRUNICE

Nakana za molitelje žive krunice u listopadu - za obraćenje grešnika, misije i misionare.

GODIŠNJE EUHARISTIJSKO KLANJANJE

U nedjelju 7. listopada u katedrali je godišnje klanjanje po sljedećem rasporedu:

            11.30 do 12.30 svećenici                      15.00 do 16.00 redovnice

            12.30 do 13.30 bogoslovi                     16.00 do 17.00 krizmanici i mladi

            14.00 do 14.30 niži razredi OŠ               17.00 do 18.00 odrasli župljani

            14.30 do 15.00 viši razredi OŠ

MIR U BOGU

U subotu, 6. listopada je  mjesečni susret duhovnog odmora i obnove „Mir u Bogu“. Okvirna tema 2012./13. god. je U ŠKOLI VJERE, a tema prvog susreta je Vjera i cjelovito zdravlje. Susret će se održati u dvorani Florentini od 15 do 19  sati. Program sadrži klanjanje, predavanja, svjedočanstva, radionice vjere i prigodu za Ispovijed.  Predavači: s. Rastislava Ralbovsky, prof. pedagogije i sociologije, kao i religiozne pedagogije, voditeljica Doma duhovne pomoći; Vesna Kroato-Vujčić, dr.med., spec. obiteljske medicine. Pozvani su svi zainteresirani, napose osobe u profesionalnim službama pomaganja drugima. Informacije: e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ; www.sestre-sv-kriza.hr Dom duhovne pomoći, tel. 031/801-262;

HODOČAŠĆA ŠENŠTATSKE OBITELJI

Šenštatska obitelj organizira hodočašća: u Gunju ( 21. listopada na godišnji susret članova iz cijele Hrvatske, program je od 10 do 16 sati ) te hodočašće u Ivanovce kod Valpova, u utorak, 23. listopada na sedmu godišnjicu krunjenja MTD. Pozivaju se svi članovi i prijatelji pokreta. Sv. misa je u 18 sati, a poslije je slavlje naše Kraljice. Prijave su u župnom uredu do subote, 13. listopada.

ŽUPNA KATEHEZA

Roditelje i djecu podsjećamo da je počela župna kateheza i da trebaju redovito dolaziti. Raspored pogledajte na oglasnoj ploči.

LISTOPAD – MJESEC SVETE KRUNICE

Počinje mjesec listopad, mjesec svete Krunice. Svjesni koliko je ljudi kroz povijest kršćanstva, a i mi sami,  osjetili  moć zajedničke molitve svete krunice, pozivamo djedove, bake, roditelje, djecu i mlade da se pridruže  zajedničkoj molitvi za blagoslov naših obitelji. Toliki vape za poslom, duševnim mirom, oslobođenjem od ovisnosti i za zdravljem. U nakani krunice,  svaki dan ćemo moliti za potrebe obitelji  iz ulica koje ćemo za taj dan najaviti . Bilo bi lijepo, da se barem na dan kad se moli za vašu ulicu,  dođete na molitvu sv. krunice. Molitva sv. krunice je svaki dan, u katedrali je u 18 sati, a u samostanu u 17.30 sati (nedjeljom u 17.00). U Dragotinu je svaki dan krunica u 17 sati.

1. tjedan mjeseca listopada molimo za ulice:

Ponedjeljak: Ante Starčevića, A.G. Matoša, A.Mihanovića

Utorak: Augusta Cesarca, A.Šenoe, B. Ivana Mažuranića

Srijeda: B. J.Jelačića, Bartola Kašića,, Biskupa A.Mandića, Biskupa Ćirila Kosa

Četvrtak: Biskupa Josipa Čolnića, Bosutska, Božidara Adžije, Budrovačka

Petak: Certisa, Diljska, Dragutina Domjanića

Subota: Dravska, Dubrovačka, Dunavska, Eugena Kvaternika

Nedjelja: Franje Arpada Mesaroša, Franje Kosine, Franje Kuhača, Franje Račkog

 

TJEDNI - MJESEČNI SUSRETI

Ponedjeljak, 1. listopada:  19.00 molitveni susret za mladež Stado malo.
  20.00 susret bračnih parova HZBS.
Utorak, 2. listopada: 19.00 molitveni vez; Molitvena zajednica Dva srca.
Srijeda, 3. listopada 19.00 liturgijska priprava za mladence; 20.00 Biblijska
Četvrtak, 4. listopada 19.15 euharistijsko klanjanje u Maloj crkvi; 20.00 Efata
Subota; 6. listopada 9.00 dječja misijska; 9.30 mali čitači; 11.00 mali pjevači
  19.00 proba pjevanja za nedjeljnu večernju misu
Nedjelja, 7. listopada: u 10.30 ministranti; u 15.00 zajednica Milosrdnog Isusa.

MILIJUN DJECE MOLI ZAJEDNO

Zajedno za jedinstvo i mir akcija je koja se 2005. godine pojavila u Karakasu u Venezueli. Želi okupiti na molitvu za jedinstvo i mir u svakoj obitelji i u čitavome svijetu sjediniti 18. listopada milijun djece iz čitavoga svijeta. Mjesto: ondje gdje se nalaziš. Vrijeme: 9 sati (ili neko drugo vrijeme tijekom dana).