altJednog dana - kod Cezareje Filipove, u gornjem tijeku Jordana - Isus učenicima stavlja odrješito i neizbježivo pitanje: "Tko sam ja za  vas?" U ime svih progovara Petar…Otada se Isus više okreće poučavanju svojih učenika. I odmah ih stavlja pred najtežu kušnju: On će biti Trpeći Mesija, Mesija Patnik - u stilu Izaijina Sluge Jahvina. Koliko je to bilo za njih neočekivano i šokantno pokazuje Petrova reakcija. No, kako je Isus u tom odrješit (kao Sluga Jahvin u 1. čitanju) pokazuje oštar odgovor Isusov Petru. Nitko od Isusa nije čuo tako tvrde riječi. Ali, u Marka se to produžuje u daljnju pouku i navještaj. I svaki Isusov učenik bit će pozvan da na putu križa slijedi  svojega Učitelja. Kršćani  rado nose križ oko vrata. Makar to bio često i  mali, zlatni križić, on je znak  pripadnosti i ljubavi prema Isusu Kristu. No, prava ljubav, prava pripadnost Kristu nije u nošenju križića oko vrata, nego u strpljivu podnošenju svih nevolja i neprilika koje trebamo podnijeti i nadvladati ako želimo biti Božji, biti - biti i ostati Kristovi.

KALENDAR

Četvrtak, 20. rujna Spomendan sv. Andrija Kim Tae-gon, Pavao Chong Ha-sang.
Petak, 21. rujna Blagdan sv. Mateja, ap. i ev. – crkveni god u Viškovcima.
Subota, 22. rujna Obljetnica biskupskog ređenja mons. Đure Hranića (2001.)

  
KATEHETSKA NEDJELJA
Danas, 16. rujna je Katehetska nedjelja, na sv. misi u 9 sati  blagoslovit ćemo torbe prvašima i zazvati Duha Svetoga na početku školske i vjeronaučne godine. Pozivamo svu djecu, njihove roditelje, nastavnike i profesore.

SPOMENDAN BL. TEREZIJE SCHERER
Danas, 16. rujna je hodočasnički dan blaženoj M. Marije Terezije Scherer. Prigodna pobožnost i sveta misa su u samostanskoj crkvi u 17.30.

UPIS PRVOPRIČESNIKA
Ovaj tjedan u župnom uredu, za vrijeme radnog vremena je upis prvopričesnika u 1. i 2. godinu priprave, tj. 2. i 3. razreda. Na upis pozivamo djecu i roditelje. Ovaj tjedan još ne počinje župna kateheza. Iduće nedjelje 23. rujna objavit ćemo raspored župne kateheze za svu djecu osnovne škole i za krizmanike 1. i 2. pripravne godine.   

BOLESNIČKA MISA
U nedjelju, 23. rujna u 16 sati u katedrali slavit ćemo bolesničku misu. Molimo vas da dovezete svoje bolesnike ili ih što prije prijavite da ih mi dovezemo.

SESTRE SV. KRIŽA
U predvečerje blagdana Uzvišenja sv. Križa i uz svečanu molitvu večernje cijele samostanske zajednice, započelo je novo Provincijalno vodstvo Milosrdnih sestara sv. Križa svoju službu: sestra M. Amalija Kupčerić kao provincijalna poglavarica, s. Finka Tomas, asistentica,  s. Slavoljuba Raguž, s. M. Helena Šajbl i s. Iva Davidović, kao provincijalne savjetnice. Srdačno im čestitamo i pratit ćemo ih svojom molitvom na njihovu putu. Povodom 100. obljetnice djelovanja zajednice Milosrdnih sestara sv. Križa u Trnavi, u nedjelju, 23. rujna u crkvi Našašća sv. Križa u Trnavi u 10.30 sati održat će se misa zahvalnica koju će predstaviti đakovačko-osječki nadbiskup, mons. dr. Marin Srakić. Nakon mise s. Estera Radičević predstavit će djelovanje sestara u Trnavi.

VJERA I SVIJETLO
U nedjelju, 23. rujna u 15 sati u maloj župnoj dvorani je susret zajednice Vjera i svijetlo koja radi s invalidnim osobama i njihovim obiteljima.

SAT SAVEZA
U nedjelju, 23. rujna u 19.30 sati u maloj župnoj dvorani je mjesečni molitveni susret članova i prijatelja Šenštatskog pokreta Sat saveza s Marijom. Svi su dobro došli.

KVATRE
Ovog tjedna su jesenske kvatre. Kvatre su osobiti dani u kojima se Crkva od davnine, prateći ciklus godišnjih doba, posvećuje molitvama, djelima pokore i ljubavi i to na velike nakane Crkve i svijeta. Jesenske kvatre posvećene su molitvi za svećenička i redovnička zvanja i za kršćansku izgradnju mladeži.

IGNACIJANSKE DUHOVNE VJEŽBE
Sredinom listopada počinju Ignacijske duhovne vježbe u svakodnevnom životu. Duhovne vježbe traju 30 tjedana, svatko ih pod stručnim vodstvom obavlja kod svoje kuće. Tjedni susreti s voditeljima su u našoj župnoj dvorani. Prijave su moguće do kraja rujna na: Ana 0915923107; ili www.injigo.com; ili u župnom uredu.

TJEDNI - MJESEČNI SUSRETI

Ponedjeljak, 17. rujna  u 19.00 molitveni susret za mladež Stado malo
Utorak, 18. rujna u 19.00 molitveni vez; Molitvena zajednica Dva srca.
Srijeda, 19. rujna u 19.00 liturgijska priprava za mladence; u 20.00 biblijska
Četvrtak, 20. rujna u 19.15 euharistijsko klanjanje u Maloj crkvi; u 20.00 Efata
Subota, 22. rujna u 09.00 dječja misijska; 9.30 mali čitači; 10.00 mali pjevači
Subota, 22. rujna u 19.00 proba pjevanja za nedjeljnu večernju misu
Nedjelja, 23. ožujka u 10.30 ministranti; u 15.00 zajednica Milosrdnog Isusa


SAKRAMENTI INICIJACIJE
Odrasli koji nisu primili sakramente krsta, euharistije ili potvrde, a to žele, neka se što prije prijave, ili ih vi prijavite u župni ured radi zajedničke priprave.

ŽUPNA INTERNET STRANICA
Našu novu župnu Internet stranicu neko vrijeme je bilo teško pronaći. Ona je sada lakše dostupna. Na tražilici potražite Župa Svih svetih Đakovo, pročitajte župne obavijesti, ostale vijesti, galeriju slika... Ako je posjećenija, onda će biti još dostupnija i vidljivija.

BRAČNI VIKEND
U petak 5. listopada u 20 sati u Betaniji (K. Tomislava 29) počinje bračni vikend. Za vikend se možete prijaviti i dobiti potrebne obavijesti u župnom uredu.

ZAHVALA
Hvala svima koji ste dali svoj prilog za siromahe, kapelicu na groblju, lukno, misije...