KALENDAR

Ponedjeljak, 23. srpnja:       Blagdan svete Brigite Škotske, redovnice.

Srijeda, 25. srpnja:               Blagdan sv. Jakova ap. – crkveni god u Gorjanima.

Četvrtak, 26. srpnja:             Spomendan svetih Joakima i Ane, roditelja BDM.

Petak, 27. srpnja:                 Spomendan sv. Klement Ohridski, Gorazd i drugovi.

AKCIJA MISIJSKA VOZILA

Danas, 22. srpnja ćemo slaviti Nedjelju sv. Kristofora, da nas Bog, po zagovoru sv. Kristofora čuva u vožnji. Poslije svih svetih, za vas koji želite, bit će blagoslov vaših vozila koje ste ostavili ispred katedrale ili samostanske crkve, dobit ćete naljepnice sa sv. Kristoforom, a vaš dobrovoljni prilog u zahvalu za sretno prijeđene kilometre ide za akciju Misijska vozila.

SAT SAVEZA

Danas, 22. srpnja u 19.30 u maloj župnoj dvorani je Sat saveza s Marijom - mjesečni molitveni susret Šenštatske obitelji i prijatelja koji žele doći na susret.   

MINISTRANTI

U utorak, 24. srpnja u 6 sati ispred katedrale je polazak ministranata za Zaton.

HUMANITARNA AKCIJA PRODAJE KOLAČA

S. Meri zajedno sa zajednicom mladih Milosrdni Samarijanac i Djelom Marijinim organizira u nedjelju 29. srpnja ispred katedrale, nakon prijepodnevnih sv. misa akciju prodaje kolača. Novac od kolača i vaši dobrovoljni prilozi idu za liječenje jednog mladića iz naše župe koji se liječi u inozemstvu od teškog oblika karcinoma.

ODIJEVANJE

Ljetno vrijeme je razdoblje visokih temperatura i vrućina. Mnogi tada posvuda izgube granicu pristojnog odijevanja. Bilo da dolazimo ili koga vodimo kao turisti u crkvu, ili dolazimo na sv. misu budimo pristojno odjeveni. Opomenimo one koji nedolično odjeveni ulaze u crkvu.

NACIONALNO HODOČAŠĆE U RIM

Od 4. do 10. studenog 2012. hodočastimo u Rim. Cijena hodočašća je 1850 kuna po osobi, i u nju su uključena 4 polupansiona. Prijave primamo odmah, pa do 30 srpnja.

GENFEST

Već dugi niz godina Djelo Marijino – Pokret fokolara organizira susrete mladih pod nazivom Genfest. Ove godine susret se održava u Budimpešti, u Mađarskoj, od 31. kolovoza do 2. rujna. Očekuje se sudjelovanje više od 12.500 mladih iz stotinjak država svijeta, a i mladima iz Đakovačko-osječke nadbiskupije nudi se prigoda jednodnevnog sudjelovanja na Festivalu, u subotu, 1. rujna. Radi se o jednodnevnom boravku bez noćenja, a cijena troškova putovanja iznosit će oko 100 kuna. Uz to potrebno je platiti i 20 eura kotizacije. Za prijave i dodatne informacije potrebno je obratiti se na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili mobitel: 091/2244-102

ZAHVALA

Hvala na svakom daru za obnovu kapelice, lukno, siromahe, misije.

TISAK

Čitajte katolički tisak.