KALENDAR

Utorak, 31. srpnja:                   Spomendan sv. Ignacija Lojolskog, prezbitera

Srijeda, 1. kolovoza:                 Spomendan sv. Alfonza Marije de Liguoria, b. i n.

Četvrtak, 2. kolovoza:              Gospa od Anđela – Porciunkula: potpuni oprost

Subota, 4. kolovoza:                 Spomendan sv. Ivana Marije Vianneya, prezbitera

Nedjelja, 5. kolovoza:               Snježna Gospa, spomendan zapriječen –

                                               crkveni god u Đakovačkim Selcima


HUMANITARNA AKCIJA PRODAJE KOLAČA

S. Meri zajedno sa zajednicom mladih Milosrdni Samarijanac i Djelom Marijinim organizira danas, ispred katedrale, nakon prijepodnevnih sv. misa akciju prodaje kolača. Novac od kolača i vaši dobrovoljni prilozi idu za liječenje jednog mladića iz naše župe koji se liječi u inozemstvu od teškog oblika karcinoma.

POTPUNI OPROST

U četvrtak, 2. kolovoza može se zadobiti potpuni oprost zvani „Porciunkula“. Propisana djela za dobivanje ovog oprosta su slijedeća: pohod crkvi u kojoj treba izmoliti Oče naš i Vjerovanje, dodavši ovome ispovijed i pričest, te molitvu na nakanu Sv. oca. Ovaj oprost može se dobiti samo jedanput.

PRVI PETAK I PRVA SUBOTA

Ovog tjedna su prvi petak i subota u mjesecu kolovozu, kad častimo Srce Isusovo i molimo za duhovna zvanja. Prigoda za ispovijed je prije svetih misa.

ŽIVA KRUNICA

Nakana molitelja žive krunice za ovaj mjesec: za političare, one koji su na vlasti, nezaposlene i  za domovinu.

ODIJEVANJE

Bilo da dolazimo ili koga vodimo u crkvu i na sv. misu budimo pristojno odjeveni.

HODOČAŠĆE U MALU SUBOTICU

Hrvatska Šenštatska obitelj organizira hodočašće u Malu Suboticu u subotu 18. kolovoza. Pozivamo sve članove i one koji primaju Gospu hodočasnicu da se prijave u župni ured do 10. kolovoza uz akontaciju od 50 kn.

NACIONALNO HODOČAŠĆE U RIM

Od 4. do 10. studenog 2012. hodočastimo u Rim. Cijena hodočašća je 1850 kuna po osobi, i u nju su uključena 4 polupansiona. Prijave primamo još sutra.

GENFEST

Djelo Marijino – Pokret fokolara organizira susrete mladih pod nazivom Genfest. Ove godine susret se održava u Budimpešti, u Mađarskoj, od 31. kolovoza do 2. rujna. Očekuje se sudjelovanje mladih iz stotinjak država svijeta, a i mladima iz Đakovačko-osječke nadbiskupije nudi se prigoda jednodnevnog sudjelovanja na Festivalu, u subotu, 1. rujna. Radi se o jednodnevnom boravku bez noćenja, a cijena troškova putovanja iznosit će oko 100 kuna. Uz to potrebno je platiti i 20 eura kotizacije. Za prijave i dodatne informacije potrebno je obratiti se na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili mobitel: 091/2244-102

ZAHVALA

Hvala na svakom daru za obnovu kapelice, lukno, siromahe, misije.

TISAK

Redovito čitajmo Sveto pismo, duhovne knjige i katolički tisak. Pogledajte stol s tiskom.