KALENDAR

Utorak, 14. kolovoza:           Spomendan sv. Maksimilijana M. Kolbe, prez. i mč.

Srijeda, 15. kolovoza:          Svetkovina Uznesenja BDM – Velika Gospa.

Četvrtak, 16. kolovoza:        Sveti Rok – crkveni god u Đakovačkoj Satnici.

HODOČAŠĆE U DRAGOTIN – VELIKA GOSPA

I ove godine za Veliku Gospu hodočastimo pojedinačno i zajednički u Dragotin. Program: utorak, 14. kolovoza u 17 sati je okupljanje i prigoda za ispovijed, potom Marijanska pobožnost. Svete Mise su u 20 sati i u 22 sata. Oko 23 sata je procesija sa svijećama. Zajednički polazak bračnih parova i ostalih hodočasnika pješice je u 17 sati ispred katedrale.

Srijeda, 15. kolovoza od 7 sati je ispovijed, svete Mise su u 8, 11 i 18 sati.

Napomena vozačima: Na parkiralištu u dolini ispod svetišta ima dovoljno mjesta za vozila, stoga ne ostavljajte vozila uz cestu!

Nije organiziran prijevoz autobusom, ali molimo one koji idu automobilom, a imaju mjesta da povezu one koji nemaju prijevoz ili ne mogu pješice. Oni koji trebaju prijevoz za Dragotin najbolje je da pričekaju pri kraju ulice Biskupa Mandića.

 

BLAŽENA M. TEREZIJA SCHERER

U četvrtak, 16. kolovoza u samostanskoj crkvi je hodočasnički dan blaženoj M. M. Tereziji Scherer. U 17.30 je uobičajena pobožnost i sveta misa.

 

HODOČAŠĆE U ALJMAŠ I LUDBREG

U nedjelju, 2. rujna hodočastimo u Ludbreg u svetište Predragocjene Krvi Kristove.

Polazak je u 4.30 sati ispred katedrale, cijena puta je 80 kuna. Na Ime Marijino, u subotu, 15. rujna naš dekanat hodočasti u Aljmaš. Cijena puta je 30 kn. Polazak je u 7.00 ispred katedrale. Za hodočašća se možete prijaviti u župnom uredu.

 

PROMJENE U ŽUPI

Naš župni vikar velečasni gospodin Ivica Tušek, dekretom nadbiskupa Marina će biti 17. kolovoza razriješen službe župnog vikara, te 18. kolovoza imenovan župnim vikarom župe Gospe od Brze Pomoći u Sl. Brodu. Vlč. g. Josip Levaković, mladomisnik iz Rokovaca je od 18. kolovoza imenovan župnim vikarom u ovoj župi. Zahvaljujemo vlč. Ivici na dobroti i jednostavnosti, na savjesnom i plodnom radu kroz svoje prve dvije godine svećeništva u ovoj župi. Želimo mu puno uspjeha i Božjeg blagoslova u budućem radu i životu.

 

NACIONALNO HODOČAŠĆE U RIM

Od 4. do 10. studenog 2012. hodočastimo u Rim. Cijena hodočašća je 1850 kuna po osobi, i u nju su uključena 4 polupansiona.

 

TISAK

Redovito čitajmo Sveto pismo, duhovne knjige i katolički tisak. Pogledajte stol s tiskom.