Podrobnije obavijesti za život župe u sljedećem tjednu i uključivo do Petrova pratite u zadnjem listiću. Uzmite ga na stoliću – ukoliko niste prošle nedjelje ili tjedna - za sebe i ponesite bližnjima; čitajte ga i po njemu se ravnajmo. Obavijesti se nalaze na oglasnim pločama u katedrali i župi, te na stranicama župe.

1.RASPORED SV. MISA na današnju 12. NEDJELJU “KROZ GODINU” u katedrali i kod Sestara je uobičajen. Pod misom u 9 h ćemo zahvaliti za ovu šk. godinu. Uz nedjeljne mise traje akcija za mladu misu Nikole Klemena – za dar mladomisniku (misno ruho, cvijeće i druge potrebe). Više čitajte u listiću. Košarica za vaše darove stoji u blizini svetišta. Hvala za dosadašnje darove u uredu i danas. Akcija je otvorena do mlade mise.

U petak, 24. 6. je svetkovina PRESVETOGA SRCA ISUSOVA (radi prednosti Gospodnje svetkovine, slavlje Rođenja sv. Ivana Krstitelja pomiče se za dan kasnije). Blagdanske mise su u katedrali kao svagdanom, a svečanije će biti uz večernju u 18,30 h. Svima koji možete preporučujemo svečanu misu u samostanskoj crkvi posvećenoj Srcu Isusovu u 7 h.

O proslavi sv. Ivana Krstitelja u Đak. Pisku na uočnicu i sam dan pogledajte na plakatu i posebnom naslovu listića.

U subotu, 25. 6. liturgijski slavimo svetkovinu ROĐENJA SV. IVANA KRSTITELJA sa sv. misama po svagdanjem rasporedu.

+ Nedjelja, 26. 6. – 13. NEDJELJA „KROZ GODINU“. Ulazimo u „trodnevlje“ za Petrovo, svetkovinu zaštitnika katedrale. Sv. mise su kao nedjeljom. Večernju misu u 18,30 h vodi po prvi puta kao biskup u našoj katedrali mons. Fabijan Svalina, biskup koadjutor srijemski, sin našega kraja, koji je svojim službama bio vezan uz nadbiskupijsko središte.

2. ODLAZAK ŽUPNOGA VIKARA - Dekretom našega nadbiskupa Đure danom 30. lipnja o.g. službe župnoga vikara u našoj župi bit će razriješen vlč. ROBERT ERK. On odlazi na tečaj talijanskoga jezika i nastavlja postdiplomski studij ekumenske teologije u Rimu. Uključimo ga u molitvu, a s njime ćemo se pozdraviti na večernjoj misi Petrova. Novoga župnoga vikara ćemo dobiti krajem kolovoza u redovitim premještajima.

3. HODOČAŠĆE U ILAČU, LUČICU I ŠUMANOVCE - Kako ima još mjesta u trećem autobusu, svima koji razmišljaju preporučujemo najavljeno hodočašće u marijanska svetišta naše nadbiskupije ove srijede, 22. 6. Cijena je 70 kn. Prijave zaključujemo sutra u uredu tijekom dopodneva; polazak u srijedu ispred DVD-a u 7,30 h.  Lijepo molimo, kako nas je više, da ne ulazimo u autobuse dok ne budemo prozvani. Ponesimo si potrebno za boravak u lijepoj prirodi svetišta, ručak „iz torbe“, moguća neka iznenađenja.

4. KATEHEZA za prvopričesnička i krizmenička godišta u redovitom obliku je završena. Potičemo šk. djecu da se ispovijedaju uz kraj šk. godine, ukoliko to nisu učinili. Svu drugu djecu pozivamo na pjevanje subotom u 11 h.

Učenici 1. razreda SŠ u pretpripravnoj godini za krizmu koji su imali izostanaka sa susreta završili su svoje nadoknade i sljedećega tjedna će biti načinjen popis onih koji nastavljaju krizmeničku pripravu u 2. razredu SŠ.

5. POTICAJ RODITELJIMA – Potičemo sve roditelje, a onda mlade i djecu da kod upisa u školu upisuju školski vjeronauk kao bitnu sastavnicu cjelovitoga odgoja u vjeri. On je „prva stepenica“ u pripravi za sakramente u župnoj zajednici. Podrazumijeva se njegovo pohađanje i zatim župne kateheze u pristupu sakramentima, napose ispovijedi, pričesti i krizme.

6. PRIKLADNO ODIJEVANJE U KATEDRALI I NA BOGOSLUŽJU - O potrebi većega vođenja računa o prikladnom odijevanju u crkvama i crkvenim prostorima, a to vrijedi i za katedralu, pogotovo kada dolazimo na mise, vjenčanja i druga sakramentalna slavlja (moglo bi se govoriti i o sprovodima) čitajte u listiću. Hvala za dobrohotno razumijevanje i ravnanje po tome.

7. DRUGE OBAVIJESTI – Hvala svima koji ste svojim vjerničkim sudjelovanjem, napose aktivnijim načinima, dali doprinos svečanoj proslavi Tijelova.

O programu Dana obitelji kod Sestara sv. Križa tijekom današnjega popodneva vidite posebni plakat.

U novom listiću i na istaknutom plakatu vidite najavu trodnevnice i mlade mise našega Nikole Klemena.

I dalje molimo uključivanje novih raspoloživih vjernika, napose umirovljenika, među pazitelje katedrale, da bi se pokrila potrebna satnica. Prijavljuje se u uredu ili g. Mariji Mihaljević.

Preporučujemo na mjestu za tisak novi Glas Koncila i druge katoličke tiskovine.