Podrobnije obavijesti za život župe u sljedećem tjednu i uključivo do Petrova pratite u novom listiću. Uzmite ga svakako na stoliću za sebe i ponesite bližnjima, čitajte ga i po njemu se ravnajmo. Obavijesti se nalaze na oglasnim pločama u katedrali i župi, te na stranicama župe.

1.RASPORED SV. MISA na današnju SVETKOVINU PRESVETOGA TROJSTVA u katedrali i kod Sestara je uobičajen. Na sv. misu u 17,30 h na vanjskoj terasi pozvani su također sudionici projekta „Duhovne vježbe u svakodnevici“.

Sutra-u ponedjeljak, 13. 6. slavi se sv. Antun Padovanski. Tradicionalna proslava kod Sestara sv. Križa s ispovijedanjem, misama i pobožnostima je uz vanjsku terasu centra Amadea: u 5 h, u 6,30 h, u 8 h, u 9,30 h, u 11 h i u 17,30 h. Župljane napose pozivamo na misu u 17,30 h. Blagoslov djece je u 16 h.

U srijedu, u predvečerje svetkovine Tijelova, dođimo u 20 h na pjevanu Večernju svetkovine Tijelova, kojom ulazimo u razdoblje godišnjega župnoga klanjanja u „maloj crkvi“. Budući je godišnje župno klanjanje, potičemo sve vas-župljane da – uz redovite klanjatelje koji dolaze po rasporedu – odvojite vremena i pohodite „malu crkvu“ za molitvu pred Presvetim, bilo ove večeri, bilo na samo Tijelovo.

U četvrtak, 16. 6. je SVETKOVINA PRESVETOGA TIJELA I KRVI KRISTOVE - TIJELOVO, zapovijedana svetkovina. Dan župnoga klanjanja. Blagdanske sv. mise su u katedrali: u 7,30 h i u 9 h, te svečana večernja s tijelovskom procesijom po Trgu ispred katedrale u 18 h (radi procesije koja slijedi, večernja misa počinje pola sata ranije!). Kako je dan godišnjega župnoga klanjanja, blagdanska misa u „maloj crkvi“ je u 10,30 h. Radi središnjega slavlja uvečer u katedrali, nema u njoj mise u 10,30 h, niti na terasi u 17,30 h.

Priprava za tijelovsku procesiju na Trgu ispred katedrale: Suradnice će, u dogovoru s vlč. kapelanom, pripremiti, postaviti i urediti župnu „postaju-sjenicu“ ispred katedrale. Bogoslovi i Sestre sv. Križa će uobičajeno pripraviti druge dvije „sjenice“. Prvopričesnike pozivamo da dođu toga dana u 17,15 h u dvoranu župe i obuku se u bijele haljine. Djevojčice neka ponesu košarice s laticama cvijeća, a dječaci i drugi koji nemaju košarica dobit će i nositi papinske zastavice. Skupine u narodnim i drugim nošnjama, vatrogasce, predstavnike policije, braniteljskih, stradalničkih i drugih udruga, s kojima je već dogovarano, molimo da se uključe i dadnu doprinos svečanosti mise i procesije.

+ Nedjelja, 19. 6. – 12. NEDJELJA „KROZ GODINU“. Zahvala za školsku godinu. Sv. mise su u katedrali i kod Sestara redovito. Pod misom u 9 h ćemo zahvaliti za ovu šk. godinu. Pozivamo školsku djecu i roditelje, učitelje i vjeroučitelje na sudjelovanje. Uz nedjeljne mise upriličujemo akciju za mladu misu Nikole Klemena o čemu više čitajte pod posebnim naslovom u listiću. Košarica za vaše darove stajat će u blizini svetišta. Hvala za dosadašnje darove u uredu i ovom prilikom. Akcija je otvorena do mlade mise.

2. KATEHEZA za prvopričesnička i krizmenička godišta u redovitom obliku je završena. Potičemo svu šk. djecu da se ispovijedaju uz kraj šk. godine u prigodama koje imaju ovih dana u obilju. Također pozivamo dječake-prvopričesnike i starijih godišta na uključivanje među ministrante, uz prijavu svećenicima. Svu drugu djecu pozivamo na pjevanje subotom u 11 h.

Učenici 1. razreda SŠ u pretpripravnoj godini za krizmu koji su imali izostanaka sa susreta, a žele na jesen nastaviti pripravu ispunjavaju uvjete nadoknadama do subote, 18. 6. o.g., kako su upućeni.

3. PAZITELJI KATEDRALE – Vrijedna je prisutnost starijih vjernika u katedrali kao pazitelja. Zahvaljujemo svim sadašnjim paziteljima i pozivamo ih na dogovor u utorak u 11 h u župu. Molimo uključivanje novih raspoloživih vjernika, da bi se pokrilo 18 h koliko je nepokriveno. Prijavljuje se u uredu ili g. Mariji Mihaljević.

4. MARIJANSKI ZAVJET ZA DOMOVINU tj. branitelji i drugi mladi i odrasli hodočasnici dolaze u Đakovo u popodnevnim satima ove srijede, a nastavljaju hodočašće u četvrtak – na Tijelovo  nakon mise u katedrali u 7,30 h i idu do Ovčare. Svi koji žele mogu im se pridružiti.

5. - 20. HUMANITARNI KONCERT „NEBESKI HVALOSPJEV“ u organizaciji Udruge žena za borbu protiv raka dojke „Roseta“ Đakovo bit će u petak, 17. 6. u 21 h ispred katedrale. Sudjeluju Zorica Kondža i Petar Dragojević s pratnjom. Preporučujemo!

6. DRUGE OBAVIJESTI – Hvala svima koji ste prošle nedjelje kupnjom majica podržali Hod za život u Osijeku. Sabrano je 4.410,00 kn.

O programu Dana tj. susreta obitelji kod Sestara sv. Križa sljedeće nedjelje popodne vidite posebni plakat.

Svim suradničkim i drugim skupinama u župi, te svima vama svesrdno preporučujemo najavljeno hodočašće u marijanska svetišta naše nadbiskupije u srijedu, 22. 6. o.g. Lijepo je da nas pođe što više u ovo zajedništvo. Prijave i uplate zaključimo do srijede; dalje ako bude mjesta.

U novom listiću i na istaknutom plakatu čitajte najavu trodnevnice i mlade mise našega Nikole Klemena. Hvala svima koji ste se proteklih dana darom u ured uključili u dar mladomisniku i druge potrebe.

Preporučujemo na mjestu za tisak novi Glas Koncila i druge katoličke tiskovine.