Podrobnije obavijesti za život župe u nadolazećem i daljnja dva tjedna pratite u zadnjem listiću. Ukoliko niste, svakako ga uzmite na stoliću u svoj dom i ponesite bližnjima, čitajte ga i po njemu slijedite najave. Obavijesti se nalaze na oglasnim pločama u katedrali i župi, te na stranicama župe.

1.RASPORED SV. MISA na današnju SVETKOVINU DUHOVA ILI PEDESETNICE u katedrali i kod Sestara je uobičajen. Završetak je vazmenoga vremena; ujedno krizmeno slavlje kod nas pod svečanom misom u 10,30 h, koju predvodi nadbiskup Đuro. Preporučujemo 123 krizmenika vašim molitvama i vjerničkoj potpori.

Sutra-u ponedjeljak, na drugi dan Duhova, slavi se BDM MAJKA CRKVE. Sv. mise su po svagdanjem rasporedu, a uz večernju misu prigodna marijanska pobožnost.

Ulazimo u drugi dio „vremena kroz godinu“. Na zvonjavu zvona, kao pozdrav Gospi, molimo Anđeo Gospodnji. Pred nama je također ljetni kvatreni tjedan u kojem smo pozvani na molitvu, djela pokore i ljubavi za posvetu ljudskoga rada i urod zemlje.

+ Nedjelja, 12. 6. – PRESVETO TROJSTVO, svetkovina. Sv. mise u katedrali i Samostanu su redovito. Na sv. misu u 17,30 h na vanjskoj terasi također su pozvani svi koji su sudjelovali u projektu „Duhovne vježbe u svakodnevici“.

2. KATEHEZA za prvopričesnička godišta je završena. Ponovno pozivamo dječake-prvopričesnike na uključivanje među ministrante, a mogu im se pridružiti i dječaci starijih razreda. Prijava je sljedeće nedjelje nakon mise u 9 h. Svesrdno potičemo. Svu drugu djecu pozivamo na pjevanje subotom u 11 h.

Učenici 1. razreda SŠ u pretpripravnoj godini za krizmu koji su imali izostanaka sa susreta, a žele na jesen nastaviti pripravu ispunjavaju uvjete nadoknadama, kako su upućeni. U nadolazeći petak i subotu svi koji ih imaju donose svoje knjižice i potrebno na uvid vjeroučiteljima u terminima kateheze, odnosno naznačenima na dobivenom letku. Oni koji imaju više nadoknada to čine do subote, 18. 6. o.g.

Krizmenike 2. razreda SŠ pozivamo da dođu u subotu po fotografije s krizme, kako im je naznačeno u dobivenom letku.

3. SUSRETI U ŽUPISusret Zajednice bračnih susreta je u sutra-u ponedjeljak u 20 h; susret čitača u utorak u 19,15 h; biblijsk susret u srijedu u 19,15 h; susreti molitvenih zajednica su po rasporedu.

4. AKCIJE, DAROVI, ZAHVALA… - Hvala svima koji ste prošle nedjelje darovali priloge za misionara don Ivana Stojanovića i njegov rad u Gani. Skupljeno je oko 13.000,00 kn.

U zadnjem listiću čitajte o najavi duhovne priprave i slavlju mlade mise našega Nikole Klemena. Hvala svima koji ste se proteklih dana darom u ured uključili u dar mladomisniku i druge potrebe. Akcija se nastavlja.

5. RAZLIČITE OBAVIJESTI - Danas nakon misa ispred katedrale su vam ponuđene majice za skori Hod za život u Osijeku, čijom kupnjom podržavate promociju vrijednosti života, braka i obitelji. Preporučujemo!

Svim suradničkim i drugim skupinama u župi, te svima vama svesrdno preporučujemo najavljeno hodočašće u marijanska svetišta naše nadbiskupije u srijedu, 22. 6. o.g. Lijepo je da nas pođe što više u ovo zajedništvo. Više čitajte u listiću.

O nadbiskupijskom susretu osoba s invaliditetom i Marijanskom zavjetu za Domovinu pogledajte informacije na plakatima na oglasnoj ploči u katedrali, a podsjećamo za mogućnost razgledavanja izložbe Kuzme Kovačića u kripti katedrale.