Podrobnije obavijesti za život župe u nadolazećem i daljnja dva tjedna pratite u novom listiću. Uzmite ga svakako na stoliću u svoj dom i ponesite bližnjima, čitajte ga i po njemu se ravnajte. Obavijesti se nalaze na oglasnim pločama u katedrali i župi, te na stranicama župe.

1. RASPORED SV. MISA na današnju 7. USKRSNU NEDJELJU u katedrali i kod Sestara je uobičajen. Sv. mise u 9 h i u 18,30 h predvodi misionar don Ivan Stojanović, koji se želi zahvaliti za vaše darove za Ganu. Nakon mise u 9 h susrest će se s misijskom skupinom u župi.

Nastavljamo DUHOVSKU DEVETNICU i privodimo kraju SVIBANJSKE POBOŽNOSTI. Sutra-u ponedjeljak na Dan hrvatske državnosti sve pozivamo na misu za Domovinu u 9 h. Dođimo svi – nositelji društvene odgovornosti Grada i zauzeti na područjima služenja općem dobru, vojske, policije, članovii braniteljiskih i stradalničkih udruga iz Domovinskoga rata i svi vjernici - moliti za potrebe našega zajedništva i života u Hrvatskoj.

Ponovno se u utorak - na blagdan Pohoda BDM i posljednji dan svibanjskih pobožnosti – želimo ujediniti  s Papom i katoličkim svijetom moleći za mir. „Krunicu mira“ predmole članovi molitvenih zajednica.

O prvom petku i prvoj suboti korisne informacije čitajte u listiću, a sve pozivamo u subotu – u predvečerje Duhova - na DUHOVSKO BDJENJE u katedralu u 20 h. Predvodi ga kao klanjanje pred Presvetim vlč. dr. Grgo Grbešić, a pjevanjem animira pjevačka skupina iz Selaca Đakovačkih.

+ Nedjelja, 5. 6. – DUHOVI ILI PEDESETNICA, svetkovina. Završetak vazmenoga vremena. Krizmeno slavlje u župi. Sv. mise za sve vjernike u katedrali i kod Sestara sv. Križa su kao svake nedjelje. Svečana biskupska misa sa slavljem sv. krizme je u 10,30 h. Predvodi je nadbiskup Đuro, a na njoj sudjeluju krizmenici (123), njihovi roditelji, kumovi i članovi obitelji, te drugi aktivni sudionici slavlja. Lijepo molimo da ovu sv. misu ostavimo za njih, jer ih je veći broj. Sve goste krizmenika molimo da slijede upute koje su dobili roditelji, kako bi ono bilo svečano i dostojanstveno.

2. ZAHVALA ĐAKONU – Među nama je kroz ovu pastoralnu godinu na đakonskom praktikumu bio vlč. Bernard Prelčec. Danas završava praksu, a nastavlja neposrednu pripravu za svećeničko ređenje za Petrovo, te mladu misu u Valpovu u nedjelju, 3. 7. o.g. Ovime mu srdačno zahvaljujemo na zajedništvu koje je dijelio s nama, te svemu što je po đakonskoj službi činio. Pratimo ga molitvama ususret ređenju i počecima poslanja na njivi Gospodnjoj! Na dar za mladu misu poklonit ćemo mu albu i dvije svećeničke štole za koncelebraciju.

3. KRIZMENIČKA PRIPRAVA 2. razreda SŠ tj. sutrašnji susreti i provjera znanja pred Nadbiskupom, ispovijed za krizmenike, kumove i roditelje, te liturgijska proba bit će prema rasporedu koji su dobili u pismenom obliku i molimo da se po njemu svakako ravnaju.

4. KATEHEZA – O poticajima prvopričesnicima 3. razreda za prijavu među ministrante, dolaske na pjevanje, uključivanje u proslavu Tijelova i drugo čitajte u listiću. Ovoga utorka je još kateheza za 2. razred OŠ i s tim susretom završavamo, a sve učenike prepripravnoga godišta za prvu sv. pričest očekujemo redovito na nedjeljnoj misi.

Učenici 1. razreda SŠ u pretpripravnoj godini za krizmu s njihovim roditeljima i opet mogu čitati informacije u listiću, a svakako u sljedećem razdoblju ostvariti nadoknade, kako bi nastavili krizmeničku pripravu na jesen. Treba slijediti dobivene upute, a bez kateheze u 1. razredu SŠ nije moguće nastaviti u novom godištu.

5. SUSRETI U ŽUPI – Danas popodne u 15,30 h pozivamo u veliku dvoranu župe članove Djela Marijina i zainteresirne vjernike na film Ljubav sve pobjeđuje, a o ovogodišnjem Marijapoliju u Markovcu Našićkom čitajte na oglasnoj ploči. Susret župnoga pastoralnoga i ekonomskoga vijeća, te drugih pozvanih suradnika bit će ove srijede u 20 h, a drugi po rasporedu.

6. RAZLIČITE OBAVIJESTI - O prošlonedjeljnoj akciji kolača za Ukrajinu, zatim dosadašnjoj za mladu misu i mladomisnika Nikola, kao i najavi iste i duhovne priprave za nju, nadasve o najavljenom hodočašću u marijanska svetišta naše nadbiskupije i ujedno zaključni susret svih okupljanja u župi, kao i drugim korisnim informacijama pomnije pratiti novi listić.

Sljedeće nedjelja nakon misa bit će vam ispred katedrale ponuđene majice za skori Hod za život u Osijeku, čijom kupnjom podržavamo promociju vrijednosti života, braka i obitelji. Preporučujemo!