Podrobnije obavijesti za život župe kroz sljedeći tjedan pratite u zadnjem listiću. Obavijesti se nalaze na oglasnim pločama u katedrali i župi, te na stranicama župe.

1. RASPORED SV. MISA na današnju 6. USKRSNU NEDJELJU u katedrali i kod Sestara je uobičajen. U duhu smo povezani s obiteljima u Ludbregu na Nacionalnom susretu katoličkih obitelji.

SVIBANJSKE POBOŽNOSTI nastavljamo redovito kroz svibanj. Pridružimo se barem jedan-dva puta tjedno! Slijedimo raspored predmoljenja krunice, kako voditelji, tako oni koji su pozvani.

U ponedjeljak, utorak i srijedu je „trodnevlje prosnih dana“ uoči Spasova, posvećeno molitvi za blagoslov radu na zemlji i svakoj ljudskoj djelatnosti.

U utorak, 24. 5. slavi se spomen BDM Pomoćnice kršćana i prigoda je da se nađemo zajedno na svibanjskoj pobožnosti i večernjoj misi.

U četvrtak, 26. 5. je svetkovina UZAŠAŠĆA GOSPODINOVA ili SPASOVO. Sv. mise su u katedrali kao blagdanom: u 7,30 h i u 9 h, te večernja u 18,30 h. Tim danom počinje duhovska devetnica. Pridružimo joj se u osobnoj molitvi, napose u okupljanjima na svagdanje mise i intenziviranjem pohoda Presvetom u maloj crkvi. Lijepo je da se tome napose pridruže krizmenici i njihove obitelji.

+ Nedjelja, 29. 5. - 7. USKRSNA NEDJELJA u duhovskoj devetnici. Sv. mise u 9 h i u 18,30 h predvodit će misionar don Ivan Stojanović, koji se želi zahvaliti za vaše darove za Ganu. Nakon mise u 9 h susrest će se s misijskom skupinom u župi.

2. AKCIJA PRODAJE KOLAČA - Danas nakon misa je prodajna akcija kolača za Caritas Ukrajine, te druge potrebe. Hvala svima koji ste se pridružili darom kolača ili ćete to učiniti njihovom kupnjom.

3. KRIZMENIČKA PRIPRAVA 2. razreda SŠ tj. zaključni susreti su ovoga tjedna u redovitim terminima.

Učenike 1. razreda SŠ s njihovim roditeljima ponovno podsjećamo da u listiću pročitaju upute za svoju katehezu, tim više što su neki nikako ili rijetko dolazili. Svi koji nisu bili na susretima prošloga tjedan a žele na jesen nastaviti pripravu s generacijom trebaju pokazati odgovornost. Zato im dajemo mogućnost da dođu s jednim od roditelja u četvrtak u 20 h i čuju što trebaju učiniti kako bi redovito zaključili ovu pripravnu godinu.

4. KATEHEZA PRVOPRIČESNIKA 3. razreda OŠ u ovom je tjednu u redovitim terminima. Bit će podjela fotografija, a molimo da se svakako u župu vrate prvopričesničke haljine. Pozivamo dječake da razgovaraju s roditeljima i uključe se među ministrante, a djevojčice da dolaze na pjevanje.

5. DRUGI SUSRETI - Susret čitača je u utorak u 19,15 h. Sve članove Djela Marijina i zainteresirane vjernike pozivamo sljedeće nedjelje u 15,30 h u veliku dvoranu župe na projekciju filma Ljubav sve pobjeđuje o pokretu i utemeljiteljici Chiari Lubich. Susreti kod Sestara sv. Križa su naznačeni u listiću i oglasnoj ploči.

6. HODOČAŠĆE U MARIJANSKA SVETIŠTA ILAČA, LUČICA KOD LIPOVCA I ŠUMANOVCI KOD GUNJE organiziramo u srijedu, 22. 6. o.g. kada je državni blagdan i neradni dan. Pohodit ćemo drevna i živopisna svetišta Slavonije i Srijema i u svakom imati određeni molitveni sadržaj. Mnogi niste u njima bili ili barem u nekom od njih, a iznenadit ćete se što ćete vidjeti i doživjeti. Planirajmo poći svi koji možemo. Polazak toga dana u 7,30 h, a povratak u večernjim satima. Cijena je 70 kn i uplaćuje se odmah kod prijave.

7. UZDRŽAVANJE ŽUPE I MLADA MISA – Hvala svima koji ste u posljednje vrijeme darom za lukno i druge potrebe pomogli redoviti život župe. Hvala i za dosadašnje darove za mladu misu našega Nikole Klemena, te isto preporučujemo drugima dalje kako bismo mogli isplatiti kalež i misnicu, te druge potrebe toga slavlja.