Podrobnije obavijesti za život župe kroz sljedeće tjedne pratite u zadnjem listiću. Uzmite ga – ukoliko niste protekle nedjelje - na stoliću u svaku obitelj; ponesite bližnjima, kako bi bili informirani o potrebnome. Obavijesti se nalaze na oglasnim pločama u katedrali i župi, te na stranicama župe.

1. RASPORED SV. MISA na današnju 5. USKRSNU NEDJELJU za sve vjernike u katedrali i kod Sestara su redovito; iznimno je u katedrali misa sa slavljem prve sv. pričesti u 12 h za prvopričesnike, njihove roditelje i članove obitelji, te aktivne sudionike slavlja. Preporučujemo 128 učenika 3. razreda u vaše molitve i vjerničku potporu!

SVIBANJSKE POBOŽNOSTI nastavljamo redovito kroz svibanj. Pridružimo se barem jedan-dva puta tjedno; pozivamo djecu i mlade! Poželjno je da bolje pogledamo i slijedimo raspored predmoljenja krunice, kako voditelji, tako oni koji su pozvani.

U utorak, srijedu i četvrtak su DANI ZAHVALE ZA PRVOPRIČESNIKE, te ih pozivamo s roditeljima koji mogu na svibanjsku pobožnost i misu u katedralu u 18,15 h.

+ Nedjelja, 22. 5. - 6. USKRSNA NEDJELJA. Nacionalni susret obitelji u Ludbregu. Sv. mise u katedrali i Samostanu su redovito. U duhu ćemo biti povezani s obiteljima u Ludbregu na Nacionalnom susretu.

2. AKCIJA PRODAJE KOLAČA - Sljedeće nedjelje – pod animiranjem Djela Marijina - nakon misa je prodajna akcija kolača za Caritas Ukrajine koji je poslao žurni apel za pomoć potrebitima, te druge potrebe. Pozivamo sve da se pridruže darom kolača ili njihovom kupnjom. Kolači se donose u župu u subotu od 17 h do 19 h.

3. KRIZMENIČKA PRIPRAVA – Kateheza za krizmenike 2. razreda SŠ u neposrednoj pripravi za krizmu nastavlja se po rasporedu koji su roditelji ili krizmenici dobili i za očekivati je da se u njoj odgovorno sudjeluje (ukoliko netko nema rasporeda, neka se javi svećenicima ili u ured). Pohvalno je za one koji su sudjelovali u jučerašnjoj duhovno-rekreativnoj obnovi; svi koji nisu bili imaju obvezu dviju nadoknada po izboru. Podsjećamo sve na nadolazeći subotnji susret i provjeru znanja pred Župnikom. Molimo da se tada zaključe administrativne stvari.

Učenike 1. razreda SŠ s njihovim roditeljima molimo da svakako u listiću pročitaju upute za svoju pripravu, tim više što neki rijetko ili nikako ne dolaze. Ona je u ovom tjednu za sve njih po rasporedu s time da upisane u Framu pozivamo na susret sutra navečer u 20,15 h u župu; sve druge na susrete u petak ili subotu; ministrante 1. razreda SŠ u subotu u 17 h.

4. TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK – posebni svibanjski turnus za zaručnike koji planiraju vjenčanje u sljedećim mjesecima i dogodine bit će u sljedećem tjednu. Informacije vidite na ploči i uredu.

5. PREDAVANJE NA KBF-u bit će ovoga utorka u 12 h na temu “Instrumentalizacija religije u ratnom sukobu u Ukrajini”, a održat će ga dr. Taras Barščevski, profesor biblijskih znanosti na KBF-u u Zagrebu. Preporučujemo.

6. HODOČAŠĆE U MARIJANSKA SVETIŠTA ILAČA, LUČICA KOD LIPOVCA I ŠUMANOVCI KOD GUNJE organiziramo u srijedu, 22. 6. o.g. kada je državni blagdan i neradni dan. Pohodit ćemo drevna i živopisna svetišta Slavonije i Srijema i u svakom imati određeni molitveni sadržaj. Mnogi niste u njima bili ili barem u nekom od njih, a iznenadit ćete se što ćete vidjeti i doživjeti. Planirajmo iz daljega poći svi koji možemo. Polazak toga dana u 7,30 h, a povratak u večernjim satima. Cijena je 70 kn i uplaćuje se odmah kod prijave.

7. DRUGE INFORMACIJE – Sve zainteresirane pojedince i obitelji ponovno pozivamo da se pridruže molitvenoj mreži za duhovna zvanja prijavom u ured, gdje će dobiti druge informacije. O doprinosima za župu i druge potrebe, različitim događanjima u Samostanu Sestara sv. Križa, najavi mlade mise vlč. Nikole Klemena i dr. čitajte u listiću.