Podrobnije obavijesti za život župe kroz sljedeće tjedne čitajte u novom listiću. Uzmite ga svakako na stoliću u svaku obitelj; ponesite bližnjima, kako bi bili informirani o potrebnome. Obavijesti se nalaze na oglasnim pločama u katedrali i župi, te na stranicama župe.

1. RASPORED SV. MISA na današnju 4. USKRSNU NEDJELJU – NEDJELJU DOBROGA PASTIRA u katedrali je redovit, nastavljamo s nedjeljnom misom kod Sestara sv. Križa na vanjskoj terasi u 17,30 h. Pod misom u 9 h je obnova krsnih obećanja naših prvopričesnika.

Kako je Dan molitve za duhovna zvanja, uključimo u molitvu svećenička, redovnička i misijska zvanja. Sve zainteresirane mlade i odrasle vjernike pozivamo da se uključe u molitvenu mrežu za duhovna zvanja prijavom u ured, gdje će dobiti potrebne informacije.

Danas u 18,30 h u dvorani Florentini je predstavljanje knjige pjesama s. Mariangele Žigrić pod nazivom „Hvalim te, Gospode blag“ o 25. obljetnici njezine smrti.

SVIBANJSKE POBOŽNOSTI nastavljamo dalje kroz svibanj po najavi. Pridružimo se barem jedan-dva puta tjedno; pozivamo djecu i mlade!

U tjednu je INTENZIVNA PRIPRAVA PRVOPRIČESNIKA za prvi susret s Kristom u sv. pričesti. Slijedi po rasporedu koji su roditelji dobili na susretu, te potičemo da se s djecom po njemu ravnaju. Prvopričesnici s roditeljima će u četvrtak sudjeluju na svibanjskoj pobožnosti i večernjoj misi. Preporučujemo njih 128 vašim molitvama, napose u petak kada pristupaju prvoj sv. ispovijedi i pogotovo u nedjelju na dan prve sv. pričesti.

U petak je spomen Gospe Fatimske. Svi koji možete dođite na svibanjsku pobožnost i večernju misu, da – na poziv pape Franje – molimo za mir u Ukrajini i cijelom svijetu. Nakon mise bit će klanjanje pred Presvetim na tu nakanu. Pratimo u duhu bogoslove i poglavare Sjemeništa koji, slijedeći zavjet, hodočaste Gospi u Dragotin.

+ Nedjelja, 15. 5. - 5. USKRSNA NEDJELJA. Prvopričesničko slavlje u župi. Sv. mise za sve vjernike u katedrali i kod Sestara su redovito; iznimno je u katedrali misa sa slavljem prve sv. pričesti u 12 h za prvopričesnike, njihove roditelje i članove obitelji, te aktivne sudionike slavlja. Lijepo molimo da ovu sv. misu ostavimo za njih, jer ih je veći broj. Sve sudionike slavlje molimo da slijede upute koje su dobili roditelji, kako bi ono bilo svečano i dostojanstveno.

2. PRIPRAVA KRIZMENIKA 2. RAZREDA SŠ u neposrednoj pripravi za krizmu nastavlja se po rasporedu koji su roditelji dobili na susretu i za očekivati je da se u njoj odgovorno sudjeluje.

Učenike 1. razreda SŠ s njihovim roditeljima molimo da svakako pročitaju u listiću upute za njihov nastavak kateheze. Poveći broj ih ne dolazi niti na susrete koje su izabirali, niti na nedjeljnu misu. Ukoliko žele na jesen nastaviti pripravu, pozivamo da učine potrebne korake odgovornosti. Budući priprava obvezatno traje dvije godine, upis i nastavak priprave u 2. razredu SŠ bez sudjelovanja u 1. razredu SŠ nije moguć.

3. TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK – posebni svibanjski turnus za mladence koji planiraju vjenčanje u sljedećim mjesecima i dogodine bit će u tijeku tjedna nakon nedjelje, 15. 5. o.g. Informacije vidite na ploči i uredu.

4. HODOČAŠĆE MLADIH U MEĐUGORJE S POSJETOM SARAJEVU organiziramo zadnji vikend u svibnju. Pozivamo mlade da pođu. Sve informacije i program u predvorju katedrale i stranici župe. Do sada se javilo 15-ak osoba. Prijave moguće još ovoga tjedna; ako ne bude popunjen autobus, morat ćemo otkazati hodočašće.

5. DRUGE KORISNE INFORMACIJE – O različitim događanjima u Samostanu Sestara sv. Križa, najavi hodočašća za sve vas vjernike u marijanska svetišta naše nadbiskupije – Ilaču, Lučicu i Šumanovce u lipnju o.g., te mlade mise vlč. Nikole Klemena čitajte u listiću. Svim majkama čestitamo Majčin dan

6. DOPRINOSI ZA ŽUPU, POTREBITE, UKRAJINU… – Hvala svima koji ste u posljednje vrijeme, s osjećajima zajedništva i brige za uzdržavanje župe i njezine različite potrebe (uvećane račune grijanja i dr.), podmirili obvezatni doprinos svakoga domaćinstva – lukno, te dali za druge potrebe.