Podrobnije obavijesti za život župe čitajte u novom listiću. Uzmite ga svakako na stoliću u svaku obitelj; ponesite bližnjima, tako i onima koji rjeđe dolaze na mise, kako bi bili informirani o potrebnome. Obavijesti se nalaze na oglasnim pločama u katedrali i župi i stranicama župe.

1. RASPORED SV. MISA na današnju 3. USKRSNU NEDJELJU; ujedno prvu u svibnju i početak svibanjskih pobožnosti u katedrali je redovit, a nastavljamo s nedjeljnom misom kod Sestara sv. Križa na vanjskoj terasi u 17,30 h. Kako je prva nedjelja u mjesecu, molimo za svećenička i redovnička zvanja. Za one koji će biti izletnici preporučujemo misu kod Gospe u Dragotinu s udrugom „Vjera i svjetlo“ i radionicom sv. Josipa u 10 h.

SVIBANJSKE POBOŽNOSTI započinju danas uz večernju misu i tako cijeli svibanj. S krunicom započinjemo u 17,50 h tj. deset minuta ranije nego inače, da bi potom prema negdašnjoj praksi u svibnju pjevali pjesmu Kraljici svibnja i Lauretanske litanije. Krunicu predmole pojedine skupine i suradnička tijela po rasporedu koji imate na oglasnoj ploči i dostavljen je voditeljima. Večeras započinju uključeni u Živu krunicu.

O 40-dnevnoj molitvi za domovinu  od današnjega 1. 5. – sv. Josipa Radnika do 10. 6. kada se sv. Josipa časti kao zaštitnik Domovine  čitajte više u listiću i pridružite se

U četvrtak, petak i subotu, 5.-7. 5. slijedi molitveno trodnevlje pred Nedjelju Dobroga Pastira i Dan molitve za duhovna zvanja. Pridružimo se duhovnom programu za naš grad (imate ga na oglasnoj ploči), pogotovo klanjanju u samostanskoj crkvi u petak od 17 h do 18 h i na prvu subotu u katedrali na krunici i večernjoj misi, koje animiraju sestre sv. Križa. Potičemo uključene u mrežu molitelja za zvanja, ministrante i druge članove molitvenih i dr. pokreta i zajednica.

Nedjelja, 8. 5. - 4. USKRSNA NEDJELJA. Nedjelja Dobroga Pastira – Svjetski dan molitve za duhovna zvanja. Sv. mise su u katedrali redovito. Pod misom u 9 h bit će obnova krsnih obećanja naših prvopričesnika na čemu oni obvezatno sudjeluju, a poželjno i njihovi roditelji, krsni kumovi koji mogu i članovi obitelji.

Crkveni god je u susjednoj župi Dobroga Pastira na Sjeveru, gdje svečanu misu u 10,30 h predvodi srijemski biskup koadjutor mons. Fabijan Svalina.

2. KATEHEZA se u tjednu nastavlja za oba prvopričesnička i krizmenička godišta. Posebno podsjećamo učenike 1. razreda SŠ koji protekloga tjedna nisu došli, a pozvani su preko župnih oglasa. Prvopričesnici se ravnaju po rasporedu koji su roditelji dobili na susretu.

3. SUSRET RODITELJA KRIZMENIKA 2. RAZ. SŠ bit će ovoga četvrtka u 19,30 h u katedrali. Kako je zadnji susret pred krizmu, važno je sudjelovanje svih roditelja. Do tada treba ponastojati riješiti administrativne stvari – potvrde i doprinos, a svjedočanstvo je zajedništva sa župom da budu podmireni doprinosi za lukno.

4. DRUGI SUSRETI – Sutra u 20 h je susret zajednice bračnih susreta, u utorak u 19,15 h je susret čitača, u srijedu u 19,15 h je biblijski susret, molitveni susreti slijede po rasporedu…

5. HODOČAŠĆE MLADIH U MEĐUGORJE S POSJETOM SARAJEVU organiziramo zadnji vikend u svibnju. Pozivamo mlade od 3. razreda SŠ do 30 godina da pođu. Sve informacije i program na plakatu u predvorju katedrale i stranici župe. Prijave se vrše u uredu, a radi pravovremene organizacije trebalo bi ih zaključiti do sljedeće nedjelje.

6. DOPRINOSI ZA ŽUPU, POTREBITE, UKRAJINU… – Hvala svima koji ste u posljednje vrijeme, s osjećajima zajedništva i brige za uzdržavanje župe i njezine različite potrebe (uvećane račune grijanja i dr.), podmirili obvezatni doprinos svakoga domaćinstva – lukno, te dali za druge potrebe.

7. DRUGE KORISNE INFORMACIJE I POTICAJI – Svima, napose onima na koje se odnosi, preporučujemo u novom listiću pomnije pročitati o prijavama krštenja i vjenčanja u župi, napose samom tečaju priprave za brak i prijavama termina vjenčanja, te ponašanjima na vjenčanjima i nakon njih pred katedralom. Podsjetimo se na neke stvari i slijedimo ih, da bismo sakramentalna slavlja dolično pripravljali i slavili.

Novi listić donosi informacije o događanjima kod Sestara sv. Križa, kao i upisu misa za ljetne mjesece.

8. TEČAJ PRIPRAVE ZA BRAK – posebni turnus za mladence koji planiraju vjenčanje u sljedećim mjesecima bit će u tijeku tjedna nakon nedjelje, 15. 5. o.g. Informacije vidite na ploči i uredu, uz prethodnu najavu u uredu.