Podrobnije oglase čitajte, s rasporedom misnih nakana, čitajte na oglasnoj ploči i stranici župe.

1. RASPORED BOGOSLUŽJA na današnju 2. USKRSNU NEDJELJU (Mladi Uskrs – Bijela nedjelja). Nedjelja Božjega milosrđa. Sv. mise su u katedrali redovito s time da više nema mise u 17 h, radi vjerničkoga okupljanja na Ovčari. Pobožnost ondje počinje u 15 h; klanjanje pred Presvetim je od 17 h, a sv. misa u 18 h.

Raspored misa u tjednu je uobičajen; mole se slavna otajstva krunice, a kao pozdrav Gospi Kraljice neba.

Sutra-u ponedjeljak, 25. 4. slavimo blagdan sv. Marka, evanđeliste, uz kojega je vezan tradicionalni priziv blagoslova na polja i sav rad na zemlji, te svaku našu djelatnost. Dođimo zato na večernju misu u 18,30 h.

U utorak, 26. 4. bit će u 20 h misa u „maloj crkvi“ kao zahvala za korizmenu kampanju za nerođene, te za sve druge naše nakane. Pridružimo se koji možemo.

+ Nedjelja, 1. 5. – 3. USKRSNA NEDJELJA. Početak svibanjskih pobožnosti. Sv. mise su u katedrali redovito; nastavljamo s nedjeljnom misom kod Sestara sv. Križa na vanjskoj terasi u 17,30 h, a prethodi joj krunica.

Za one koji će biti izletnici preporučujemo misu kod Gospe u Dragotinu s udrugom „Vjera i svjetlo“ u 10 h.

2. SVIBANJSKE POBOŽNOSTI započinju sljedeće nedjelje uz večernju misu i tako cijeli svibanj. Zato ćemo s krunicom započinjati u 17,50 h tj. deset minuta ranije nego inače, da bi potom prema negdašnjoj praksi u svibanju pjevali pjesmu i Lauretanske litanije u zajedništvu sa svećenikom pred Gospinim oltarom. Krunicu će predmoliti pojedine skupine po rasporedu koji će biti u novom listiću i oglasnoj ploči.

3. KATEHEZA se u tjednu nastavlja za oba prvopričesnička i krizmenička godišta – za 2. i 3. razred OŠ, te 1. i 2. razred SŠ. Potičemo na redovitost.

4. SUSRET RODITELJA PRVOPRIČESNIKA bit će ovoga četvrtka u 19,30 h u katedrali. Kako je zadnji susret pred prvopričesničko slavlje, važno je sudjelovanje svih roditelja. Do tada ili najkasnije do kraja tjedna treba riješiti administrativne stvari – potvrde i doprinos, a svjedočanstvo je zajedništva sa župom da budu podmireni doprinosi za lukno.

5. DRUGI SUSRETI – Nastavljamo biblijske susrete srijedom u 19,15 h, molitvene susrete kako slijede…

6. HODOČAŠĆE MLADIH U MEĐUGORJE S POSJETOM SARAJEVU organizira naš dekanat zadnji vikend u svibnju. Pozivamo mlade od 3. razreda SŠ do 30 godina da pođu. Sve informacije i program pogledajte na plakatu u predvorju katedrale i stranici župe. Prijave se vrše u uredu. Preporučujemo mladima.

7. DOPRINOSI ZA ŽUPU, POTREBITE, UKRAJINU… – Hvala svima koji ste u posljednje vrijeme, s osjećajima zajedništva i brige za uzdržavanje župe i njezine različite potrebe (uvećane račune grijanja i dr.), podmirili obvezatni doprinos svakoga domaćinstva – lukno, te dali za druge potrebe.

Hvala darovateljima za potrebite u Ukrajini kroz priloge u Caritasovim kutijicama koje ste donijeli – napose prvopričesnici – na Veliki četvrtak. U njima je sabrano 5.500,00 kn, a u uredu vašim darovima 13.000,00 kn. Zahvaljujemo za priloge kod prodaje maslinovih grančica za karitativne akcije udruge sv. Vinka, napose uskrsnu kojom je opet pomognuto puno siromašnijih pojedinaca i obitelji.

8. NADBISKUPOVA OKRUŽNICA  o ublažavanju epidemioloških mjera koje se tiču naših liturgijskih okupljanja nalazi se na oglasnoj ploči i stranici župe. Postavljena je za Uskrs blagoslovljena voda na svoja mjesta u katedrali, a bit će i u maloj crkvi. Vjernički se s njom ophodimo i koristimo. Posude će biti češće čišćene i voda mijenjana.

9. KATOLIČKI TISAK počevši od tjednika “Glasa Koncila” i drugih katoličkih tiskovina preporučujemo na mjestu za tisak u katedrali.