Obavijesti za nadolazeći Uskrsni ili Vazmeni tjedan pratite u zadnjem listiću. Podrobnije oglase čitajte, s rasporedom misnih nakana, na već poznatim mjestima.

1. RASPORED BOGOSLUŽJA na današnju svetkovinu Uskrsnuća Gospodinova u katedrali je nedjeljni: prva misa  s tradicionalnim uskrsnim blagoslovom jela je u 7 h, slijede dalje uskrsne mise u 9 h, svečana biskupska u 10,30 h, popodne u 17 h i večernja u 18,30 h. Milostinja današnjih misa ide za Petrov novčić.

Sutra-na Uskrsni ponedjeljak – drugi dan Uskrsa, 18. 4. sv. mise su u katedrali u 7,30 h, zatim u 9 h, svečana u 10,30 h i večernja u 18,30 h. (Nema mise u 17 h i s njom prekidamo, dok ne nastavimo mise u Samostanu na vanjskoj terasi u nedjelju, 1. 5.  u 17,30 h).

Raspored misa u dane Uskrsne ili Vazmene osmine je uobičajen; mole se slavna otajstva krunice, a kao pozdrav Gospi Kraljice neba.

Povodom 20. obljetnice postojanja đakovačkog Ogranka udruge Podunavskih Švaba ovoga utorka u 17 h u katedrali će biti misa na njemačkom jeziku.

U ovu Uskrsnu subotu, 23. 4. slijedi PROSLAVA KRISTOVA USKRSNUĆA NA ĐAKOVAČKOM GROBLJU, budući je grobljanska kapela posvećena Kristovu uskrsnuću. Doliči da se saberemo u njoj i usred počivališta brojnih pokojnika slavimo euharistiju. Pozivamo sve vas toga dana ondje na blagdansku misu u 9 h. Tom prilikom ćemo blagosloviti nabavljeni kip Krista Uskrsloga. Sve one koji žele dati misne nakane za spomen svojih pokojnika na toj misi na groblju, pozivamo da ih predaju u uredu tijekom sljedećih dana. Pogotovo se sjetimo onih koji su preminuli od posljednjega Uskrsa do ovoga.

Kako se isti dan slavi sv. Juraj, uključimo u molitvu nadbiskupa Đuru i sve slavljenike.

+ Nedjelja, 24. 4. – 2. USKRSNA NEDJELJA (Mladi Uskrs – Bijela nedjelja). Nedjelja Božjega milosrđa. Sv. mise su u katedrali redovito s time da više nema mise u 17 h, radi vjerničkoga okupljanja na Ovčari. Pobožnost ondje počinje u 15 h; klanjanje pred Presvetim je od 17 h, a sv. misa u 18 h.

2. NADBISKUPOVA USKRSNA PORUKA I ČESTITKA, TE OKRUŽNICA – Na nadbiskupijskoj web-stranici, te stranici župe čitajmo uskrsnu poruku i čestitku nadbiskupa Đure, te okružnicu o ublažavanju epidemioloških mjera koje se tiču naših liturgijskih okupljanja. Imamo je i na oglasnoj ploči u predvorju.

3. NADBISKUPIJSKI SUSRET SLIJEPIH I SLABOVIDNIH bit će, kao nekoć, ove subote, 23. 4. Počinje u katedrali u 9,30 h i sv. misom u 10 h. Nastavlja se programom u dvorani Fakulteta. Pozivamo slijepe i slabovidne iz naših obitelji da se pridruže; pomozimo im i dovedimo ih.

4. HODOČAŠĆE MLADIH U MEĐUGORJE S POSJETOM SARAJEVU organizira naš dekanat zadnji vikend u svibnju. Pozivamo mlade od 3. razreda SŠ do 30 godina da pođu. Sve informacije i program pogledajte na plakatu u predvorju katedrale i stranici župe, te se prijavljujemo u naš ured.

5. KATEHEZA I SUSRETI u župi radi uskrsnih blagdana i praznika ovoga tjedna neće biti; pjevačke probe su po dogovoru.

6. DOPRINOSI ZA ŽUPU, POTREBITE, UKRAJINU… – Hvala svima koji ste u posljednje vrijeme, s osjećajima zajedništva i brige za uzdržavanje župe i njezine različite potrebe (uvećane račune grijanja i dr.), podmirili obvezatni doprinos svakoga domaćinstva – lukno, te dali za druge potrebe. Hvala darovateljima za potrebite u Ukrajini kroz priloge u Caritasovim kutijicama koje ste donijeli – napose prvopričesnici – na Veliki četvrtak, tako za darove u uredu. Zahvaljujemo za priloge kod prodaje maslinovih grančica za karitativne akcije udruge sv. Vinka, napose uskrsnu kojom je opet pomognuto puno siromašnijih pojedinaca i obitelji.

7. KATOLIČKI TISAK počevši od tjednika “Glasa Koncila” i drugih katoličkih tiskovina preporučujemo na mjestu za tisak u katedrali.