Tjedne obavijesti

KRIZMANICI

Na Duhove, 23. svibnja za vrijeme sv. mise u 10.30 u katedrali će naš nadbiskup i metropolit Đuro Hranić podijeliti sakrament sv. potvrde. Na tu sv. misu pozivamo samo krizmanike, kumove i roditelje. Za slavlje sakramenta potvrde pripremat ćemo se uz večernje svete mise u petak i subotu. U subotu, 22. svibnja, na večernjoj sv. misi i duhovskom bdijenju odmah nakon mise, pjeva zbor Mihovil iz Splita. Ispovijed  za krizmanike, njihove roditelje, ukućane i kumove je u petak, 21. svibnja u 9.00 i 16.00. Krizmanici, kumovi i roditelji koji su taj dan spriječeni, mogu se ispovijedati prije svetih misa. Ukoliko su kumovi iz daljega i dolaze na sam dan krizme, neka se ispovijedaju u svojim župama.

DEVETNICA DUHU SVETOM I DUHOVSKO BDIJENJE

U petak, 14. svibnja, u katedrali smo uz svibanjsku pobožnost započeli devetnicu Duhu Svetome.

HODOČASNIČKI DAN BL. TEREZIJI SCHERER

Danas, 16. svibnja je hodočasnički dan bl. majci M. Tereziji Scherer za osobe s invaliditetom đakovačke regije. U 17.30 je euharistijsko slavlje na ljetnoj terasi Centra Amadea, a nakon toga zajedničko druženje. Na ovo hodočašće pozvane su osobe s poteškoćama u razvoju, zajedno s njihovim roditeljima i prijateljima, napose zajednica Vjera i Svjetlo „Tratinčice Majke M. Terezije“, kao i članovi raznih Udruga koje o njima skrbe. Svi su dobro došli! Sestre ih žele preporučiti zagovoru blažene majke M. Terezije i podržati njihove potrebe molitvom i djelotvornom ljubavlju.

ZAGREBAČKA FILHARMONIJA

U ponedjeljak, 17. svibnja u 19.30 u sklopu 19. Strossmayerovih dana, u katedrali je koncert Zagrebačke filharmonije. Ulaz je slobodan.

SVIBANJSKE POBOŽNOSTI

Tijekom svibnja svaku večer su svibanjske pobožnosti u 18 sati.

HOD ZA ŽIVOT – POZIVAMO NA SUDJELOVANJE

U subotu, 22. svibnja u Slavonskom Brodu se održava prvi „Hod za život“ za zaštitu svakog ljudskog života bez diskriminacije! Okupljanje je na platou Športske dvorane Vijuš u 11 sati. Povorka završava na korzu na kojem će biti održan prigodni program.

MOLITVA ZA DOMOVINU

Inicijativa 40 dana za život organizira od 1. svibnja do 9. lipnja, prije krunice, u 17.45 u katedrali četrdeset dnevnu Molitvu za Domovinu. Molimo za Domovinu, za sve naše obitelji i za sve druge nakane i potrebe.

RASPORED NEDJELJNIH SVETIH MISA

Od Uskrsa, pa nadalje svake nedjelje su svete mise na ljetnoj terasi Centra Amadea u 17.30. U katedrali su nedjeljne svete mise: subotom u 18.30, te nedjeljom u 7.30, 9.00, 10.30 i 18.30.

SUSRET ZA NEOŽENJENE

Susret za sve neoženjene mladiće i djevojke koji žele sklopiti kršćanski brak, u organizaciji zajednice „Prilika za Susret“, održat će se 22. svibnja u svetištu Gospe Lurdske u Prkovcima, župa Retkovci. Gošća susreta bit će Tanja Maleš iz Zagreba – urednica i voditeljica Hrvatskoga katoličkog radija te Laudato televizije, program će voditi vlč. Ivan Begović, a glazbu i slavljenje VIS Familias iz Osijeka. Susret će započeti u 10 sati. Za susret se potrebno prijaviti.

6. KONCERT DUHOVNE GLAZBE VRIJEME JE ŽETVE MILOSTI BOŽJE

U okviru ovogodišnjih 19. Strossmayerovih dana, u nedjelju 23. svibnja u 19.30 sati u perivoju J..J. Strossmayera (velikom parku) bit će održan 6. koncert duhovne glazbe Vrijeme je žetve milosti Božje. Ove godine na koncertu će nastupiti: Zbor mladih Veritas, župa Dobrog Pastira Đakovo, Zbor Mihovil iz Splita, Zvonimir Kalić i Band Noel, Đakovo. U slučaju kiše koncert će biti održan u dvorani Centra za kulturu (Ulica kralja Tomislava 13, Đakovo).

TJEDNI – MJESEČNI SUSRETI

Nedjelja, 16. svibnja:          u 10.15 susret ministranata; u 15.00 Milosrdni Isus.

Utorak, 18. svibnja:             u 19.00 Udruga sv. Vinka; Dva srca – molitveni susret.

Srijeda, 19. svibnja:            u 19.00 biblijska skupina; mladenci.

Četvrtak, 20. svibnja:          u 19.00 euharistijsko klanjanje u katedrali.

Petak, 21. svibnja:              u 19.00 krsna kateheza; u 19.30 proba katedralnog zbora.

Subota, 22. svibnja:            u 11.00 pjevanje za djecu; u 19.30 proba zbora Santo.

Nedjelja, 23. svibnja:          u 15.00 Milosrdni Isus; nema susreta za ministrante.

ZAHVALA

U nedjelju, 9. svibnja smo imali akciju prikupljanja financijskih sredstava za zakladu dr. Nikola Dogan koja pomaže u školovanju siromašnim učenicima i studentima. Kao i uvijek i ovaj put ste pokazali svoju velikodušnost, prikupili smo 9300 kuna. Svima od srca hvala. Hvala svima koji ste darovali svoj prilog za lukno, misije, sjemenište, siromahe, obnovu Male crkve ili katedrale.

OBNAVLJAMO MALU CRKVU

Ovih dana smo počeli s vanjskom obnovom crkve Svih Svetih. Hvala Gradu i svih darovateljima.

HODOČAŠĆE MARIJANSKI ZAVJET

Ovogodišnja hodočasnička ruta prema planu polazi iz Osijeka 12. lipnja i nakon skoro 1700 km i 75 dana hoda, završava u Dubrovniku 25. kolovoza. U srijedu, 16. lipnja je ruta Vođinci – Đakovo, a u četvrtak 17. lipnja ruta Đakovo – Ovčara. Pridružite se! Dnevno se prelazi dvadesetak kilometara, a sami birate koliko dana želite sudjelovati i gdje se želite priključiti. Prijavite se i pomozite da hodočasnike smjestimo na spavanje i da ih pogostimo.

KALENDAR

Ponedjeljak, 10. svibnja:     Spomendan blaženog Ivana Merza.

Srijeda, 12. svibnja:            Spomendan svetog Leopolda Mandića, prezbitera.

Četvrtak, 13. svibnja:          Svetkovina Uzašašća Gospodinova – s. mise su kao radnim danom.

Petak, 14. svibnja:              Blagdan svetog Matije, apostola.

JEDAN NOVČIĆ – ZALOG ZA NAŠU BUDUĆNOST

Danas, 9. svibnja naša župa provodi Caritasov projekt: „Jedan novčić - zalog za našu budućnost“. Ispred katedrale prikupljamo novac za Nadbiskupijsku zakladu Dr. Nikola Dogan, koja pomaže siromašnim učenicima i studentima. Od 2012. kada je započela ta Zaklada, zakladnu pomoć je primilo 382 učenika, 189 studenta i 1 doktorand. Obveza Caritasa je prikupljati novčana sredstva i raspoređivati ih prema postojećem Statutu i Pravilniku Zaklade. Ponuđeni iznos za uplatu u Zakladu je 20 kuna. Taj iznos može biti i veći i manji, prema mogućnostima. Pomoć se može donijeti i u župni ured tijekom cijele godine.

SUSRET KRIZMANIKA S NADBISKUPOM

U ponedjeljak, 10. svibnja u 19.30, te u 20.30 je susret ovogodišnjih krizmanika s nadbiskupom Hranićem. Slavlje sakramenta sv. potvrde planiramo kao i svake godine za Duhove, 23. svibnja.

SVIBANJSKE POBOŽNOSTI

Tijekom svibnja svaku večer su svibanjske pobožnosti u 18 sati, a molitva za život u 17.45.

HOD ZA ŽIVOT – POZIVAMO NA SUDJELOVANJE

U subotu, 15. svibnja u Osijeku se održava „Hod za život“ za zaštitu svakog ljudskog života bez diskriminacije! Okupljanje u Parku kralja Držislava u 11 sati. Dolazak na Trg Ante Starčevića. Prijave su kod Marija 095 870 6045 ili u župnom uredu. U subotu, 22. svibnja u Slavonskom Brodu se održava Prvi hod za život. Okupljanje je na platou Športske dvorane Viljuš u 11 sati. Povorka završava na korzu na kojem će biti održan prigodni program.

MOLITVA ZA DOMOVINU

Inicijativa 40 dana za život organizira od 1. svibnja do 9. lipnja, prije krunice, u 17.45 u katedrali četrdeset dnevnu Molitvu za Domovinu. Molimo za Domovinu, za sve naše obitelji i za sve druge nakane i potrebe.

RASPORED NEDJELJNIH SVETIH MISA

Od Uskrsa, pa nadalje svake nedjelje su svete mise na ljetnoj terasi Centra Amadea u 17.30. U katedrali su nedjeljne svete mise: subotom u 18.30, te nedjeljom u 7.30, 9.00, 10.30 i 18.30.

SUSRET ZA NEOŽENJENE

Susret za sve neoženjene mladiće i djevojke koji žele sklopiti kršćanski brak, u organizaciji zajednice „Prilika za Susret“, održat će se 22. svibnja u svetištu Gospe Lurdske u Prkovcima, župa Retkovci. Gošća susreta bit će Tanja Maleš iz Zagreba – urednica i voditeljica Hrvatskoga katoličkog radija te Laudato televizije, program će voditi vlč. Ivan Begović, a glazbu i slavljenje VIS Familias iz Osijeka. Susret će započeti u 10 sati. Uz predavanja, svjedočenja i  interaktivne radionice bit će osigurani hrana i piće. Program će završiti misom i klanjanjem. Sve obavijesti oko susreta i organizacije se nalaze na Facebook stranici zajednice „Prilika za Susret“. Za sudjelovanje se potrebno prijaviti na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  ili preko telefonskih brojeva navedenih na plakatu.

TJEDNI – MJESEČNI SUSRETI

Nedjelja, 9. svibnja:             u 10.15 susret ministranata; u 15.00 Molitvena zajednica.

Ponedjeljak, 10. svibnja:     u 19.00 Stado malo – molitveni susret.

Utorak, 11. svibnja:             u 19.00 susret čitača; Dva srca – molitveni susret.

Srijeda, 12. svibnja:            u 19.00 biblijska skupina; mladenci.

Četvrtak, 13. svibnja:          u 19.00 euharistijsko klanjanje u katedrali.

Petak, 14. svibnja:              u 19.00 krsna kateheza; u 19.30 proba katedralnog zbora.

Subota, 15. svibnja:            u 11.00 pjevanje za djecu; u 19.30 proba zbora Santo.

Nedjelja, 16. svibnja:          u 10.15 susret ministranata; u 15.00 Milosrdni Isus.

TRAJNO EUHARISTIJSKO KLANJANJE U NAŠOJ ŽUPI

U crkvi Svih Svetih se održava Trajno Euharistijsko klanjanje. Crkva je danonoćno otvorena i možete kad god prolazite ili imate vremena doći klanjati se u tišini Gospodinu, biti s Bogom, upijati Božju ljubav, snagu, radost, mir, tražiti prosvjetljenje Duha Svetoga za neke svoje odluke… Možete se i prijaviti, te jedan sat tjedno, koji odaberete, provesti u euharistijskom klanjanju. 

PAZITELJI KATEDRALE

Nastavili smo s paziteljskom službom u katedrali. Sve vas koji želite jedan sat provesti između 12 i 15 sati u katedrali u Božjoj prisutnosti i vršiti paziteljsku službu, molim da se javite u župni ured.

ZAHVALA

Hvala svima koji ste darovali svoj prilog za lukno, misije, siromahe, sjemenište, obnovu male crkve i katedrale.

KALENDAR

Ponedjeljak, 3. svibnja:       Blagdan svetih Filipa i Jakova, apostola. Našašće svetog Križa – crkveni god u Trnavi.

Subota, 8. svibnja:              Spomendan blažene Ulrike Nisch, redovnice.

SLAVLJE PRVE PRIČESTI

Iako je slavlje Prve pričesti jako važan dan u godini za cijelu župnu zajednicu, zbog epidemioloških mjera ćemo imati svetu misu samo za prvopričesnike i njihove ukućane u nedjelju, 2. svibnja u 12 sati u katedrali. Sve ostale župljane molimo da ne dolaze na tu svetu misu, nego na jednu od redovitih Misa. Prvopričesnike potičemo da nastave dolaziti na svete mise, da se redovito ispovijedaju i pričešćuju, te da polovicom svibnja vrate oprane prvopričesničke haljinice.   

SUSRET ZA RODITELJE KRIZMANIKA

Danas, 2. svibnja pozivamo roditelje krizmanika (2. razred srednje škole), u 18.30 na večernju svetu misu i susret i dogovor nakon svete mise u katedrali.

PRVI PETAK

Prvog petka u mjesecu častimo Srce Isusovo. Prigoda za ispovijed prije svetih misa.

MREŽA MOLITELJA ZA SVEĆENIČKA I REDOVNIČKA ZVANJA

U našoj župi od 2016. g. postoji Molitvena mreža za svećenička i redovnička zvanja, a uključilo se dvadesetak obitelji i preko 120 pojedinaca. Sve vas potičemo da i dalje ustrajno molite za duhovna zvanja. Primamo i nove članove.

SVIBANJSKE POBOŽNOSTI

Tijekom svibnja svaku večer je molitva za Domovinu u 17.45, svibanjske pobožnosti u 18 sati.

RASPORED NEDJELJNIH SVETIH MISA

Od Uskrsa, pa nadalje svake nedjelje su svete mise na ljetnoj terasi Centra Amadea u 17.30. U katedrali su nedjeljne svete mise: subotom u 18.30, te nedjeljom u 7.30, 9.00, 10.30 i 18.30.

MOLITVA ZA DOMOVINU

Inicijativa 40 dana za život organizira od 1. svibnja do 9. lipnja, prije krunice, u 17.45 u katedrali četrdeset dnevnu Molitvu za Domovinu. Molimo za Domovinu, za sve naše obitelji i za sve druge nakane i potrebe.

OBNOVA ŽUPNE CRKVE SVIH SVETIH

Naša Mala crkva Svih Svetih, koja je u grbu Grada Đakova, je sada danonoćno otvorena jer se u njoj održava trajno euharistijsko klanjanje. Mnogi neprestano dolaze na klanjanje i molitvu. Nakon što smo početkom godine izmijenili prozore na tornju ove crkve, potom obnovili sakristiju, uskoro planiramo s vanjskim uređenjem crkve. Dobili smo potrebnu suglasnost i uvjete konzervatora iz Osijeka, Grad će nam financijski pomoći jednim dijelom, ali veći dio troškova bi trebali snositi mi župljani. Kao što financijski pomažemo stradale od potresa, misije i druge akcije, jednako bi trebali pomoći i obnovu naše župne crkve. Neki su već dali svoj prilog, drugi obećali financijsku pomoć. Unaprijed hvala svima na svakom daru.   

KATEDRALNE ORGULJE SE VRAĆAJU S RESTAURACIJE

U ponedjeljak, 3. svibnja bi trebale stići katedralne orgulje koje su bile gotovo četiri godine na restauraciji.

TJEDNI – MJESEČNI SUSRETI

Nedjelja, 2. svibnja:             u 10.15 susret ministranata.

Ponedjeljak, 3. svibnja:       u 19.00 Stado malo; u 20.00 Susret Zajednice bračnih susreta.

Utorak, 4. svibnja:               u 19.00 Dva srca – molitveni susret.

Srijeda, 5. svibnja:              u 19.00 biblijska skupina; mladenci.

Četvrtak, 6. svibnja:            u 19.00 euharistijsko klanjanje u katedrali.

Petak, 7. svibnja:                u 19.00 krsna kateheza; u 19.30 proba katedralnog zbora.

Subota, 8. svibnja:             u 11.00 pjevanje za djecu; u 19.30 proba zbora Santo.

Nedjelja, 9. svibnja:            u 10.15 susret ministranata; u 15.00 Milosrdni Isus.

ŽIVA KRUNICA

Nakana molitelja žive krunice za svibanj: za mladež.

TRAJNO EUHARISTIJSKO KLANJANJE U NAŠOJ ŽUPI

U crkvi Svih Svetih se održava Trajno Euharistijsko klanjanje. Crkva je danonoćno otvorena i možete kad god prolazite ili imate vremena doći klanjati se u tišini Gospodinu, biti s Bogom, upijati Božju ljubav, snagu, radost, mir, tražiti prosvjetljenje Duha Svetoga za neke svoje odluke… Možete se i prijaviti, te jedan sat tjedno, koji odaberete, provesti u euharistijskom klanjanju. 

PAZITELJI KATEDRALE

Nastavili smo s paziteljskom službom u katedrali. Sve vas koji želite jedan sat provesti između 12 i 15 sati u katedrali u Božjoj prisutnosti i vršiti paziteljsku službu, molim da se javite u župni ured.

HOD ZA ŽIVOT

U subotu, 15. svibnja u Osijeku se održava „Hod za život“ za zaštitu svakog ljudskog života bez diskriminacije! Okupljanje u 11 sati. Polazak: Park kralja Držislava. Dolazak. Trg Ante Starčevića. Prijave su kod Marija 095 870 6045 ili u župnom uredu.

JEDAN NOVČIĆ – ZALOG ZA NAŠU BUDUĆNOST

U nedjelju 9. svibnja naša župa provodi Caritasov projekt: „Jedan novčić - zalog za našu budućnost“. Ispred katedrale prikupljamo novac za Nadbiskupijsku zakladu Dr. Nikola Dogan, koja pomaže siromašnim učenicima i studentima. Od 2012. kada je započela ta Zaklada, zakladnu pomoć je primilo 382 učenika, 189 studenta i 1 doktorand. Obveza Caritasa je prikupljati novčana sredstva i raspoređivati ih prema postojećem Statutu i Pravilniku Zaklade. Ponuđeni iznos za uplatu u Zakladu je 20 kuna. Taj iznos može biti i veći i manji, prema mogućnostima. Pomoć se može donijeti i u župni ured tijekom cijele godine.

Iz Poruke pape Franje za 58. dan molitve za zvanja

Prve riječi koje je sveti Josip začuo u snu bile su poziv da se ne plaši, jer Bog je vjeran svojim obećanjima: »Josipe, sine Davidov, ne boj se« (Mt 1, 20). Ne boj se: riječi su to koje Gospodin upućuje i tebi, draga sestro, i tebi, dragi brate, kad, i usred neizvjesnosti i oklijevanja, u sebi osjetiš neodgodivu želju da njemu daruješ svoj život. To su riječi koje ti ponavlja kada se, tamo gdje se nalaziš, možda i usred kušnji i nerazumijevanja, boriš svakoga dana slijediti njegovu volju. To su riječi koje otkrivaš kada se, na putu svoga poziva, vraćaš prvoj ljubavi. Riječi su to koje, kao neki refren, prate one koji svojim životom kažu Bogu “da”, kao sveti Josip, u svakodnevnoj vjernosti.

KALENDAR

Nedjelja, 25. travnja:           Nedjelja Dobrog Pastira – molimo za duhovna zvanja.

                                            Blagdan svetog Marka – blagoslov usjeva uz večernju sv. misu.

Četvrtak, 29. travnja:           Blagdan svete Katarine Sijenske, dj.n. suzaštitnice Europe.

Subota, 1. svibnja:              Spomendan svetog Josipa Radnika.

SLAVLJE PRVE PRIČESTI

Iako je slavlje Prve pričesti jako važan dan u godini za cijelu župnu zajednicu, zbog epidemioloških mjera ćemo imati svetu misu samo za prvopričesnike i njihove ukućane u nedjelju, 2. svibnja u 12 sati. Sve ostale župljane molimo da ne dolaze na tu svetu misu, nego na jednu od redovitih misa. Priprava za roditelje i ukućane prvopričesnika Goranove škole je u četvrtak, a Nazorove u petak uz večernju misu (u 18 sati je prigoda za ispovijed).   

PRVA SUBOTA

Na prvu subotu molimo za svećenička i redovnička zvanja..

SUSRET ZA RODITELJE KRIZMANIKA

U nedjelju, 2. svibnja pozivamo roditelje krizmanika (2. razred srednje škole), u 18.30 na večernju svetu misu i susret i dogovor nakon svete mise u katedrali.

MREŽA MOLITELJA ZA SVEĆENIČKA I REDOVNIČKA ZVANJA

U našoj župi od 2016. g. postoji Molitvena mreža za svećenička i redovnička zvanja, a uključilo se dvadesetak obitelji i preko 120 pojedinaca. Sve vas potičemo da i dalje ustrajno molite za duhovna zvanja. Primamo i nove članove.

SVIBANJSKE POBOŽNOSTI

Tijekom svibnja svaku večer su svibanjske pobožnosti u 18 sati.

RASPORED NEDJELJNIH SVETIH MISA

Od Uskrsa, pa nadalje svake nedjelje su svete mise na ljetnoj terasi Centra Amadea u 17.30. U katedrali su nedjeljne svete mise: subotom u 18.30, te nedjeljom u 7.30, 9.00, 10.30 i 18.30.

SUSRET OBITELJI NA OVČARI

Duhovni centar Božjeg milosrđa organizira u subotu, 1. svibnja, na otvorenom, na Ovčari Susret obitelji. Program: Posveta obitelji Božjem milosrđu, sveta misa, sport, rekreacija, druženje do večeri. Ručak osiguran 20 kuna. Za djecu besplatno. Početak je u 10 sati. Potrebno se prijaviti do 27. travnja radi bolje organizacije na tel. 099 3333031. 

HRVATSKA MOLI ZA ŽIVOT

U Godini sv. Josipa, od 25. ožujka do 25. prosinca svakog 25. u mjesecu je Velika devetnica Hrvatska moli za život. Opće nakana: Da zagovorom Blažene Djevice Marije i svetog Josipa hrvatski narod, vođen i podržan Kristovim zakonom ljubavi, postane narod života.

MOLITVA ZA DOMOVINU

Inicijativa 40 dana za život organizira od 1. svibnja do 9. lipnja, prije krunice, u 17.45 u katedrali četrdeset dnevnu Molitvu za Domovinu. Molimo za Domovinu, za sve naše obitelji i za sve druge nakane i potrebe.

JUBILEJSKA GODINA S. AMADEJE

Milosrdne sestre svetoga Križa o spomenu 50. obljetnice smrti blagopokojne majke M. Amadeje Pavlović, otvorile su 26. studenoga 2020. jubilejsku godinu koja će trajati do 26.11.2021. godine. Listić broj 6, koji nam približava život, lik i krjeposti s. Amadeje možete uzeti na izlazu iz crkve.

TJEDNI – MJESEČNI SUSRETI

Ponedjeljak, 26. travnja:     u 19.00 Stado malo – molitveni susret.

Utorak, 27. travnja:             u 19.00 Udruga sv. Vinka; Dva srca – molitveni susret.

Srijeda, 28. travnja:            u 19.00 biblijska skupina; mladenci.

Četvrtak, 29. travnja:          u 19.00 euharistijsko klanjanje u katedrali.

Petak, 30. travnja:              u 19.00 krsna kateheza; u 19.30 proba katedralnog zbora.

Nedjelja, 2. svibnja:            u 10.15 susret ministranata; u 15.00 Milosrdni Isus.

ŽIVA KRUNICA

Nakana molitelja žive krunice za svibanj: za mladež.

TRAJNO EUHARISTIJSKO KLANJANJE U NAŠOJ ŽUPI

U crkvi Svih Svetih se održava Trajno Euharistijsko klanjanje. Crkva je danonoćno otvorena i možete kad god prolazite ili imate vremena doći klanjati se u tišini Gospodinu, biti s Bogom, upijati Božju ljubav, snagu, radost, mir, tražiti prosvjetljenje Duha Svetoga za neke svoje odluke… Možete se i prijaviti, te jedan sat tjedno, koji odaberete, provesti u euharistijskom klanjanju. 

PAZITELJI KATEDRALE

Nastavili smo s paziteljskom službom u katedrali. Sve vas koji želite jedan sat provesti između 12 i 15 sati u katedrali u Božjoj prisutnosti i vršiti paziteljsku službu, molim da se javite u župni ured.

ZAHVALA

Hvala svima koji ste darovali svoj prilog za lukno, misije, sjemenište, siromahe, obnovu katedrale…

KALENDAR

Petak, 23. travnja:               Spomendan sv. Jurja – imendan nadbiskupa Đure Hranića.

Nedjelja, 25. travnja:           Nedjelja Dobrog Pastira – molimo za duhovna zvanja.

                                            Blagdan svetog Marka – blagoslov usjeva uz večernju sv. misu.

RASPORED NEDJELJNIH SVETIH MISA

Od Uskrsa, pa nadalje svake nedjelje su svete mise na ljetnoj terasi Centra Amadea u 17.30. U katedrali su nedjeljne svete mise: subotom u 18.30, te nedjeljom u 7.30, 9.00, 10.30 i 18.30.

SUSRET ZA RODITELJE PRVOPRIČESNIKA

Danas, 18. travnja pozivamo roditelje prvopričesnika (3.r.), u 18.30 na večernju svetu misu i susret nakon svete mise u katedrali.

NEDJELJA DOBROG PASTIRA

Na 4. vazmenu nedjelju Crkva obilježava Svjetski dan molitve za svećenička i redovnička zvanja.. Svi smo pozvani moliti na ovu veliku nakanu Crkve. Naša susjedna župa slavi crkveni god. 

SAT SAVEZA

Danas, 18. travnja u 19.30 je mjesečni susret Šenštatske obitelji i svih koji primaju sliku Gospe Hodočasnice - Sat saveza s Marijom.

ZNANSTVENI KOLOKVIJ

Znanstveni kolokvij „Temeljna polazišta i naglasci enciklike Fratelli tutti“ održat će se u utorak, 20. travnja u Dvorani biskupa A. Mandića na Katoličkom bogoslovnom fakultetu s početkom u 10 sati.

BARBARA VARGIĆ - TANZANIJA

Ovim putem Vam još jednom želimo zahvaliti što ste nam otvorili svoja vrata i omogućili da Vaše župljane upoznamo s našom Udrugom i projektom opremanja Sirotišta Sv. Ante u Tanzaniji. Uz Vašu pomoć u nedjelju smo prikupili vrijednih 22.853,60 kn, 340 eura i 50 CHF (!!) za potrebe ovog projekta. Zahvaljujući ovoj akciji za našu dječicu ćemo uspjeti kupiti 12 kreveta na kat i 4 normalna kreveta! Nemamo dovoljno riječi kojima bismo Vama i Vašim župljanima zahvalili na gostoljubivosti i ovim velikodušnim prilozima. Hvala Vam od  u ime cijele Udruge i naše volonterke Barbare kojoj je bila čast i zadovoljstvo osobno biti s Vama u nedjelju i svjedočiti veliku dobrotu i velikodušnost Vas i Vaših župljana. Srdačan pozdrav i svako dobro Vam želimo kroz obilje blagoslova u Vašem daljnjem životu i radu! Antonia Rukavina, Kolajna ljubavi

TJEDNI – MJESEČNI SUSRETI

Nedjelja, 18. travnja:           u 10.15 ministranti; u 15.00 Milosrdni Isus – molitva.

Ponedjeljak, 19. travnja:     u 19.00 Stado malo – molitveni susret.

Utorak, 20. travnja:             u 19.00 Dva srca – molitveni susret.

Srijeda, 21. travnja:            u 19.00 biblijska skupina; mladenci.

Četvrtak, 22. travnja:          u 19.00 euharistijsko klanjanje u katedrali.

Petak, 23. travnja:              u 19.00 krsna kateheza; u 19.30 proba katedralnog zbora.

Subota, 24. travnja:           u 11.00 pjevanje za djecu; u 19.00 proba zbora Santo.

Nedjelja, 25. travnja:         u 10.15 susret ministranata; u 15.00 Milosrdni Isus.

TRAJNO EUHARISTIJSKO KLANJANJE U NAŠOJ ŽUPI

U crkvi Svih Svetih se održava Trajno Euharistijsko klanjanje. Crkva je danonoćno otvorena i možete kad god prolazite ili imate vremena doći klanjati se u tišini Gospodinu, biti s Bogom, upijati Božju ljubav, snagu, radost, mir, tražiti prosvjetljenje Duha Svetoga za neke svoje odluke… Možete se i prijaviti, te jedan sat tjedno, koji odaberete, provesti u euharistijskom klanjanju. 

PAZITELJI KATEDRALE

Nastavili smo s paziteljskom službom u katedrali. Sve vas koji želite jedan sat provesti između 12 i 15 sati u katedrali u Božjoj prisutnosti i vršiti paziteljsku službu, molim da se javite u župni ured.

ZAHVALA

Hvala svima koji ste darovali svoj prilog za lukno, misije, sjemenište, siromahe, obnovu katedrale…