Tjedne obavijesti

Obavijesti za dane pred nama pratite u zadnjem listiću. Uzmite ga svakako za svoju obitelj i bližnje na stoliću, ukoliko to niste učinili prošlih nedjelja, da biste bili informirani. Podrobnije ih za svaku nedjelju imamo, s rasporedom misnih nakana, na oglasnoj ploči, te web i facebook stranicama naše župe.

1. KALENDAR LITURGIJSKIH SLAVLJA – raspored bogoslužja u katedrali u radne dane i nedjeljom je uobičajen.

U srijedu, 2. 2. je blagdan PRIKAZANJA GOSPODINOVA ili SVIJEĆNICA (pučki Marinje). To je ujedno Dan posvećenoga života i imendan nadbiskupa u miru Marina. Blagdanske mise s blagoslovom svijeća bit će u katedrali po blagdanskom rasporedu (dogovorenom s Ordinarijatom): dopodne u 7,30 h i u 9 h, te svečana biskupska večernja misa u 18 h. Posebno sve pozivamo na večernju misu. Pod njom će biti obilježen i Dan posvećenoga života. Ponavljamo: blagoslov svijeća će biti pod svim misama, a središnja je večernja misa; ponesimo svijeće za blagoslov sa zaštitom. Inače, ovakav blagdanski raspored misa ubuduće će biti na blagdane i svetkovine koje padnu u tjednu.

Blagdanom Svijećnice ulazimo u devetnicu Gospi Lurdskoj. Dođimo na krunicu u 17,30 h, koju zaključujemo litanijama Gospi Lurdskoj i sv. misom. Svi koji možemo budimo molitelji za sve bolesnike sa zajedničkom nakanom za prestanak sadašnje epidemije. Sve članove molitvenih zajednica i katoličkih pokreta pozivamo na devetnicu Gospi Lurdskoj i za predmoljenje krunice pojedinih večeri po rasporedu koji se nalazi na oglasnoj ploči i stranicima župe te je većini voditelja dostavljen. To nadomiješta njihove susrete u ova dva tjedna.

U četvrtak, 3. 2. slavimo sv. Blaža, biskupa i mučenika s tradicionalnim blagoslovom grla uz svagdanje mise; na prvi petak je uobičajena prilika za ispovijed, pobožnosti i mise; na prvu subotu, 5. 2. sve uključene u mrežu molitelja za duhovna zvanja, pozivamo na krunicu i večernju misu, kada osobito molimo za svećenička i redovnička zvanja. Pobožnost i misu animiraju bogoslovi.

U nedjelju, 6. 2. – na 5. NEDJELJU „KROZ GODINU“ – s Crkvom u Hrvata obilježit ćemo „Dan života“. Kako je prva nedjelja u mjesecu, molimo za duhovna zvanja.

2. KATEHEZA se u tjednu nastavlja za oba prvopričesnička godišta – 2. i 3. razred OŠ. U subotu je pjevanje za školsku djecu u 11 h.

Krizmenici 2. razreda SŠ nastavljaju s pripravom ovoga četvrtak, 3. veljače obvezatnim zajedničkim susretom u katedrali u 20,15 h. Potom s njima i učenicima 1. razreda SŠ nastavljamo s katehezom po skupinama nakon sljedeć nedjelje, 6. veljače o.g. Za očekivati je da do tada svi koji su imali izostanke ili se kasnije uključili isto nadoknade poznatim načinom. Pogotovo to vrijedi za 2. razred SŠ, koji ulaze u bližu pripravu za krizmu.

3. SUSRETI Najavljeni susret pastoralnog vijeća za sutra, 31.1., odgađa se do sredine veljače. Susret čitača je u utorak, 1. 2. u 19 h i bilo bi dobro da, kolikogod je moguće, svi dođu na susret. Pjevanje zbora Santo održava se subotom nakon večernje mise.

Drugi susreti u župi nastavljat će se postupno i u dogovoru sa župnikom. Tim više što je ponovno povećano širenje korone u gradu.

Podsjećamo zaručnike koji planiraju vjenčanje ove godine na tečaj u veljači – početak u ponedjeljak 7.2. u 19:30 u Metodovoj dvorani svećeničkog doma (ulaz iz Pavićeve ulice), radi većeg broja sudionika.  

4. SVIJEĆE ZA MARINJE s likom Gospe Lurdske i obične sa zaštitom možete nabaviti kod naših suradnika ispred ulaza u župni nakon svetih misa. Preporučujemo!

5. DRUGE OBAVIJESTI – čitajte u zadnjem listiću.

6. ZAŠTITA ZDRAVLJA – S obzirom na učestalo širenje epidemije u posljenje vrijeme, tako i u našem gradu ponovno vas molimo da se svakako i svi pridržavamo poznatih mjera za naša vjernička okupljanja: obvezatnoga nošenja maske u katedrali i župnim prostorima i držanje razmaka, te liturgijskih gesta – pričešćivanja svih na ruke i nepružanja znaka mira. I time svjedočimo svoju kršćansku ljubav i odgovornost!

7. KATOLIČKI TISAK – Preporučujemo na mjestu za tisak u katedrali jedini katolički tjednik Glas Koncila i druge katoličke tiskovine.

 

Nedjelja, 30. 1. – 4. NEDJELJA “KROZ GODINU”

u 7,30 sati                  pok. Pero i Mara Ćurić

u 9 sati                       pok. Tomo Urbanus

u 16,30 sati                pok. Rudolf i Anica Ondrašek

u 18 sati                     ZA ŽUPLJANE

 

Ponedjeljak, 31. 1. – Sv. Ivan Bosco, prezbiter

u 7 sati                       pok. Pavo i Antun Boris

u 18 sati                     pok. iz ob. Tatarević                        spomen: pok. Mile Dadić

 

Utorak, 1.2., svagdan

u 7 sati                        pok. Mara i Dujo Zorić        

u 18 sati                     pok. iz ob. Križić                               spomen: pok. Ivan i Marija Ignac

 

Srijeda, 2.2. – Prikazanje Gospdonovo – Svijećnica, blagdan

u 7,30 sati                  pok. Marinko Jurčević

u 9,00 sati                  pok. Jela i Dane Beljan       

u 18,00 sati               pontifikalna misa

 

Četvrtak, 3.2. – Sv. Blaž, biskup i mučenik

u 7 sati                       pok. Petar Lenić, god.

u 18 sati                     pok. Marko i Marija Zorić                  spomen: pok. Blaž Jurković

 

Petak, 4.1. – prvi petak

u 7 sati                       pok. Zdravko i Marija Šarčević       

u 18 sati                     pok. Jela Vrhovac                            spomen: pok. Mato, Bara i Mato Bošnjaković

 

Subota, 5.2. – Sv. Agata, djevica i mučenica

u 7 sati                       pok. Marko Kovačević                 

u 18 sati                     za pok. svećenike

 

Nedjelja, 6.2. – 5. NEDJELJA “KROZ GODINU”

u 7,30 sati                  pok. Jerko i Zdravka Tomić

u 9 sati                       pok. Miljenko i svi iz ob. Mijatović

u 16,30 sati                pok. Luca Zrinušić

u 18 sati                     ZA ŽUPLJANE

 

 

srijeda, 2.2. – sestre sv. Križa

četvrtak, 3.2. – molitelji Žive krunice

petak, 4.2. – Šenštatski pokret

subota, 5.2. – bogoslovi (prva subota)

nedjelja, 6.2. – zbor Santo

ponedjeljak, 7.2. – mol. zajednice Ime Isusovo i Stado malo

utorak, 8.2. – mol. zajednice Milosrdni Isus i Dva srca

srijeda, 9.2. – Injigo

četvrtak, 10.2. – Franjevački svjetovni red

petak, 11.2. – Djelo Marijino

 

Obavijesti za dane pred nama tj. za još dva sljedeća tjedna pratite u novom listiću. Uzmite ga svakako za svoju obitelj i bližnje na stoliću, ukoliko to niste učinili prošle nedjelje, da biste bili informirani. Podrobnije ih za svaku nedjelju imamo, s rasporedom misnih nakana, na oglasnoj ploči, te web i facebook stranicama naše župe.

1. KALENDAR LITURGIJSKIH SLAVLJA Na današnju Nedjelju Božje riječi preporučujemo osobno i u obiteljima čitanje sv. Pisma; produljimo to barem na sljedeći tjedan, koliko je moguće.

Raspored misa u radne dane u katedrali je uobičajen. Zadnji su dani Molitvene osmine za jedinstvo kršćana. U utorak je blagdan Obraćenja sv. Pavla, apostola.

U sljedeću nedjelju, 30. 1. – na 4. NEDJELJU „KROZ GODINU“ – bogoslužje u katedrali je redovito.

2. KATEHEZA se u tjednu nastavlja se redovito za prvopričesnike 3. razreda OŠ. Potičemo redovitost. U subotu je pjevanje za školsku djecu u 11 h.

Krizmenici 2. razreda SŠ nastavljaju s pripravom u drugi četvrtak, 3. veljače obvezatnim zajedničkim susretom u katedrali u 20,15 h. Potom s njima i također učenicima 1. razreda SŠ nastavljamo s katehezom po skupinama nakon druge nedjelje, 6. veljače o.g. Za očekivati je da do tada svi koji su imali izostanke ili se kasnije uključili isto nadoknade poznatim načinom. Pogotovo to vrijedi za 2. razred SŠ, koji ulaze u bližu pripravu za krizmu.

Drugi susreti u župi nastavljat će se postupno i u dogovoru sa župnikom. Tim više što je ponovno povećano širenje korone u gradu. Pjevanje zbora Santo održava se subotom nakon večernje mise. U listiću su najave nekih drugih susreta, pa pogledajte na vrijeme.

Podsjećamo zaručnike koji planiraju vjenčanje ove godine na termine tečaja u veljači i ožujku.

3. SVIJEĆE ZA MARINJE s likom Gospe Lurdske i obične sa zaštitom moći ćete nabaviti kod naših suradnika ispred ulaza u župni ured sljedeće nedjelje nakon misa. Preporučujemo!

4. DRUGE OBAVIJESTI – O blagoslovu obitelji i domova, zatim doprinosima za uzdržavanje župe i drugim darovima, upisu sv. misa župljana za travanj, svibanj I lipanj o.g., nakanama “Žive krunice” i podacima iz župne statistike za prošlu godinu čitajte u novom listiću.

5. ZAŠTITA ZDRAVLJA – S obzirom na učestalo širenje epidemije u nas posljednjih dana, tako i u našem gradu ponovno vas molimo da se svakako i svi pridržavamo poznatih mjera za naša vjernička okupljanja: obvezatnoga nošenja maske u katedrali i župnim prostorima i držanje razmaka, te liturgijskih gesta – pričešćivanja svih na ruke i nepružanja znaka mira. I time svjedočimo svoju kršćansku ljubav i odgovornost!

6. KATOLIČKI TISAK – Preporučujemo na mjestu za tisak u katedrali jedini katolički tjednik Glas Koncila i druge katoličke tiskovine.

 

Nedjelja, 23. 1. – 3. NEDJELJA “KROZ GODINU” – Nedjelja Božje riječi

u 7,30 sati                  pok. Zdenka Rizvanović, sprovodna (jučer)   pok. Eva i Đuro Vargić                             

u 9 sati                       pok. Grgo Tomić

u 16,30 sati                pok. Anđa Kust, sprovodna (jučer)                 pok. Ivan Pavić                                   

u 18 sati                     ZA ŽUPLJANE

 

Ponedjeljak, 24. 1. – Sv. Franjo Saleški, biskup i naučitelj

u 7 sati                       pok. Željko Čeh

u 18 sati                     pok. Ivan i Jela Šimić                       spomen: pok. Ljubica Jurić

 

Utorak, 25. 1. – Obraćenje sv. Pavla apostola, blagdan

u 7 sati                       pok. Ivan, Ankica i Aleksandar Obrdalj                 

u 18 sati                     pok. Marija i Tomo Rupčić               spomen: pok. Dario Hanuljak

 

Srijeda, 26. 1. – Sv. Timotej i Tit, biskupi

u 7 sati                       pok. obitelji Zdunić i Kedačić

u 18 sati                     pok. Anica Pokaz i Mihael Klajn     spomen: pok. Žarko Drmić

 

Četvrtak, 27. 1. – Sv. Anđela Merici, djevica

u 7 sati                       pok. Milka i Đuro Apati

u 18 sati                     pok. Ivan Rašić, 1. god. i pok. obitelji Rašić

 

Petak, 28. 1. – Sv. Toma Akvinski, svećenik i naučitelj

u 7 sati                       pok. svećenik Andrija, te Marija i Jozo Šuljak      

u 18 sati                     pok. Cvita, Marijan i Jozo Penić      spomen: pok. Jerko Knezović

 

Subota, 29. 1. – Spomen BDM u subotu

u 7 sati                       pok. Vladimir Grubeša                 

u 18 sati                     pok. Marija Mlinarević, 1. god.              

                                  spomeni: pok. Luca Tokić

                                  pok. Milan Lukić

                                  pok. Stipo Ćurić

                                  pok. Anđa i Ivan Nađ

                                  pok. Marinko Jurčević

                                   pok. Slavko Šimić

                                  pok. Slavo Bago

                                  pok. Slavka Jelić

 

Nedjelja, 30. 1. – 4. NEDJELJA “KROZ GODINU”

u 7,30 sati                  pok. Pero i Mara Ćurić

u 9 sati                       pok. Tomo Urbanus

u 16,30 sati                pok. Rudolf i Anica Ondrašek

u 18 sati                     ZA ŽUPLJANE