ŽUPNIK - Tomislav Ćorluka

Župnik Tomislav Ćorluka Tomislav Ćorluka je rođen 19. lipnja 1961. u Nuštru kao peto dijete. Stariji brat Petar je svećenik, ekonom u Bogoslovnom sjemeništu u Đakovu. U nuštarskoj crkvi Duha Svetoga je kršten, pričešćen, potvrđen i u njoj je slavio svoju Mladu misu 12. srpnja 1987. Osnovnu školu je završio u Nuštru. Prva dva razrada gimnazije je završio u Dječačkom sjemeništu na Šalati u Zagrebu, a druga dva u Đakovačkom sjemeništu. U vojsci je bio 14 mjeseci u Kninu. Teološki studij je završio u Đakovu. Za đakona je zaređen 1986. u Srijemskoj Mitrovici. Tamo je bio na đakonskom praktikumu u pastoralnoj godini 1986./87.

Na Petrovo 1986. je zaređen za svećenika. Tri godine je bio župni vikar u Đakovu. U Nijemce, za župnika dolazi pred Domovinski rat 1990. i ostaje u selu do okupacije Nijemaca. Kao prognani župnik župe Nijemci brine se za svoje župljane tijekom progonstva, a od 1991. do 1994. radi u Biskupijskom Cari-tasu. Za upravitelja nove župe Srca Isusova u Vinkovcima VI dolazi 1. rujna 1994. i ostaje do povratka u Nijemce do 1997. Po povratku u Nijemce obnavlja porušene crkve i crkvene objekte. Za župnika u Đakovu dolazi 15. kolovoza 2002. g.

 

ŽUPNI VIKAR - Marin Putilin

Moje ime je Marin Putilin i dolazim iz Donjeg Miholjca, jednog lijepog malog gradića uz rijeku Dravu, koji se može pohvaliti izrazito dugom i slavnom poviješću kojoj svjedoči i crkva Sv. Mihaela Arkanđela utemeljena još 1057. Godine, kao i rezidencija grofovske obitelji Mailath.

Osnovnu i srednju školu sam završio u Donjem Miholjcu, nakon čega sam se osjetivši poziv, upisao studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu. Filozofsko – teološki studij sam završio u studenom prošle godine i potom sam bio poslan na pastoralni praktikum u župe Sv. Nikole Tavelića i Josipa radnika u trajanju od godine  dana pod mentorstvom vlč. Mate Matasovića i vlč. Marka Đidare, kao i sestara služavki malog Isusa. Tijekom tog razdoblja mogu reći da sam zaista mnogo toga naučio i svladao neke najosnovnije stvari župskog pastorala, što mi je kasnije obilato koristilo.

Nakon pastoralnog praktikuma sam, u listopadu 2015. u đakovačkoj katedrali sv. Petra zaređen za đakona, te sam svoju službu obavljao u Gunji koja je kao jedno od najteže pogođenih mjesta poplavom još uvijek nastojala obnoviti svoju prvotnu slavonsku idilu. Kao i u Slavonskom Brodu i u Gunji sam stekao mnogo pastoralnog iskustva pod mentorstvom vlč. Ivana Živića, čije požrtvovnosti i potpore se uvijek rado spominjem i čije prijateljstvo se nadam zadržati kroz cijeli svoj život. Te dvaju sestara notradamki, sestre Jasne i sestre Patricije kojima također ne mogu dovoljno zahvaliti na njihovom strpljenju i podršci  koje sam od njih osjetio.

I potom sam napokon 29. VI. 2016. zaređen i za svećenika Đakovačko – osječke nadbiskupije, te nakon mlade mise u svojem rodnom mjestu sam zadobio službu župnog vikara u župi Svih svetih, koju se nadam obavljati sa svim strahom Gospodnjim i ljubavlju koja mi je od Gospodina dana da je svojoj braći i sestrama darujem.

 

SESTRE

Sestre koje djeluju u našoj župi:

s. Jelena Kovačević – vjeroučiteljica u OŠ Ivan Goran Kovačić, župna katehistica i sviračica u crkvi.
s. Ignacija Ribinski – vodi župne misijske skupine.
s. Meri Gotovac - katehistica


DRUGI DJELATNICI

Drugi djelatnici koji djeluju u našoj župi:

Gospođa Vlatka Šimić – župna domaćica.
Gospođa Manda Meščić – tajnica u župnom uredu.